Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Jaroš vyhral súboj s Tatarom, Halák nezabránil ďalšej prehre

V trinástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých nikto nebodoval. Christián Jaroš pri návrate do prvého tímu Ottawy vyhral súboj s Tomášom Tatarom, kým Jaroslav Halák nezabránil prehre Bostonu. Jeff Skinner strelil hetrik, Juuse Saros vychytal nulu.

Jaroš sa tešil z výhry nad Tatarom, ani jeden z nich nebodoval

Ottawa pred zápasom proti Montrealu povolala naspäť do prvého tímu Christiana Jaroša, a tak sme videli stretnutie dvoch Slovákov. Obranca sa nakoniec tešil z výhry 4:3, o ktorej v nadstavenom čase rozhodol svojím druhým gólom a tretím bodom v zápase Mark Stone. Jaroš ani Tomáš Tatar nebodovali. Lepší vstup do zápasu mali Canadiens, ktorí po góloch Maxa Domiho a Phillipa Danaulta viedli 2:0. Paul Byron ešte v prvej tretine dvojgólové vedenie obnovil po tom, čo sa prvýkrát presadil Stone. Od druhej tretiny pribúdali na listine strelcov len domáci. Stav sa podarilo vyrovnať Mikkelovi Bödkerovi a Mattovi Ducheneovi, ktorý ukončil najdlhšie strelecké suchoty kariéry od štartu ročníka (7 zápasov). Craig Anderson pomohol k tretej výhre po sebe 24 zákrokmi, Carey Price ich urobil 30. Jaroš odohral skoro 13 minút a ďalšie dve strávil na trestnej lavici za držanie. Prezentoval sa troma bodyčekmi a štyrmi blokmi. Tatar odohral o minútu viac a pripísal si jeden mínusový bod.

Stone a jeho rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. M. Duchene (OTT), 3. P. Byron (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák nezabránil prehre Bostonu vo Vancouveri

Jaroslav Halák chytil 20 z 22 striel, ale pripísal si druhú prehru po sebe a Boston tretiu, keď prehral vo Vancouveri 1:2. Rozhodol o tom Bo Horvat, ktorý skóroval vo štvrtej minúte predĺženia a vrátil kanadským tím na víťaznú koľaj. Brandon Sutter poslal Canucks do vedenia už vo štvrtej minúte duelu, o vyrovnanie sa postaral až v tretej tretine Joakim Nordström. Jacob Markström predviedol 30 zákrokov. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára na neho nevystrelil ani raz počas 23 a štvrť minúty v akcii. Zaznamenal iba jeden menší trest za podrazenie Boesera v prvej tretine. Tentoraz takmer vôbec nehral v špeciálnych formáciách. Boston prehral všetky tri zápasy na aktuálnom výjazde po Kanade. Vancouver vyhral štyri z ostatných piatich duelov.

Halákov veľký zákrok proti Boeserovi:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. P. Bergeron (BOS), 3. B. Horvat (VAN)

Brossoit doviedol Jets k výhre nad Coyotes, Pánik bez bodu

Tyler Myers, Josh Morrissey a Mathieu Perreault strelili svoje prvé góly v sezóne, Jacob Trouba nazbieral tri asistencie a Winnipeg porazil Arizonu 5:3. Svoj štvrtý gól v sezóne strelil Adam Lowry a poistku do prázdnej brány pridal Blake Wheeler. Náhradný brankár Laurent Brossoit sa zaradil medzi hlavné dôvody výhry, keď zneškodnil až 42 striel. „V prvej tretine sme urobili pár chýb a on tam bol, aby nás podržal, najmä v oslabeniach. V oboch zápasoch chytal mimoriadne dobre,“ poznamenal Trouba, ktorého potešili aj rozdielne mená na streleckej listine. „Keď každý strelí gól, sú to dobré pocity. Je dobré vidieť to. Chcete, aby každý prispieval k výhre.“ Arizona sa z výhier často tešiť nemôže. V sobotu jej nepomohli ani dva góly Claytona Kellera či tri asistencie Olivera Ekman-Larssona. Christian Fischer tiež skóroval a Antti Raanta uboil 27 zákrokov. Richard Pánik opäť nebodoval, pričom odohral len 12 a pol minúty. Coyotes ešte nikdy vo Winnipegu neuspeli.

Hviezdy duelu: 1. J. Morrissey (WPG), 2. J. Trouba (WPG), 3. C. Keller (ARI)

Landeskog, MacKinnon zariadili triumf Colorada nad Carolinou

Philipp Grubauer zastavil 42 striel a Gabriel Landeskog strelil prvé dva góly pri víťazstve Colorada 3:1 na ľade Caroliny. Landeskog, ktorý v predošlom zápase zaznamenal hetrik, otvoril skóre v závere prvej tretiny a rozdielový gól vsietil v strede duelu v presilovke. Tretí pridal trojbodový Nathan MacKinnon, ktorý mal prsty vo všetkých presných zásahoch Avalanche. Bodoval aj v ôsmom zápase od začiatku sezóny, čo je druhá najdlhšia šnúra v klubovej histórii. Rekord drží John-Michael Liles od ročníka 2010/11. O čestný úspech Hurricanes sa postaral v 58. minúte Micheal Ferland, ktorý pokazil Grubauerovi čisté konto. Sebastian Aho asistoval a taktiež bodoval vo všetkých ôsmich súbojoch sezóny. Dokázal to ako tretí hráč v klubovej histórii (vrátane Whalers) po Ronovi Francisovi a Viktorovi Raskovi. Curtis McElhinney kryl 19 striel, no neodvrátil tretiu prehru Caroliny po sebe. Colorado získalo v posledných piatich dueloch aspoň bod. Marko Daňo zaň ešte nenastúpil.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. G. Landeskog (obaja COL), 3. M. Ferland (CAR)

Voráček rozhodol o výhre Philadelphie nad New Jersey

Jakub Voráček strelil v 57. minúte víťazný gól a pridal dve asistencie, štyria spoluhráči ho doplnili na streleckej listine a Philadelphia zvíťazila doma nad New Jersey 5:2. Travis Konecny a Nolan Patrick tiež prekonali Keitha Kinkaida, ktorý čelil 19 strelám. Wayne Simmonds a Scott Laughton skórovali už do prázdnej brány. Brian Elliott prispel k triumfu 19 zákrokmi, Travis Sanheim a Ivan Provorov dvomi asistenciami. Devils, ktorí hrali vonku prvýkrát v sezóne, prehrali druhý zápas po sebe. Ich góly strelili Damon Severson a Brian Boyle v presilových hrách. Steven Santini opustil duel ešte v prvej tretine po zásahu pukom do tváre, ktorý mu zlomil čeľusť. Flyers si vyrovnali domácu bilanciu na 2-2.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček, 2. N. Patrick (obaja PHI), 3. B. Boyle (NJD)

St. Louis sa postaralo o druhú prehru Toronta v sérii

St. Louis ukázalo Torontu, že góly nebudú vždy prichádzať tak ľahko ako v prvých siedmich dueloch sezóny. Ryan O’Reilly strelil svoj prvý gól v novom drese, Jake Allen predviedol 22 zákrokov a Blues porazili Maple Leafs pomerom 4:1. Robert Bortuzzo, Zach Sanford a Ivan Barbašev tiež skórovali, David Perron pridal dve asistencie a tím z Missouri sa po trojzápasovej sérii prehier tešil ešte len z druhej výhry v sezóne. O jediný gól domácich sa postaral Morgan Rielly, Frederik Andersen zastavil 21 z 24 striel. Martin Marinčin nehral. Jeho tím prehral druhý zápas po sebe po päťzápasovej sérii výhier. Toronto má na konte 33 strelených gólov, ale len jeden v posledných dvoch dueloch. „Strieľali sme veľa gólov, boli sme uvoľnení a všetko bolo skvelé. Teraz zisťujeme, že toto je NHL, kde sa góly dávajú ťažko, kde súperi proti vám bojujú a prispôsobujú sa tomu, ako hráte. Musíme sa znovu pustiť do práce a aj to urobíme, lebo toto nestačí,“ povedal tréner Mike Babcock. Proti svojmu bývalému tímu sa postavil Tyler Bozak. Jeho spoluhráč z obrany, Jay Bouwmeester, bol po prvýkrát v kariére zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. D. Perron, 3. R. O'Reilly (všetci STL)

Nový prvý útok doviedol Sabres k výhre nad trápiacimi sa Kings

Phil Housley pomenil útoky, aby oživil ofenzívu, ktorá strelila v troch z posledných štyroch duelov len gól. Tento krok sa vyplatil a Buffalo zdolalo Los Angeles 5:1 najmä zásluhou nového prvého útoku. Jeff Skinner zaznamenal hetrik, Jason Pominville gól a dve asistencie, Jack Eichel tri asistencie. „Myslím, že to bola tá iskra, ktorú sme potrebovali,“ povedal obranca Zach Bogosian, ktorý tiež skóroval. Linus Ullmark predviedol 19 zákrokov a prekonal ho len Drew Doughty. Jonathan Quick zastavil 21 z 25 striel, ale štvrtej prehre kalifornského tímu v sérii nezabránil. Po návrate zo zranenia inkasoval 10 gólov z 54 striel. Pominville v zápase oslávil aj svoj 700. bod v kariére, ktorý dosiahol ako tretí hráč z draftu 2001. Zvyšnými sú Iľja Kovaľčuk, proti ktorému teraz hral a Jason Spezza.


Hviezdy duelu: 1. J. Pominville, 2. J. Skinner, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Už nemáme tím bez výhry. Detroit zdolal Floridu

Detroit má konečne dôvod na oslavu. Po tom, čo sa Gustav Nyquist vo štvrtej minúte predĺženia trafil do čierneho, sa tím v prestavbe tešil z prvej výhry v sezóne – zdolal Floridu 4:3. V normálnom hracom čase skórovali Thomas Vanek, Dennis Cholowski a Dylan Larkin, pričom poslední dvaja menovaní zaznamenali aj po asistencii. Cholowski zároveň napodobnil Nicklasa Lidströma s piatimi bodmi v prvých šiestich dueloch kariéry. Žiaden iný obranca v klubovej histórii to nedokázal. Jimmy Howard zneškodnil 34 striel. „Je skvelé vidieť po zápase úsmevy na tvárach. Všetci sme toto už potrebovali,“ poznamenal skúsený brankár, ktorého pokorili Keith Yandle, Nick Bjugstad a Mike Hoffman. Panthers, ktorí svoju prvú výhru v sezóne oslávili v predošlom zápase, viedli 2:0, ale nakoniec ešte v predposlednej minúte tretej tretiny prehrávali 2:3. Predĺženie vynútil Hoffman. Michael Hutchinson opustil duel s 27 zákrokmi. Do zostavy Panthers sa vrátil suspendovaný Mike Matheson, Red Wings sa tešili z návratu zraneného Jonathana Ericssona.

Detroit strelil dva góly v rozmedzí 18 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist (DET), 2. D. Cholowski (DET), 3. N. Bjugstad (FLA)

Crawford si pripísal prvú výhru od decembra

Corey Crawford v druhom zápase po desaťmesačnej absencii ukázal, že je vo forme. Zneškodnil totiž 37 striel, aby doviedol Chicago k výhre 4:1 nad Columbusom. Významný vplyv na výsledok mal Patrick Kane, ktorý strelil dva góly a pripísal si aj asistenciu. Alex DeBrincat a Marcus Krüger tiež skórovali a Blackhawks bodovali v šiestom zo siedmich duelov (4-1-2). O čestný úspech Blue Jackets sa postaral Zach Werenski, zatiaľ čo Sergej Bobrovskij inkasoval tri góly z 25 striel. Kane svoj druhý gól vsietil do prázdnej brány. „Myslím si, že sme odohrali skutočne dobrý zápas, náš najlepší v sezóne. Len sme stratili v posledných piatich minútach trpezlivosť,“ povedal John Tortorella, ktorého tím inkasoval trikrát v tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. Z. Werenski (CBJ)

Tampa prišla o náskok a prehrala s Minnesotou v predĺžení

Tampa Bay viedla v St. Paul po prvej tretine 3:1, ale o náskok prišla a aj keď ešte vynútila predĺženie, v jeho štvrtej minúte rozhodol o triumfe Minnesoty 5:4 Mikael Granlund. Ryan Callahan, Yanni Gourde a J.T. Miller vybudovali Lightning náskok, Anton Stralman vyrovnal stav na 4:4. Všetci okrem Callahana si pripísali aj po asistencii. Andreja Vasilevského z 34 striel Wild prekonali aj dvojbodový Charlie Coyle, Marcus Foligno, Zach Parise a Jason Zucker. Alex Stalock prispel k tretej výhre po sebe 27 zákrokmi. Tampa prišla o trojzápasovú víťaznú sériu a na ľade Minnesoty prehrala siedmykrát po sebe od 2. apríla 2011.

Granlundov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund, 2. Z. Parise, 3. M. Foligno (všetci MIN)

Saros vynuloval Edmonton, Nashville natiahol víťaznú šnúru

Juuse Saros zastavil všetkých 31 striel, vrátane 18 v tretej tretine, čím doviedol Nashville k víťazstvu 3:0 v Edmontone, piatemu v sérii. Pripísal si prvé čisté konto v sezóne a piate v NHL. Otvárací a zároveň rozhodujúci gól strelil v 34. minúte P.K. Subban vo vlastnom oslabení. Pri presilovke súpera skóroval prvýkrát v kariére. O 88 sekúnd pridal druhý gól Viktor Arvidsson a bodku za zápasom dal v poslednej minúte Roman Josi strelou do prázdnej brány. Cam Talbot v nej urobil 25 zákrokov, no nezabránil koncu trojzápasovej víťaznej série Oilers. Predators ich zdolali už v 13. vzájomnom súboji po sebe od 29. októbra 2014. Saros neinkasoval ani v druhom zápase proti Edmontonu v kariére. V decembri 2017 urobil 46 zákrokov pri výhre 4:0.

Subbanov víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. P.K. Subban (obaja NSH), 3. K. Yamamoto (EDM)

Vegas si predĺžilo víťaznú sériu, Fleury s ďalším míľnikom

Vegas skórovalo raz v každej tretine, Anaheim prestrieľalo pomerom 45:18 a zdolalo ho doma 3:1. K tretej výhre tohtoročného finalistu Stanley Cupu po sebe viedli presné zásahy Williama Karlssona v presilovke, Ryana Reavesa a dvojbodového Jonathana Marchessaulta, ktorý v závere trafil odkrytú bránu Ducks. Predtým v nej žiaril John Gibson, ktorý sa prezentoval 42 zákrokmi. Marc-Andre Fleury ich potreboval urobiť iba 17 na jeho 408. víťazstvo v NHL, ktorým sa osamostatnil na 10. mieste historického poradia pred Glennom Hallom. Na Tonyho Esposita ich stráca ešte 15. Anaheim prišiel o krátku sériu dvoch výhier a zhoršil si bilanciu proti Golden Knights na 1-5.

Hviezdy duelu: 1. R. Reaves, 2. W. Karlsson, 3. W. Carier (všetci VGK)

Sharks si poradili s Islanders, Hertl trojbodový

Joonas Donskoi a Logan Couture zaznamenali po góle a asistencii, Tomáš Hertl nazbieral tri gólové prihrávky a Martin Jones chytil 24 striel pri domácom triumfe San Jose 4:1 nad New Yorkom Islanders. Timo Meier a Brent Burns tiež prispeli gólmi k druhej výhre Sharks po predošlých dvoch prehrách. Prvýkrát v sezóne vyhrali dva zápasy po sebe. O čestných úspech Islanders sa postaral v závere prvej tretiny Brock Nelson, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Robin Lehner inkasoval štyrikrát zo 41 striel. Newyorský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch a prišiel o sériu troch výhier proti San Jose. Newyorský tím ukončil štvorzápasový výjazd s bilanciou 1-3-0.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. L. Couture, 3. A. Suomela (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 20/22 (90,9 %)
T. Tatar (MTL) 14:35 0 0 0 -1 0 0 0
Ch. Jaroš (OTT) 12:51 0 0 0 0 2 0 3
Z. Chára (BOS) 23:13 0 0 0 0 2 0 0
R. Pánik (ARI) 12:24 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies