Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar a Pánik ostreľovali bránu. Bodoval však len jeden

V sobotu sa v NHL odohralo dvanásť zápasov, no iba s dvojicou Slovákov. Obaja boli najaktívnejšími strelcami ich duelov, pričom Tomáš Tatar bodoval a tešil sa aj z výhry. Videl sme tiež jedno čisté konto a prvý hetrik sezóny.

Canadiens frustrovali Penguins, Tatar pri výhre bodoval

Tomáš Tatar zaznamenal svoj prvý bod v novom drese, keď prihrával na úvodný gól Brendana Gallaghera, ktorý naštartoval cestu Montrealu za hladkým víťazstvom 5:1 na ľade Pittsburghu. Ďalšie dva góly strelil Paul Byron, po ktorom mohli dvíhať ruky nad hlavu aj Joel Armia a Charles Hudon. Byron pridal aj asistenciu, dve si z duelu odniesli Artturi Lehkonen a Jeff Petry. Tatar odohral 15 a pol minúty, pričom si pripísal aj plusový bod a päť striel na bránu, s ktorými bol najaktívnejším strelcom zápasu. Carey Price pomohol k výhre 21 zákrokmi, jeho náprotivok Matt Murray ich urobil 24. V prvých dvoch dueloch inkasoval 11 gólov. Jediný gól Penguins vsietil za stavu 0:4 Riley Sheahan. Canadiens získali v prvých dvoch zápasoch tri body a Pittsburgh porazili prvýkrát od októbra 2016, po päťzápasovej sérii prehier. „Naším plánom dnes bolo len korčuľovať a neúnavne ich napádať. Keď im dáte priestor na korčuľovanie, budú celý večer tvoriť hru. Keď im to neumožníte, sťažíte im to,“ skonštatoval Byron. Oba tímy sa znovu stretnú v sobotu v Montreale.

Tatarov 1. bod v drese Montrealu:

Hviezdy duelu: 1. P. Byron, 2. J. Petry, 3. J. Armia (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Gibson vynuloval Arizonu, ktorá prehrala druhýkrát na nulu

John Gibson chytil všetkých 41 striel, 22 v tretej tretine, čím doviedol Anaheim k najtesnejšiemu víťazstvu 1:0 na ľade Arizony. O jediný gól zápasu sa postaral v závere druhej tretiny nováčik Max Comtois, ktorý skóroval v jeho prvých dvoch dueloch v NHL. Antti Raanta čelil iba 20 strelám Ducks, ktorí si pripísali druhý triumf v sezóne. Naposledy takto začali ročník 2012/13. Coyotes prehrali aj druhý zápas na nulu, celkovo nestrelili gól v posledných troch. Nepomohla im ani záverečná presilovka o dvoch hráčov spolu s odvolaným brankárom. Richard Pánik bol druhým najvyťažovanejším útočníkom tímu s časom na ľade 21 a trištvrte minúty. Zaznamenal „mínusku“, dva bodyčeky, blok a až sedem striel, najviac zo všetkých hráčov.

Comtoisov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. A. Raanta (ARI), 3. M. Comtois (ANA)

Palmieri a Zajac doviedli Devils k výhre nad Oilers vo Švédsku

Kyle Palmieri a Travis Zajac strelili po dva góly a New Jersey zvíťazilo nad Edmontonom 5:2 v zápase NHL Global Series v Göteborgu. Stefan Noesen trafil v závere prázdnu bránu, Miles Wood dvakrát asistoval a Keith Kinkaid predviedol 17 zákrokov. Prekonali ho dvojbodoví Milan Lucic a Leon Draisaitl, ktorým na góly prihrával Connor McDavid. Cam Talbot sa prezentoval 22 zákrokmi. Pre oba tímy išlo o otvárací duel sezóny, pre ligu o 11. v základnej časti hraný vo Švédsku.

Hviezdy duelu: 1. T. Zajac, 2. K. Palmieri (obaja NJD), 3. C. McDavid (EDM)

Prvý útok Stars zdolal Jets, Benn so 600. bodom

Jamie Benn dosiahol svoj 600. bod v kariére, ale podstatnejšie pre neho bolo, že dvoma presilovkovmi gólmi pomohol Dallasu k triumfu 5:1 nad Winnipegom, posledným finalistom Západnej konferencie. Pridal aj asistenciu na prvý z dvoch gólov Tylera Seguina, ktorý k nim pridal ešte rovno dve asistencie. Do čierneho sa trafil aj trojbodový Alex Radulov, zatiaľ čo Ben Bishop kryl 32 striel, 15 v tretej tretine. Nový tréner Jim Montgomery sa tak teší z výborného štartu do sezóny – oba doterajšie zápasy jeho zverenci vyhrali. Po zápase ocenil prínos Benna v oboch z nich. „Teraz má na konte asi o 594 bodov viac ako som mal ja. To len hovorí veľa o tom, čo tu vo svojej kariére dokázal,“ poznamenal. O čestný úspech Jets sa postaral Kyle Connor. Connor Hellebuyck opustil duel s 30 zákrokmi. Marko Daňo nehral. Kanadský tím nedokázal poraziť Dallas v ôsmich zápasoch po sebe od 27. októbra 2016.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. T. Seguin, 3. A. Radulov (všetci DAL)

Letné posily sa postarali o prvú výhru Sabres

Tentokrát žiadne bučanie. Letné posily zariadili víťaznú reakciu Sabres na nevydarený otvárací duel. Connor Sheary strelil dva presilovkové góly, aby Buffalo vyhralo svoj prvý zápas v sezóne, keď si doma poradilo s Rangers 3:1. Veľmi dôležitý bol však aj výkon brankára Cartera Huttona, ktorý čelil až 44 strelám. Z nich na neho našiel recept len Brett Howden, ktorý mu zničil čisté konto v 56. minúte svojím prvým gólom v NHL. Henrik Lundqvist, ktorý jedným zákrokom pripomenul Dominika Hašeka, opustil duel s 26 zákrokmi. Keď ho sledoval zo striedačky, bodku za ním dal gólom do prázdnej brány Jack Eichel, ktorý zaznamenal aj asistenciu. „Je skvelé získať výhru na domácom ľade. Boli sme zúfalí. Vyhrávali sme súboje, keď bolo treba. Je skvelé vidieť takéto tímové víťazstvo. Naším najlepším hráčom dnes bol náš brankár. To však niekedy potrebujete,“ skonštatoval kapitán. Rasmus Dahlin nebodoval. New York vstúpil do sezóny s bilanciou 0-2.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. C. Sheary, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Chabot doviedol Ottawu k výhre nad Torontom

Nie je to pre Ottawu vôbec zlý začiatok sezóny. Outsider si v bitke o Ontário poradil s favorizovaným Torontom 5:3 a Thomas Chabot ukázal, že by mohol byť slušným nasledovníkom Erika Karlssona. Mladučký obranca zaznamenal dva góly a jednu asistenciu, Craig Anderson predviedol 34 zákrokov a Senators majú po dvoch dueloch na konte tri body. V sobotu skórovali aj Dylan DeMelo a Chris Tierney, ktorých tím získal vo výmene za Karlssona. Mark Stone pridal gól do prázdnej brány 24 sekúnd pred koncom. Mitch Marner, Auston Matthews a Morgan Rielly zaznamenali po góle a asistencii, Frederik Andersen zastavil 19 striel a Maple Leafs majú za sebou rozpačitý vstup do sezóny. „Pravdepodobne sme mali dnes vyhrať a prehrať s Montrealom. Nevyužili sme dnes našu prítomnosť v okolí brány tak ako sme mali,“ skonštatoval tréner Mike Babcock, ktorý opäť nedal šancu hrať Martinovi Marinčinovi.

Hviezdy duelu: 1. T. Chabot (OTT), 2. M. Marner (TOR), 3. C. Anderson (OTT)

Vasilevskij doviedol Lightning k výhre vo floridskom derby

Floridské tímy otvorili sezónu vzájomným derby, ktoré sa konalo v Tampe. Domáci fanúšikovia opúšťali arénu spokojní s výsledkom, ale nebyť 42 zákrokov Andreja Vasilevského, všetko mohlo dopadnúť inak. Ruský brankár následne nekapituloval v nájazdoch, v ktorých o výhre 2:1 rozhodli J.T. Miller a Nikita Kučerov. Ten predtým nevyslal na bránu ani jednu strelu. V normálnej hracej dobe skóroval Anthony Cirelli, ktorý vyrovnal stav v strede tretej tretiny. „Nie všetky zápasy budú pekné, ale berieme to a ideme ďalej,“ poznamenal tréner Jon Cooper. Panthers viedli dlho, keď sa debutant Jacob MacDonald presadil už v úvode prvej tretiny. Okrem straty bodu ich však viac môže mrzieť strata brankára. Roberto Luongo stihol urobiť 13 zákrokov predtým, ako v strede zápasu utrpel zranenie. V bráne ho nahradil James Reimer, ktorý následne zastavil 15 striel. Duel nedohral ani Derek MacKenzie.

Kučerovov víťazný nájazd:


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. A. Cirelli (TBL), 3. J. MacDonald (FLA)

Nashville sa vrátil z New Yorku s dvoma výhrami

Nashville sa vráti domov po dvoch víťazstvách v New Yorku. Po štvrtkovej výhre v Madison Square Garden uspel aj v Barclays Center, kde aj zásluhou dvoch gólov Viktora Arvidssona triumfoval pomerom 4:3. „Získali sme to, po čo sme prišli. Máme skvelý štart do sezóny. Už sa nevieme dočkať urovkového domáceho zápasu,“ skonštatoval Arvidsson, ktorého na listine strelcov doplnili Mattias Ekholm a Craig Smith. P.K. Subban zaznamenal dve asistencie a Juuse Saros predviedol 26 zákrokov. Islanders držali s posledným víťazom Prezidentovej trofeje krok, ale druhú výhru v ročníku si nepripísali. V domácom otváracom zápase skórovali Mathew Barzal, Valtteri Filppula a Anders Lee. Josh Bailey zaznamenal dve asistencie a Thomas Greiss zastavil 19 striel. „Ak budeme hrať takto stále, vo väčšine zápasov budeme na tom dobre,“ poznamenal kapitán Lee.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson (NSH), 2. M. Barzal (NYI), 3. P. Subban (NSH)

Toews zariadil triumf Chicaga prvým hetrikom sezóny

Jonathan Toews strelil tri góly, pričom tým posledným rozhodol v strede predĺženia o víťazstve Chicaga 5:4 v St. Louis. Kapitán Blackhawks tiež vyrovnával stav duelu na 4:4. Marcus Krüger a dvojbodový Patrick Kane ho doplnili na listine strelcov, Alex DeBrincat, Nick Schmaltz a Henri Jokiharju dvakrát asistovali. Cam Ward prispel k výhre 26 zákrokmi, o jeden menej urobil Jake Allen v domácej bráne. O presné zásahy Blues sa postatali dvojgólový Vladimir Tarasenko, Colton Parayko a Chris Butler, ktorý skóroval prvýkrát od 7. marca 2015. Patrick Maroon nazbieral dve asistencie, Ryan O´Reilly tri. Blues viedli 2:0 i 4:3, no prehrali aj druhý zápas v ročníku. Chicago len ako druhý tím v histórii začalo sezónu s dvomi výhrami po predĺžení. Alex Steen odohral 900. zápas v NHL.


Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. V. Tarasenko (STL)

Haulov nájazd rozhodol o prvej výhre Vegas nad Wild

Erik Haula sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v tretej sérii a rozhodol o výhre Las Vegas 2:1 na ľade Minnesoty. Tím zo St. Paul zdolal vôbec prvýkrát, keďže v minulej sezóne s ním prehral všetky tri súboje. Matt Dumba poslal Wild do vedenia v strede prvej tretiny, ale Max Pacioretty vyrovnal stav jeho prvým gólom v drese Golden Knights 91 sekúnd pred koncom duelu. Marc-Andre Fleury zastavil 29 striel a všetky tri nájazdy súpera. Devan Dubnyk opustil zápas so 41 zákrokmi. Vegas oslávilo prvé výročie ich premiérového triumfu v NHL.

Haulov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. D: Dubnyk (MIN), 2. M. Fleury (VGK), 3. M. Dumba (MIN)

Colorado zdolalo Philadelphiu, ktorej sa zranil van Riemsdyk

Colin Wilson strelil dva góly, Erik Johnson nazbieral tri asistencie a Semion Varlamov kryl 35 striel pri domácej výhre Colorada 5:2 nad Philadelphiou. J.T. Comper, Gabriel Landeskog a dvojbodový Nathan MacKinnon (prázdna brána) tiež skórovali z hráčov Avalanche, Alex Kerfoot dvakrát asistoval. Sean Couturier a Michail Vorobiev (prvý gól v NHL) vyrovnávali stav na 1:1, resp. 2:2, ale ani 30 zákrokov Briana Elliotta neodvrátilo prvú prehru Flyers v sezóne. Navyše, v závere prvej tretiny prišli o Jamesa van Riemsdyka, ktorý utrpel zranenie v dolnej časti tela.


Hviezdy duelu: 1. C. Wilson, 2. J. Compher, 3. E. Johnson (všetci COL)

Calgary vrátilo Vancouveru prehru spred troch dní

Elias Lindholm zaznamenal víťazný gól a dve asistencie, Johnny Gaudreau a Mark Giordano gól a dve prihrávky a Calgary zdolalo doma Vancouver 7:4. Vrátilo mu tak prehru spred troch dní a odplatilo sa za vtedajšie zákroky Erika Gudbransona aj bez bitky. Skórovali aj dvojbodový Sean Monahan a Austin Czarnik s Michaelom Frolíkom, ktorí trafili prázdnu bránu. TJ Brodie nazbieral dve asistencie, Matthew Tkachuk štyri a Mike Smith urobil 16 zákrokov. Prekonali ho dvakrát trojbodový Elias Pettersson, Brandon Sutter a dvojbodový Bo Horvat, ktorí trikrát posielali Canucks do vedenia. Alex Edler dvakrát asistoval a Jacob Markström inkasoval päťkrát z 35 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. E. Pettersson (VAN), 3. E. Lindholm (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:30 0 1 1 +1 0 5 1
R. Pánik (ARI) 21:47 0 0 0 -1 0 7 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies