Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Tatar drie a čaká. Ak chce meno na Pohári, musí si ešte zahrať

Slovenského útočníka Tomáša Tatara neprekvapuje, ako ďaleko sa dostal tím Vegas Golden Knights vo svojej inauguračnej sezóne. Už krátko po výmene ho prekvapilo, aký bol tím zomknutý a odhodlaný. Teraz verí, že má na to, aby získal Stanleyho pohár.

„Množstvo hráčov tu hrá s veľkou sebadôverou,“ povedal Tatar pre Detroit Free Press. „Máme skutočne rýchly tím. Bol som prekvapený, že je tu každý takým skvelým korčuliarom. V šatni je to dobrá skupina chalanov. Tento tím má všetko, čo potrebuje, aby vyhral a sme len krok od víťazstva.“

V Detroite mal Tatar istú pozíciu v prvých dvoch útokoch, no vo Vegas sa z neho rýchlo stal hráč putujúci z jednej formácie do druhej. V 20 zápasoch základnej časti strelil len štyri góly a v play-off bol zdravým náhradníkom vo väčšine zápasov.

„Momentálne všetci hráči, ktorí sú zdravými náhradníkmi, pracujú veľmi tvrdo. Vieme, že v hociktorý deň môže prísť naša šanca. Tím nás môže ešte potrebovať, takže musíme byť pripravení,“ poznamenal.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar už raz musel takto naskočiť do rozbehnutého vlaku, keď pred druhým zápasom série proti Winnipegu ochorel David Perron. Ukázal sa v dobrom svetle a strelil aj gól, ktorým začal cestu za štyrmi výhrami po sebe. Tie viedli až k postupu do veľkého finále.

Spoluhráči z neho mali radosť a oceňujú jeho pracovitosť. Taktiež je verný svojej povesti veselého chlapíka, ktorý šatňu rozveseľuje žartami. A hoci to spočiatku v novej kabíne nemal také ľahké, teraz sa už cíti byť jej plnou súčasťou.

„Samozrejme, že to trvalo trochu dlhšie. Nevybudujete také veci za jeden deň. Ako som už povedal, chlapci boli ku mne milí. Veľmi mi pomohli, ukázali mi to tu. V podstate ma k sebe zobrali ako do rodiny. Teraz sa cítim byť jedným z nich,“ dodal Tatar, ktorý bude musieť zasiahnuť aspoň do jedného zápasu, aby mohol mať meno na Stanleyho pohári v prípade jeho zisku.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies