Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Vegas už bez Tatara získalo finálový mečbal!

V piatok pokračovalo finále Západnej konferencie štvrtým zápasom hraným v Las Vegas. Nováčik NHL vyhral nad Winnipegom tretíkrát po sebe a už len jeden triumf ho delí od finále Stanleyho pohára.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
 
Stav série
  Vegas Golden Knights
1
1
1
 
3
•••
Winnipeg Jets
0
1
1
 
2
•••
Podrobné štatistiky

Vegas strelilo v každej tretine jeden gól a najmä vďaka 35 zákrokom Marc-Andre Fleuryho zvíťazilo v druhom domácom zápase série s Winnipegom 3:2, aby sa v nej ujalo vedenia 3:1. Po úvodnej prehre vyhralo tri duely po sebe. William Karlsson v presilovej hre, Tomáš Nosek a dvojbodový Reilly Smith trikrát posielali nováčika NHL do vedenia, Patrik Laine v početnej výhode a Tyler Myers dvakrát dohnali stratu. Connor Hellebuyck sa prezentoval 26 zákrokmi a v druhom zápase po sebe chybou, ktorá viedla ku gólu súpera. Jets už musia len vyhrávať, ak si chcú udržať šancu na postup do finále.

Smithov víťazný gól::

Vegas začalo aktívnejšie a už v druhej minúte si vybojovalo prvú presilovku. Presne po 30 sekundách ju využil Karlsson, ktorý otvoril skóre po skvelej krížnej prihrávke Marchessaulta. Len o pár sekúnd skôr ho Hellebuyck v podobnej pozícii vychytal. Winnipeg po inkasovanom góle zvýšil tempo a mal viac z hry. V 14. minúte však hral opäť v oslabení po súboji Scheifeleho s McNabbom. Vylúčený bol po ňom iba útočník Jets, aj keď mal krvavú ranu na nose. Vegas roztočili pred bránou súpera kolotoč, ale druhý gól mal na hokejke až v závere presilovky Haula. Jeho zakončenie z bezprostrednej blízkosti však Hellebuyck bleskovo zneškodnil. V 19. minúte mohol vyrovnať stav duelu Wheeler, ktorého nahodenie puku z rohu klziska narobilo Fleurymu problémy. V prvej tretine však chytil všetkých 10 striel a udržal si čisté konto. Jeho náprotivok urobil o dva zákroky menej.

Článok pokračuje pod reklamou

Aj do druhej tretiny vstúpilo lepšie Vegas, ktoré mohlo už po 40 sekundách viesť 2:0. Tuch pred bránou súpera odstavil od puku Chiarota a ponúkol čistú šancu Nealovi, ale ten zblízka neprekonal Hellebuycka. Na opačnej strane mohol o minútu neskôr vyrovnať stav Perreault, no Fleury tesne pred ním vykopol nahodený puk od Roslovica. V 23. minúte si Jets zahrali prvú presilovku, v ktorej Fleury predviedol dva skvelé zákroky po sebe. Dorážku Littlea chytil efektne do lapačky. V strede zápasu dostali hostia ďalšiu presilovkovú šancu a tentoraz ju využili. Po dlhšom snažení sa jeho typickou delovkou z prvej presadil Laine, ktorý skóroval prvýkrát na ľade súpera v tomto play-off. Vzápätí však Hellebuyck len vyrazil pred seba jednoduchú strelu Bellemara, ktorý sa opäť dostal k puku, obišiel bránu a našiel voľného Noseka. Ten poslal Vegas do vedenia 2:1 už po 43 sekundách hry svojím prvým gólom v play-off v kariére. V 34. minúte hrali Jets tretiu presilovku po sebe a opäť zavreli súpera v obrannom pásme. Fleury však podržal svoj tím viacerými zákrokmi. V prostrednej tretine čelil 15 strelám, o dve viac ako Hellebuyck.

Už po pol minúte tretej tretiny hrali Jets štvrtú presilovku po sebe, v ktorej poriadne zatlačili súpera. Fleury však opäť predviedol dva fantastické zákroky v jednom slede proti Lainemu a Scheifelemu, čím udržal náskok Vegas. Kanadský tím na ľade dominoval a v 46. minúte sa predsa dočkal vyrovnania na 2:2. Postaral sa oň strelou z pravého kruhu Myers, ktorého gól musel potvrdiť video rozhodca. Domáci tím ohrozil Hellebuycka prvýkrát v tretine až po siedmich minútach hry, keď už mal Fleury na konte 10 zákrokov. V 54. minúte však pochybil Byfuglien, ktorý na modrej čiare netrafil puk a vyslal do samostatného úniku Smitha. Ten perfektne umiestnenou strelou prekonal Hellebuycka a tretíkrát poslal Vegas do vedenia. Napokon si ho udržalo až konca duelu, pričom v 59. ho mohol ešte zvýšiť Karlsson. Hellebuyck však udržal Winnipeg v hre. Ani po jeho odvolaní z brány už hostia nedokázali vyrovnať, a tak prehrali 2:3.

Marc-Andre Fleury
Connor Hellebuyck
60:00 35/37 58:29 26/29
Maxime Lagace
Michael Hutchinson
- - - -

Jonathan Marchessault vďaka asistencii pri prvom góle Vegas vyrovnal rekord NHL v počte bodov hráča v drese tímu, ktorý absolvuje prvé play-off v histórii. Napodobnil Judea Drouina (1975, Islanders) a Igora Larionova (1994, Sharks), ktorí nazbierali taktiež 18 bodov... Wheeler bodoval vo všetkých siedmich zápasoch Winnipegu v tomto play-off na ľade súpera... Vegas odpovedalo v posledných troch zápasoch série na gól Jets bleskovo – po 88, 12 a 43 sekundách.

Slovenský útočník Vegas Tomáš Tatar bol po dvoch zápasoch opäť zdravým náhradníkom, pretože David Perron sa vrátil do zostavy Vegas. Winnipegu sa vrátil Nikolaj Ehlers, ktorému prenechal miesto Joel Armia. Náhradníkom Hellebuycka tentoraz nebol Steve Mason, ale Michael Hutchinson. Piaty zápas série sa odohrá v nedeľu vo Winnipegu.

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. M. Fleury, 3. W. Karlsson (všetci VGK)

James Neal, útočník Golden Knights: „Nemôžeme zložiť nohu z plynového pedála. Musíme pokračovať v hernom raste a ešte sa zlepšiť.“

Tyler Myers, obranca Jets: „Vezmeme si z tohto zápasu všetky pozitíva a prenesieme si ich do toho ďalšieho. Na zápas číslo 5 sa poriadne pripravíme a budeme v ňom ešte lepší.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies