Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Medzi kandidátmi na vykúpenie zo zmluvy je aj Gáborík

Po skončení bojov o Stanleyho pohár už myšlienky smerujú na vstupný draft, ktorý nás čaká budúci týždeň. Ešte predtým sa však v NHL otvorí okno na vykupovanie hráčov zo zmlúv. Kto patrí medzi najväčších adeptov na opustenie svojho súčasného pôsobiska?

Tímy budú môcť vykupovať hráčov od 15. júna. Ak sa k tomu niektorí z generálnych manažérov odhodlá, ušetrí časť platu, ktorú by inak musel hráč dostávať a ktorou by zaťažoval platový rozpočet. Cenou za to však bude, že kontrakt bude v obmedzenej miere v rozpočte figurovať dvojnásobok času zvyšku zmluvy.

Ktorých hráčov by sa to tento rok mohlo týkať?

1. Marián GÁBORÍK, OTT – slovenský útočník má za sebou nevydarené roky v Los Angeles a v tejto sezóne sa sťahoval do Ottawy. Otáznikom je jeho zdravie v pokročilom veku. V zmluve má stále platné tri roky. V nich by Senators mohli vykúpením ušetriť zhruba 3,3 milióna, 2 milióny a 1,9 milióna dolárov. Ďalšie tri roky potom by kompenzácia zaťažovala rozpočet sumou 1,2 milióna dolárov ročne. Gáborík v apríli podstúpil operáciu a aby ho mohol tím vykúpiť, musel by sa z nej plne zotaviť.

Článok pokračuje pod reklamou

2. Paul MARTIN, SJS – v 37 rokoch odohral v minulej sezóne len 14 zápasov. Sharks vedeli hrať aj bez neho, takže by v tomto prípade nešlo o žiadnu stratu. Ušetriť by pritom mohli takmer 3 milióny dolárov v novej sezóne. V ročníku 2019/20 by zaťažoval rozpočet sumou 1,4 milióna dolárov.

3. Jori LEHTERÄ, PHI – čakalo sa od neho viac, podstatne viac. Vykúpením zo zmluvy by Flyers ušetrili viac ako 3,3 milióna dolárov v novej sezóne a v ďalšej by platový rozpočet zaťažovali kompenzáciou vo výške 1,6 milióna dolárov.

4. Tyler ENNIS, MIN – jeho kariéra bola v ostatných rokoch na zostupnej dráhe a posledný ročník bol nevydarený. V jeho kontrakte zostáva platný už len jeden rok. Wild by jeho vykúpením ušetrili 2,4 milióna dolárov, čo by im mohlo pomôcť v snahe predĺžiť zmluvy s Jasonom Zuckerom či Mattom Dumbaom.

5. Troy BROUWER, CGY – je v strede svojej štvorročnej zmluvy v hodnote 18 miliónov dolárov a v ďalších dvoch rokoch bude mať platnú klauzulu o nevymeniteľnosti. V posledných 150 dueloch strelil len 19 gólov a je málo pravdepodobné, že sa v tomto smere zlepší. Taktiež je malá pravdepodobnosť, že by sa ho tímu podarilo vymeniť. Vykúpením zo zmluvy by Flames ušetrili 3 milióny dolárov v dvoch rokoch a následne by v ďalších dvoch museli zaťažovať rozpočet sumou 1,5 milióna dolárov.

6. Jason SPEZZA, DAL – má za sebou jednu z najhorších sezón kariéry a vykúpenie z posledného roku zmluvy by Stars v budúcej sezóne ušetrilo až 5 miliónov dolárov. Háčikom by bolo, že v ročníku 2019/20 by kompenzácia zaťažovala platový rozpočet 2,5 miliónmi dolárov, čo je dosť. Tiež je možné, že by Spezza na slabší ročník mohol zareagovať zlepšením.

7. Matt HUNWICK, PIT – pred sezónou podpísal trojročný kontrakt za 6,75 milióna dolárov a už po prvom roku bolo cítiť výčitky s týmto rozhodnutím vedenia Penguins. Tí by v nasledujúcich dvoch ročníkoch mohli ušetriť viac ako milión dolárov.

8. Matt MOULSON, BUF – vstupuje do posledného roku päťročnej zmluvy v hodnote 25 miliónov dolárov a je už jasné, že jeho dni v pozícii útočníka prvých dvoch útokov sa skončili. V uplynulej sezóne odohral len 14 zápasov, v ktorých nebodoval. Sabres by v novej sezóne ušetrili 1,5 milióna dolárov a v nasledujúcej by ich stál 667 000 dolárov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies