Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Rask stále berie Haláka za pozitívum. Slabý štart si nevie vysvetliť

Nie je tajomstvom, že Tuukka Rask v úvode sezóny nechytal práve najlepšie. A nie je ani tajomstvom, že lepšie výkony v bráne Bostonu podával Jaroslav Halák. Napriek tomu však fínsky brankár pohľad na slovenského kolegu nezmenil.

Na začiatku sezóny hovoril Rask o tom, ako systém s dvoma kvalitnými brankármi pomôže k úspechom Bruins. Aj teraz, keď má nad ním Halák prevahu, nemení svoj pozitívny a priateľský pohľad na vec. Neprekáža mu, že jeho kolega je lepší.

„Myslím si, že konkurencia je dobrá na každom poste. Brankári na tom nie sú inak a nikto neberie svoju pozíciu za samozrejmosť. Myslím si, že je to skvelé. Tlačí vás to, aby ste sa zlepšili a zaslúžili si svoje miesto,“ povedal Rask.

„Myslím si, že je luxus mať v tíme brankársku jednotku A a brankársku jednotku B, pretože obaja brankári si podelia záťaž a kto vie, čo sa stane v play-off. Dúfajme, že obaja tímu pomôžeme sa tam dostať a že tam budeme mať dlhú jazdu.“

Halák po prvých siedmich zápasoch vedie kvalifikovaných brankárov ligy s priemerom 1,51 inkasovaného gólu na zápas a je druhý s 94,7% úspešnosťou zákrokov. Rask medzitým kryl len 90,2 % striel a inkasoval v priemere 3,15 gólu na zápas. Nie je to však prvýkrát, čo má ťažký október. Stáva sa to pomerne často. Prečo?

„Neviem. Ak by som to vedel, tak by sa to pravdepodobne už nestalo, že? Nedávno som videl štatistiky a tri alebo štyri roky som mal skvelý október. Posledné neboli také dobré, ale možno ten ďalší bude opäť dobrý. Neviem,“ poznamenal Rask.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies