Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára rozhodol zápas, v ktorom žiaril nepriestrelný Halák

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo desať zápasov aj s trojicou Slovákov. Jaroslav Halák vychytal nulu pri premiérovom štarte za Boston, kým jeho spoluhráč Zdeno Chára strelil víťazný gól.

Halák vychytal nulu, Chára rozhodol

V stredu Boston nestrelil ani jeden gól, vo štvrtok ho neumožnil streliť súperovi. Zásluhu na tom mal slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý pri svojom prvom štarte v bráne Bruins nadviazal na výkon z druhej polovice včerajšieho duelu a s 32 zákrokmi doviedol Boston k výhre 4:0 nad Buffalom. Bolo to jeho 43. čisté konto v kariére a vynieslo mu post prvej hviezdy duelu. Aj druhý Slovák mal prsty vo víťazstve – kapitán Zdeno Chára strelil otvárací, teda aj víťazný gól. Po ňom skórovali Ryan Donato a David Pastrňák predtým, ako Patrice Bergeron pridal poistku do prázdnej brány. Brad Marchand asistoval pri každom góle. Sabres domáci duel nevyšiel a diváci na nich dokonca často bučali. Zmiešané pocity mohli mať aj z Rasmusa Dahlina, ktorý pri debute pôsobil nervózne. „Bolo to o trochu rýchlejšie tempo. Už aspoň viem, ako vyzerá zápas základnej časti. Teším sa na ďalší. Musím byť lepší,“ poznamenal. Carter Hutton opustil duel s 22 zákrokmi. Chára ho ohrozil celkovo dvakrát. V zápase odohral takmer 26 minút a zaznamenal aj dve trestné minúty, bodyček a blok.

Chárov 1. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. B. Marchand, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Bishop na úvod sezóny vynuloval Arizonu

Ben Bishop zastavil všetkých 30 striel a doviedol Dallas k domácemu víťazstvu 3:0 nad Arizonou. Stal sa tretím brankárom v klubovej histórii, ktorý vychytal čisté konto v otváracom zápase sezóny. Všetky góly padli v rozmedzí 96 sekúnd v úvode druhej tretiny. Postarali sa o ne Devin Shore, Alexander Radulov a John Klingberg, kým Jamie Benn a Connor Carrick dvakrát asistovali. V bráne Coyotes stál Antti Raanta, ktorý čelil 25 strelám. Slovenský útočník Richard Pánik odohral za hostí necelých 16 minút s tromi bodyčekmi. Pre trénera Stars Jima Montgomeryho išlo o úspešnú premiéru v NHL.

Hviezdy duelu: 1. Bishop, 2. C. Carrick, 3. J. Klingberg (všetci DAL)

Predators pokazili debut trénera Rangers Davida Quinna

Gól Coltona Sissonsa do prázdnej brány bol napokon víťazný pri výhre Nashvillu 3:2 nad Rangers, ale o kľúčový presný zásah sa postaral P.K. Subban, ktorý v úvode tretej tretiny prelomil nerozhodný stav 1:1. Do čierneho sa trafil aj Filip Forsberg a Pekka Rinne predviedol 34 zákrokov. Z hráčov newyorského klubu sa presadili Jesper Fast, ktorý vyrovnával stav na 1:1 a Pavel Bučnevič, ktorý v poslednej minúte upravil na končených 2:3. Henrik Lundqvist inkasoval dva góly z 32 striel. Švédsky brankár sa stal jedným z deviatich hráčov v tímovej histórii, ktorí zasiahli aspoň do jedného zápasu základnej časti v 14 rôznych sezónach. Predtým to dokázali Rod Gilbert (18), Brian Leetch (17), Harry Howell (17), Ron Greschner (16), Jean Ratelle (16), Ott Heller (15), Walt Tkaczuk (14) a Mike Richter (14).

Hviezdy duelu: 1. C. Sissons (NSH), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. P. Rinne (NSH)

Atraktívny triler dopadol lepšie pre Penguins

Súboj rivalov priniesol atraktívne predstavenie s množstvom gólov a drámou až do konca. Hrdinom sa napokon stal obranca Kris Letang, ktorý v druhej minúte predĺženia strelil svoj druhý gól v zápase, aby rozhodol o výhre Pittsburghu 7:6 nad Washingtonom. Letang pridal aj asistenciu, aby so 440 bodmi vyrovnal klubový rekord legendárneho Paula Coffeyho. Dvakrát skóroval aj Jake Guentzel, Jevgenij Malkin zaznamenal gól a dve asistencie. Po góle pridali Derick Brassard a Jamie Oleksiak, zatiaľ čo Matt Murray urobil 30 zákrokov. V bráne Capitals stál opäť Braden Holtby, ktorý o deň skôr vychytal čisté konto. Tentokrát inkasoval sedem gólov zo 41 striel. Z jeho spoluhráčov sa dvakrát presadil trojbodový T.J. Oshie. Svoj prvý gól v 182 zápasoch základnej časti strelil Brooks Orpik, do čierneho sa trafili aj Jakub Vrána, John Carlson a Alex Ovečkin. Ten sa so 609 gólmi posunul pred Dina Ciccarelliho na 18. miesto historického poradia NHL. Jeho tím ešte nikdy nevyhral s Pittsburghom otvárací zápas sezóny (bilancia 0-6).

Letangov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. J. Guentzel (PIT), 3. T. Oshie (WSH)

Súboj nových trénerov vyhral Trotz, Islanders zdolali Hurricanes

Aj po odchode Johna Tavaresa majú Islanders dobrých tvorcov hry. Príkladom je Mathew Barzal, ktorý prihrával v úvodnej minúte predĺženia na gól Josha Baileyho. Na svete tak bolo víťazstvo 2:1 nad Carolinou a úspešný debut Barryho Trotza na lavičke mladšieho newyorského klubu. Skóroval aj Valtteri Filppula, kým Thomas Greiss kryl 45 striel. Ako jediný ho pokoril Jordan Staal, ktorý v predposlednej minúte normálneho hracieho času, počas hry bez brankára, zaistil Hurricanes aspoň bod. Petr Mrázek opustil svoj prvý zápas v novom drese s 18 zákrokmi. Na lavičke tímu NHL inak debutoval aj Rod Brind’Amour. S výkonom svojich zverencov sklamaný byť nemusel. „Bojovali sme, nezložili sme sa,“ poznamenal. Carolina sa chce vrátiť do play-off. Prvý zápas jej nevyšiel podľa predstav, ale ešte ich má pred sebou 81.

Baileyho rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Bailey (NYI), 2. J. Staal (CAR), 3. D. Hamilton (CAR)

Kane pokazil Lajoiemu skvelý debut, Chicago zdolalo Ottawu

Nováčik Maxime Lajoie rozplakal svojich rodičov a ukázal, prečo si zaslúžil miesto v prvom tíme. Mladučký obranca strelil pri svojom debute gól, pridal prihrávku a pomohol Ottawe k bodu. K dokonalosti tomu chýbalo víťazstvo. To nakoniec oslavovalo Chicago, o ktorého triumfe 4:3 rozhodol po 38 sekundách predĺženia Patrick Kane. Nadviazal na presné zásahy Alexa DeBrincata, Jonathana Toewsa a Brenta Seabrooka. „Je dobrý pocit, keď prehrávate a nakoniec vyhráte, najmä ak ide o prvý zápas sezóny. Dodalo nám to trochu sebavedomia. Každý sa na zápas tešil a sme radi, že sme v ňom získali dva body,“ poznamenal Kane. Cam Ward čelil 25 strelám, z ktorých ho okrem Lajoieho prekonali aj Zack Smith a Colin White. Viac práce v bráne mal Craig Anderson, ktorý predviedol 39 zákrokov.

Kaneov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. M. Lajoie (OTT), 2. J. Toews (CHI), 3. C. Anderson (OTT)

Panarin zariadil v predĺžení výhru Columbusu nad Detroitom

Artemij Panarin skóroval v tretej minúte predĺženia, čím rozhodol o triumfe Columbusu 3:2 v Detroite. Cam Atkinson a Josh Anderson dvakrát posielali Blue Jackets do vedenia, ale Dennis Cholowski (prvý gól v NHL) a Tyler Bertuzzi zmazali stratu. Panarin pridal ku gólu asistenciu a Joonas Korpisalo kryl 18 z 20 striel. Až 36 zákrokov predviedol Jimmy Howard, vrátane 16 v tretej tretine. Dylan Larkin a Gustav Nyquist asistovali pri oboch góloch Red Wings. Atkinson skóroval v piatom otváracom zápase sezóny po sebe, čo dokázal ako 11. hráč v histórii NHL a jediný aktívny.

Panarinov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (CBJ), 2. J. Howard, 3. D. Larkin (obaja DET)

Hellebuyck doviedol Winnipeg k triumfu nad St. Louis

Patrik Laine a Kyle Connor zaznamenali po góle a asistencii, Connor Hellebuyck chytil 41 striel a Winnipeg zvíťazil v St. Louis 5:1. Adam Lowry, Blake Wheeler a Brandon Tanev tiež skórovali, Mark Scheifele dvakrát asistoval. V tretej tretine čelil Hellebuyck až 20 strelám, ale prekonal ho iba Vince Dunn, ktorý v 55. minúte zmiernil prehru Blues. Jaka Allen opustil duel s 20 zákrokmi. Marko Daňo v drese Jets nenastúpil.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. K. Connor, 3. P. Laine (všetci WPG)

Colorado si doma poradilo s Minnesotou

Zach Parise síce poslal Minnesotu do vedenia, ale nikto z jeho spoluhráčov sa k nemu nepridal. Semion Varlamov zlikvidoval zvyšných 20 striel a Colorado zdolalo doma Minnesotu 4:1. Carl Söderberg a Mikko Rantanen zaznamenali gól a asistenciu, Nathan MacKinnon a J.T. Compher tiež skórovali. Rantanen s Compherom trafili už prázdnu bránu Wild. Devan Dubnyk v nej predtým inkasoval dvakrát z 38 striel.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. C. Söderberg (obaja COL), 3. D. Dubnyk (MIN)

Flyers uspeli v Las Vegas, Simmonds dvojgólový

Wayne Simmonds strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, Jakub Voráček dvakrát asistoval a Brian Elliott urobil 23 zákrokov pri výhre Philadelphie 5:2 v Las Vegas. Oskar Lindblom, dvojbodový Robert Hagg a Scott Laughton tiež odpovedali na vedúci gól Jonathana Marchessaulta, pri ktorom asistoval aj Marc-Andre Fleury. Pierre-Edouard Bellemare upravil výsledok vo vlastnom oslabení. Fleury inkasoval všetkých päť gólov zo 16 striel, striedajúci Malcolm Subban kryl zvyšných deväť.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. J. Marchessault (VGK), 3. B. Elliott (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 32/32 (100%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 25:55  +1 
R. Pánik (ARI) 15:57 



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies