Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Halák hviezdou zápasu, Demitra strelil 12. gól

Skromná streda priniesla fanúšikom NHL iba dva zápasy. V nich sa predstavili traja slovenskí hráči, z ktorých sa do bodovania zapísal Pavol Demitra, ktorý strelil gól. Jaroslav Halák vychytal víťazstvo.

Treťou hviezdou zápasu medzi NY Rangers a Montrealom sa stal brankár Habs Jaroslav Halák, ktorý pri víťazstve 6:3 zastavil 36 striel domácich hráčov a zaznamenal 92,3% úspešnosť zákrokov. Slovenský brankár inkasoval gól v každej tretine a do tretej tretiny sa vstupovalo za stavu 2:2. Práve v nej si vďaka Halákovi Montreal zabezpečil víťazstvo, keď ju vyhral pomerom 4:1. Bratislavský rodák počas záverečnej tretiny zastavil 18 striel aktívnych „jazdcov“. Ďalším hrdinom tretej tretiny bol Robert Lang, ktorý v nej strelil svoj druhý hetrik v kariére. Halák nastúpil na svoj tretí zápas po sebe a na radosť fanúšikov Canadiens nenadviazal na výkon z predchádzajúceho zápasu. „Dostal som v ňom niekoľio lacných gólov, ale nie som prvý ani posledný brankár, ktorému sa to stalo. Vedel som, že môžem chytať lepšie. Som spokojný s mojim výkonom,“ povedal po zápase Halák.

Mats Sundin

Mats Sundin bol pri svojom debute vybučaný pri každom dotyku s pukom.

V Edmontone na seba vo vzájomnom stretnutí narazili dvaja slovenskí hokejisti. V kanadskom derby sa viac darilo hosťujúcemu Vancouveru, ktorý vyhral celý zápas pomerom 4:2. Hlavnú zásluhu na víťazstve mal útočník Steve Bernier, ktorý strelil dva góly a na jeden aj nahrával. Do kanadského bodovania sa zapísal aj Pavol Demitra, ktorý strelil svoj 12. gól v sezóne, keď v záverečnej minúte tretej tretiny dopravil puk do prázdnej brány. Demitra v zápase odohral 17 minút a 43 sekúnd, počas ktorých zaknihoval aj plusový bod a tri strely. Veľkého sezónneho debutu sa dočkal útočník Mats Sundin, ktorý vo svojom prvom stretnutí v aktuálnom ročníku odohral 15 minút. V útoku hral spolu najmä s Wellwoodom a Raymondon. Pri každom dotyku s pukom bol vybučaný. V drese domáceho tímu odohral Ľubomír Višňovský 19 minút, no do štatistík si pripísal len dve trestné minúty, jednu strelu a dva mínusové body.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 36/39 - - - - - -
Pavol Demitra (VAN) 17:43 1 0 1 +1 3 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 19:03 0 0 0 -2 1 2




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies