Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák s takmer 40 zákrokmi pri prvej prehre v sezóne

V dvanástich sobotných zápasoch hrali aj štyria Slováci, z ktorých nikto nebodoval a všetci prehrali. Jaroslav Halák nezabránil prehre Bostonu na nulu. Buffalo strelilo Ottawe deväť gólov, traja brankári vychytali čisté kontá a dvaja hráči dosiahli míľniky.

Rinne vynuloval Boston v deň narodenín, Halák s takmer 40 zákrokmi

Pekka Rinne oslávil 36. narodeniny a podpis novej dvojročnej zmluvy druhým čistým kontom v sezóne a 53. v kariére. Zastavil všetkých 26 striel a doviedol Nashville k domácej výhre 1:0 nad Bostonom, tretej v sérii. Stal sa prvým brankárom v histórii NHL, ktorý vychytal viac ako jeden shutout v deň svojich narodenín. Podarilo sa mu to aj v roku 2011 proti Coyotes. O jediný gól zápasu sa postaral v 15. minúte Roman Josi, pre ktorého to bol okrúhly 300. bod v kariére. Slovenský brankár Jaroslav Halák inak chytil 39 striel, vrátane 17 v tretej tretine. Nezabránil však druhej prehre Bruins v posledných troch dueloch a opäť na nulu. On sám prehral prvýkrát v normálnom hracom čase v ročníku. Kapitán hostí Zdeno Chára odohral takmer 23 minút a bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Zaznamenal iba jeden bodyček. Bostonu sa vrátil do zostavy David Backes, kým Predators hrali bez opäť Viktora Arvidssona aj Zaca Rinalda.


Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. R. Josi, 3. N. Bonino (všetci NSH)

Stamkos strelil dva góly pri výhre nad Canadiens, Tatar nebodoval

Steven Stamkos v tejto sezóne veľa gólov nestrieľal, ale v sobotu sa mu podarilo hneď dvoma presnými zásahmi pomôcť Tampe Bay k výhre 4:1 nad Montrealom. „Vždy, keď skórujete a pomôžete tímu k výhre, je to skvelý pocit,“ poznamenal kapitán tímu, ktorý pred sobotou strelil len dva góly. O zvyšné presné zásahy sa postarali J.T. Miller a Yanni Gourde, kým Anton Stralman zaznamenal tri asistencie a Andrej Vasilevskij 34 zákrokov. Lightning vyhrali deviaty z prvých 13 zápasov. Canadiens viedli po góle Maxa Domiho, ale nikto už na neho nenadviazal, a tak s floridským súperom prehrali piaty z posledných šiestich duelov. Nevyužili pritom ani jednu zo štyri presiloviek, a tak sa ich séria natiahla už na 15 premrhaných presilových hier. Carey Price opustil duel s 32 zákrokmi. Tomáš Tatar odohral 17 minút, počas ktorých zaznamenal tri strely na bránu a prehral dve vhadzovania. V tretej tretine bol vylúčený za držanie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. S. Stamkos, 3. A. Stralman (všetci TBL)

Buffalo ukončilo sériu prehier, Ottawe s Jarošom strelilo deväť gólov

Buffalo dalo zbohom trojzápasovej sérii prehier vo veľkom štýle. Prvýkrát od 27. januára 2009 strelilo v zápase deväť gólov (doma naposledy 18. januára 2008) a deklasovalo doma Ottawu 9:2, len dva dni po prehre 2:4 v hlavnom meste Kanady. Zaúradoval najmä prvý útok – Jeff Skinner a Jason Pominville zaznamenali dva góly a asistenciu, Jack Eichel trikrát asistoval. Na listine strelcov ich doplnili Kyle Okposo a dvojbodoví Conor Sheary, Patrik Berglund, Zemgus Girgensons a Casey Mittelstadt. Sam Reinhart dvakrát asistoval a Linus Ullmark predviedol 27 zákrokov. Prekonali ho iba Max McCormick a Cody Ceci. Craig Anderson inkasoval trikrát z 10 striel a od druhej tretiny ho vystriedal Mike McKenna. Ten pri debute v drese Senators pustil za chrbát šesť zo zvyšných 31 striel, pričom prvé štyri góly dostal za necelých osem minút. Slovenský obranca Christán Jaroš odohral vyše 16 minút, najviac v ročníku, s bilanciou dve strely, tri bodyčeky a menší trest za podrazenie. Ottawa prehrala piaty duel z posledných šiestich. Skinner strelil v prvých 14 zápasoch za Sabres 9 gólov, čím napodobnil zápis Miroslava Šatana (1997/98). Rasmus Dahlin nedohral zápas pre zranenie po zblokovaní strely.


Hviezdy duelu: 1. J. Pominville, 2. J. Skinner, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Andersen vynuloval Penguins, Leafs vyhrali prvý duel bez Matthewsa

Frederik Andersen udržal Toronto neporazené na ľadoch súperov, keď zneškodnil 31 striel a so svojím prvým čistým kontom v ročníku a 16. v kariére doviedol svoj klub k triumfu 5:0 nad Pittsburghom. Morgan Rielly strelil dva góly a John Tavares zaznamenal gól a asistenciu, aby si Maple Leafs vylepšili bilanciu vonku na 6-0. Strelecky sa presadili aj Zach Hyman a Patrick Marleau, Kasperi Kapanen pridal dve asistencie. Kanadský tím vyhral na tretí pokus svoj prvý zápas bez Austona Matthewsa. Kým Igor Ožiganov v jeho základe nahradil Justina Holla, Martin Marinčin nehral v druhom zápase po sebe. V bráne Penguins stál Matt Murray, ktorý urobil 26 zákrokov. Casey DeSmith následne zastavil obe strely, ktorým čelil. Keďže Jevgenij Malkin nebodoval, prišiel o deväťzápasovú bodovú šnúru. Pittsburgh prehral tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Rielly, 2. F. Andersen, 3. J. Tavares (všetci TOR)

Brodziak pomohol Edmontonu ukončiť Detroitu sériu výhier

Kyle Brodziak strelil svoje prvé dva góly v sezóne, prvé v drese Oilers po deviatich rokoch, aby pomohol kanadskému tímu k triumfu 4:3 nad Detroitom. Drake Caggiula a Alex Chiasson sa tiež trafili do čierneho a Connor McDavid zaznamenal dve asistencie, aby natiahol svoju bodovú sériu na sedem zápasov. K piatej výhre z ostatných šiestich duelov Edmontonu pomohol s 23 zákrokmi aj Mikko Koskinen. Prekonali ho Jacob de la Rose (prvý gól v novom drese), Danny DeKeyser a Tyler Bertuzzi. Jonathan Bernier zastavil 38 striel a Red Wings prišli o sériu troch výhier. „Myslím si, že dnes mohol byť každý z nás lepší. Myslím si, že sme dostali pár gólov po našich chybách,“ poznamenal Bernier. Kapitán Dylan Larkin zaznamenal asistenciu, aby bodoval vo štvrtom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. J. de la Rose (DET), 3. Kyle Brodziak (EDM)

Greiss vynuloval Devils, Bailey opäť bodoval

Thomas Greiss potvrdil, že vie byť Robinovi Lehnerovi rovnocenným partnerom, keď vychytal svoje prvé čisté konto, aby s 35 zákrokmi doviedol Islanders k triumfu 3:0 nad New Jersey a k predĺženiu víťaznej série na päť zápasov. „Keď on a Lehner chytajú takto, nášmu mužstvu to dodáva sebavedomie,“ poznamenal Josh Bailey, ktorý si vďaka dvom asistenciám predĺžil bodovú sériu na osem zápasov. O góly newyorského tímu, ktorý má bezchybnú bilanciu 6-0-0 proti divíznym rivalom, sa postarali Jordan Eberle, Brock Nelson a Scott Mayfield (prázdna brána). Keih Kinkaid inak zastavil 30 z 32 striel. Devils prehrali šiesty zápas z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss, 2. B. Nelson, 3. J. Eberle (všetci NYI)

Dallas vyhral tretí zápas po sebe, Dickinson rozhodol v predĺžení

Dallas začal rýchlo, keď strelil dva góly za 10 sekúnd, ale potom potreboval mať aj silný záver, aby dokázal poraziť obhajcu titulu. Jason Spezza a Tyler Pitlick poslali Stars do vedenia, ale o výhre 4:3 nad Washingtonom rozhodol Jason Dickinson vo štvrtej minúte predĺženia. Z gólu sa tešil aj Jason Spezza a Ben Bishop kryl 29 striel. Na svete bola tretia výhra po sebe. „V kabíne je teraz veľa nadšenia. Nevidím tu uspokojenie, vidím len odhodlanie a koncentráciu, ktorú som predtým ešte nevidel,“ poznamenal tréner Jim Montgomery. Nicklas Bäckström, Brett Connolly a Jevgenij Kuznecov zaistili Capitals bod, Braden Holtby zastavil 33 striel. V nadstavenom čase kryl aj trestné strieľanie Tylera Seguina.

Dickinsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Dickinson (DAL), 2. J. Spezza (DAL), 3. N. Bäckström (WSH)

Staal a Seeler nasmerovali Wild k výhre nad Blues

Eric Staal strelil svoj 400. gól v kariére menej ako päť minút po začiatku zápasu, Nick Seeler strelil svoj prvý krátko na to, aby nasmerovali Minnesotu k výhre 5:1 nad St. Louis. Seeler pridal aj dve asistencie. J.T. Brown, Matt Dumba a Eric Fehr sa tiež zapísali do listiny strelcov, zatiaľ čo Devan Dubnyk musel urobiť len 15 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Ryan O'Reilly, ktorý bodoval v siedmom zápase po sebe. Jake Allen mal podstatne viac práce ako jeho náprotivok, keď na neho smerovalo až 45 striel. Blues si zhoršili bilanciu na 4-5-2 a okupujú poslednú priečku Centrálnej divízie. Minnesota je v nej druhá.


Hviezdy duelu: 1. N. Seeler, 2. J. Greenway, 3. M. Dumba (všetci MIN)

Fleury s 50. nulou, Vegas uštedrilo Caroline ďalšiu prehru

Marc-Andre Fleury kryl všetkých 34 striel pri jubilejnom 50. čistom konte v NHL, ktorým doviedol Vegas k domácemu triumfu 3:0 nad trápiacou sa Carolinou. Ako 29. brankár v ligovej histórii dosiahol métu 50 shutoutov a v ich počte sa vyrovnal Chrisovi Osgoodovi na 28. mieste historického poradia. So 410 výhrami v kariére mu patrí 10. miesto a 13 ho delí od deviateho Tonyho Esposita. Brad Hunt strelil víťazný gól v prvej tretine, v druhej skóroval Ryan Reaves a v tretej William Carrier. Hunt a Carrier si pripísali prvé góly v ročníku. Erik Haula pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier s dvomi asistenciami. Scott Darling inkasoval trikrát z 25 striel a Hurricanes prehrali štvrtý zápas v sérii. Gól nestrelili prvýkrát v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. B. Hunt, 3. W. Carrier (všetci VGKň

Calgary otočilo zápas s Chicagom a natiahlo víťaznú sériu

Calgary prehrávalo v domácom zápase proti Chicagu 1:3, ale štyrmi gólmi po sebe otočilo stav a zvíťazilo 5:3. Sean Monahan strelil dva góly, prvý v presilovej hre, Matthew Tkachuk, Michael Frolík a dvojbodový Mikael Backlund (prázdna brána) tiež skórovali. Johnny Gaudreau nazbieral dve asistencie, Elias Lindholm tri a David Rittich čelil iba 15 strelám pri štvrtej výhre Flames po sebe. Prekonali ho Jonathan Toews v presilovke, Jan Rutta a Brandon Saad, ktorí otáčali skóre z 0:1 na 3:1. Toews dosiahol métu 300 gólov v NHL ako šiesty hráč v klubovej histórii a po Philovi Kesselovi len druhý draftovaný v roku 2006. Corey Crawford urobil 36 zákrokov, pričom len v tretej tretine čelil 20 strelám. Blackhawks však prehrali piaty duel v sérii.


Toewsov 300. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan, 2. J. Gaudreau, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

Kings vďaka špeciálnym formáciám zdolali Columbus

Dustin Brown zaznamenal gól a dve prihrávky, Jeff Carter gól a asistenciu a Jack Campbell kryl 26 striel pri domácom víťazstve Los Angeles 4:1 nad Columbusom. Alex Iafalo a Anže Kopitar ich doplnili na listine strelcov, Drew Doughty dvakrát asistoval pri druhej výhre Kings v posledných troch zápasoch. Kým Carter využil presilovku, Kopitar s Brownom skórovali v rovnakom oslabení. Brown však premenil trestné strieľanie. Kopitar sa s 11 gólmi v oslabení dostal pred Žigmunda Pálffyho na piate miesto klubovej histórie. O jediný gól Blue Jackets sa postaral Zach Werenski, ktorý znižoval stav na 1:2 po polminúte tretej tretiny. Sergej Bobrovskij opustil duel s 25 zákrokmi.


Dva góly Kings pri jednom oslabení:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. D. Brown, 3. J. Campbell (všetci LAK)

Meier rozhodol v predĺžení o výhre San Jose nad Philadelphiou

Timo Meier strelil už po 13 sekundách predĺženia svoj druhý gól v zápase a 11. v sezóne, ktorým rozhodol o domácej výhre San Jose 4:3 nad Philadelphiou. Hranicu 10 gólov dosiahol už v 14. zápase ročníka, čo je tretí najnižší počet v klubovej histórii. Rýchlejšie to dokázal iba Patrick Marleau v dvoch prípadoch. Meier, Joe Pavelski a Joe Thornton trikrát doťahovali jednogólovú stratu, Kevin Labanc dvakrát asistoval a Martin Jones predviedol 22 zákrokov. Prekonali ho Nolan Patrick, Jordan Weal a Jakub Voráček. Oskar Lindblom získal dve prihrávky a Calvin Pickard chytil 31 z 35 striel. Thornton skóroval prvýkrát od 21. januára, zatiaľ čo Logan Couture natiahol bodovú sériu na deväť zápasov, najviac v kariére.

Meierov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Meier, 2. K. Labanc, 3. J. Thornton (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 39/40 (97,5 %)
Ch. Jaroš (OTT) 16:06 0 0 0 0 2 2 3
T. Tatar (MTL) 16:54 0 0 0 0 2 3 0
Z. Chára (BOS) 22:56 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies