Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Chára: Som rád, že máme brankára ako je Jaro Halák

Jozef Struhár  
10.08.2018

Slovenský obranca Zdeno Chára sa v týchto dňoch pripravuje na sezónu, v ktorej sa v prvom tíme Bostonu stretne s určitosťou s minimálne jedným krajanom. Tím v lete posilnil brankár Jaroslav Halák, ktorý s Tuukkom Raskom vytvorí silnejšie bránkovisko. Bránkovisko, ktoré by mohlo byť základom väčšieho úspechu.

„Tak to si všetci prajeme. Myslím si, že je cieľom každého tímu sa zlepšiť a posilniť mužstvo čo najlepšie na každej pozícii. Brankársky post je veľmi silná pozícia, na ktorej potrebujete mať dvoch veľmi dobrých brankárov,“ povedal Chára pre TA3.

„Jaro nám dodáva veľmi silnú stabilitu na tejto pozícii. Je to brankár, ktorý má obrovské skúsenosti. Za sebou má krásnu kariéru a stále v nej pokračuje. Je to brankár, ktorý dokáže odohrať veľa zápasov, odchytať vynikajúce zápasy a vyhrať ich aj pre tím. Ja som rád, že máme brankára takých kvalít ako je Jaro Halák.“

Do prvého tímu sa pokúsia prepracovať aj Martin Bakoš či jeden z najväčších slovenských talentov Peter Cehlárik. Ten patrí ku generácii hráčov, ktorým môže byť Chára vzorom. Kapitán Bruins už pomohol rásť Toreymu Krugovi či Charliemu McAvoyovi a je pripravený byť mentorom aj ďalších mladíkov.

Článok pokračuje pod reklamou

„To je také posolstvo, ktoré k tomu patrí, keď ste starším hráčom. Je dobré, keď hráč s takými skúsenosťami ich niekomu ďalej odovzdá, poradí. Možno to mladším hráčom trošku pomôže dostať sa tam, kam potrebujú o niečo rýchlejšie. Samozrejme, keď môžem, tak veľmi rád pomôžem a poradím vo veciach, ktoré mne veľmi pomohli,“ poznamenal skúsený zadák.

Jeden z hŕstky štyridsiatnikov v NHL má stále pre hokej vášeň a je pripravený s chuťou vstúpiť aj do svojej 21. sezóny v NHL. Na dosah má dva významné míľniky – ako 19. hráč histórie môže odohrať 1 500. zápas a len päť gólov ho delí od 200-gólovej méty. On však prioritne myslí na osud svojho tímu.

„Budem sa najmä snažiť triafať bránku. Je to taký míľnik, ale pre mňa je vzácnejšie, aby tím hral dobre, aby sme vyhrávali, vstúpili do sezóny čo najlepšie a už potom tie výsledky sa dostavia. Je to tímový šport a pre mňa je veľmi dôležité, aby bol ten tím na dobrej ceste. Keď tomu tak bude, tie osobné (úspechu) k tomu prídu,“ skonštatoval Chára.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies