Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák hviezdou duelu, Marinčin s prvým bodom v sezóne

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj piati Slováci. Jaroslav Halák sa stal prvou hviezdou víťazného zápasu, kým Martin Marinčin prispel k výhre asistenciou pri návrate do akcie. Tomáš Tatar vyhral súboj s Richardom Pánikom. Nikolaj Ehlers strelil hetrik.

Halák doviedol Boston k výhre nad Anaheimom

Jaroslav Halák dostal po čistom konte šancu odchytať druhý zápas po sebe a tréner svoje rozhodnutie ľutovať vôbec nemusel. Bratislavský rodák sa stal prvou hviezdou zápasu, keď s 24 zákrokmi doviedol Boston k výhre 3:1 nad Anaheimom. David Pastrňák mal prsty vo všetkých troch góloch Bruins – prvý strelil a pri ďalších dvoch asistoval. Tie strelili Torey Krug a David Krejčí. Krug si z duelu odniesol aj asistenciu, jeho 200. v NHL, Brad Marchand dve. Slovenského brankára prekonal len Josh Mahura, ktorý si svoj prvý gól v NHL nemohol načasovať horšie. Len zhruba päť minút pred koncom zápasu ním zničil Halákovi ďalšie čisté konto. „Skutočne som chcel, aby získal ďalšiu nulu,“ poznamenal Krejčí, ktorý oslávil svoj 600. bod v lige. V bráne Ducks stál John Gibson, ktorý urobil 28 zákrokov. Bruins s Anaheimom prehrali predošlých deväť zápasov po sebe. Vo štvrtok sa tešili z celkovo piatej výhry z posledných siedmich duelov. David Backes dosiahol métu 300 prihrávok v NHL.


Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. T. Krug, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Marinčin zužitkoval šancu na prvý bod v sezóne, pri výhre žiarili Matthews a Rielly

Slovenský obranca Martin Marinčin sa po dlhšom pobyte na tribúne vrátil do základnej zostavy Toronta a pripísal si prvý bod v ročníku, keď pri víťazstve 6:1 nad Floridou zaznamenal asistenciu. Štyrmi bodmi pomohli k druhej výhre po sebe Auston Matthews, ktorý si pripísal dva góly a dve asistencie a Morgan Rielly, ktorý nazbieral štyri asistencie a ako prvý obranca v ročníku dosiahol na métu 40 bodov. Dvakrát skóroval aj John Tavares, Mitchell Marner si pripísal gól a dve asistencie, Nazem Kadri gól a asistenciu. Frederik Andersen čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonal Henrik Borgström. Čisté konto mu zničil v 51. minúte. Roberto Luongo inkasoval päť gólov z 22 striel a od 46. minúty chytal aj James Reimer, ktorý kryl tri strely zo štyroch. Marinčin odohral 19 minút, dve strávil na trestnej lavici a bol najaktívnejším strelcom tímu – na bránu vyslal štyri strely. Prezentoval sa aj bodyčekom a dvoma blokmi.


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. J. Tavares, 3. M. Rielly (všetci TOR)

Tatar vyhral súboj s Pánikom, Price dosiahol míľnik

Carey Price zastavil 36 striel a doviedol Montreal k víťazstvu 2:1 v Arizone, ktorým kanadský tím ukončil krátku sériu dvoch prehier. Pre Pricea išlo o okrúhlu 300. výhru v NHL, čo dokázal ako 35. brankár v ligovej histórii, siedmy aktívny a len ako druhý v drese Canadiens po Jacquesovi Plantem (314). Jediný gól mu strelil Oliver Ekman-Larsson, ktorý vyrovnával stav duelu na 1:1 v presilovej hre. Shea Weber otvoril skóre po 22 sekundách druhej tretiny tiež pri početnej výhode a Paul Byron zariadil triumf Canadiens 76 sekúnd po začiatku tretej tretiny. Darcy Kuemper predviedol 26 zákrokov pri tretej prehre Coyotes v sérii a siedmej v posledných ôsmich zápasoch. Súboj slovenských útočníkov vyhral Tomáš Tatar, ktorý odohral iba 12 a trištvrte minúty s bilanciou dve strely, dva bodyčeky, blok a menší trest za držanie. Ekman-Larsson ho potrestal gólom. Richard Pánik absolvoval 17 a pol minúty s mínusovým bodom a troma blokmi.

Price s okrúhlym triumfom:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. O. Ekman-Larsson (ARI), 3. S. Weber (MTL)

Tampa si v Calgary predĺžila bodovú sériu, Černák nebodoval

J.T. Miller premenil v siedmej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Tampa Bay zvíťazila v Calgary 5:4, aby si natiahla bodovú šnúru na 11 zápasov. Jej klubový rekord je 18 zo sezóny 2003/04. Victor Hedman tiež uspel v nájazdovej lotérii a Louis Domingue kryl okrem šiestich nájazdov aj 33 striel pri jeho siedmej výhre po sebe. V normálnom hracom čase i v nájazdoch ho prekonal Sean Monahan, ktorý spolu s dvojbodovým Samom Bennettom a Mikaelom Backlundom posielal Flames do vedenia 3:1. O náskok prišli, ale dvojbodový Johnny Gaudreau vynútil predĺženie v 58. minúte. Davida Ritticha z 36 striel Lightning prekonali Onděj Palát, Steven Stamkos, Alex Killorn a Dan Girardi. Nikita Kučerov dvakrát asistoval. Slovenský obranca Erik Černák odohral 16 a pol minúty s bilanciou menší trest za sekanie, bodyček a dva bloky. Calgary prehralo aj druhý zápas po predošlých troch výhrach. Bennett dosiahol métu 100 bodov v NHL, kým Stamkos absolvoval 700. duel v lige a stal sa druhým najlepším strelcom v klubovej histórii s 366 gólmi. Rekordérom je Vincent Lecavalier (383).

Millerov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. N. Kučerov (TBL), 3. S. Bennett (CGY)

Mladý Hart doviedol Flyers k ďalšej výhre

Carter Hart zažil svoj druhý štart v NHL a po druhýkrát sa tešil z víťazstva. Vo štvrtok zneškodnil 31 striel, aby doviedol Philadelphiu k triumfu 2:1 nad Nashvillom, druhému po sebe po tom, čo Scott Gordon nahradil na lavičke Davea Hakstola. Claude Giroux a Jakub Voráček sa postarali o góly, ale vedeli, že hlavným dôvodom triumfu bol dvadsaťročný brankár. „On je hlavným dôvodom, prečo sme vyhrali posledné dva zápasy,“ povedal Voráček. Hart urobil niekoľko veľkých zákrokov a nakoniec nestačil len na zakončenie Nicka Bonina. Pekka Rinne urobil 29 zákrokov a Predators prehrali vonku svoj deviaty zápas po sebe. Prvýkrát v sezóne nezískali proti tímu z Východnej konferencie ani bod.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart, 2. C. Giroux, 3. R. Hagg (všetci PHI)

Rust opäť skóroval. Tentokrát rozhodol o výhre nad Wild

Bryan Rust v stredu strelil víťazný gól pri výhre 2:1 nad Washingtonom. Pittsburgh vyhral aj o deň neskôr pomerom 2:1, tentokrát nad Minnesotou a Rust nestrelil len víťazný gól. Strelil oba góly, aby ich mal na konte už osem v posledných šiestich stretnutiach po tom, čo skóroval len raz v prvých 29. „Niekedy to takto v hokeji chodí. Len asi chcem viac strieľať puk na bránu,“ poznamenal. Penguins ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov významne pomohol aj Casey DeSmith, ktorý predviedol 40 zákrokov. Ako jediný ho pokoril Jordan Greenway. Devan Dubnyk zastavil 35 striel a Wild si pripísali tretiu prehru po sebe, piatu z posledných siedmich duelov. „Je to sklamanie. Boli sme v dobrej pozícii, keď sme išli do tretej tretiny a hrali sme dobrý hokej. Takéto zápasy chcete vyhrávať,“ povedal Dubnyk, po ktorého zaváhaní pri rozohrávke padol rozhodujúci gól. V drese Pittsburghu sme videli už aj Dominika Simona, ktorý sa zotavil zo zranenia.

Hviezdy duelu: 1. B. Rust, 2. J. Guentzel, 3. C. DeSmith (všetci PIT)

Bernier s Kronwallom doviedli Detroit k výhre nad Mrázkovou Carolinou

Detroit v prvých dvoch tretinách strelecky výrazne zaostával, ale dokázal si po nich udržať vedenie, aby nakoniec porazil Carolinu pomerom 4:1. Niklas Kronwall pomohol k druhému tohtosezónnemu víťazstvu Red Wings v PNC Aréne gólom a asistenciou, Jonathan Bernier 38 zákrokmi. Strelecky sa presadili aj Jonathan Ericsson, Frans Nielsen a Dylan Larkin, ktorý strelil gól do prázdnej brány, aby si natiahol bodovú sériu na deväť zápasov. „Vyšli na nás tvrdo, ale my sme vedeli, že to tak bude. Zostali sme trpezliví, využili naše šance a v tretej tretine sme odohrali náš najlepší hokej,“ povedal Larkin. O jediný gól Hurricanes sa postaral Andrej Svečnikov, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Petr Mrázek opustil duel proti bývalému tímu s 20 zákrokmi. Jordan Staal vo svojom prvom zápase od 5. decembra trafil tyčku len 30 sekúnd predtým, ako sa hostia ujali vedenia.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (DET), 2. N. Kronwall (DET), 3. A. Svečnikov (CAR)

Blackwood zažil vydarený prvý štart, ale Bobrovského nestačil

Mackenzie Blackwood zažil svoj premiérový štart v NHL a nepočínal si zle. Predviedol 36 zákrokov, držal svoj tím v hre, ale predsa len inkasoval o gól viac ako jeho náprotivok. Sergej Bobrovskij kryl 29 striel, zhruba polovicu v tretej tretine, aby doviedol Columbus k výhre 2:1 nad New Jersey, ktorá bola pre tím z Ohia druhá po sebe. Víťazný gól strelil z trestného strieľania Cam Atkinson, ktorý na streleckej listine doplnil Nicka Foligna. Artemij Panarin pri návrate do akcie nebodoval. Kontaktný gól Devils strelil Taylor Hall, pre ktorého to bol 200. presný zásah v kariére. Jeho tímu sa však aj napriek snahe nepodarilo vyrovnať a nakoniec si pripísal piatu prehru z posledných šiestich stretnutí. V druhej tretine sa mu, navyše, zranil útočník Marcus Johansson.

Víťazný trestné strieľanie Atkinsona:

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. M. Blackwood (NJD)

Kane, DeBrincat doviedli Chicago k výhre v Dallase

Patrick Kane strelil dva góly, víťazný a do prázdnej brány a pridal asistenciu, Alex DeBrincat otvoril skóre už po 72 sekundách hry a dvakrát asistoval. Najmä ich zásluhou Chicago zdolalo Dallas na jeho ľade 5:2 a pripísalo si druhý triumf po sebe prvýkrát od konca októbra. Bol preň tretím v ostatných piatich dueloch. Gólmi k nemu prispeli aj Erik Gustafsson v presilovke a Brendan Perlini, ktorý tiež trafil prázdnu bránu. David Kämpf dvakrát asistoval a Cam Ward sa prezentoval 26 zákrokmi. Recept na neho našli Tyler Seguin s Taylorom Fedunom, ktorí znižovali stav z 0:3 na 2:3. Jamie Benn na oba góly prihral a Ben Bishop opustil zápas s 24 zákrokmi. Stars prehrali piaty duel z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. J. Benn (DAL), 3. E. Gustafsson (CHI)

Vancouver jasne zdolal St. Louis aj druhýkrát v sezóne

Bo Horvat a Jake Virtanen zaznamenali po góle a asistencii, Alex Edler nazbieral dve prihrávky a Jacob Markström chytil 29 z 30 striel pri jasnom domácom triumfe Vancouveru 5:1 nad St. Louis, treťom v posledných štyroch zápasoch. Oba tímy sa stretli aj 9. decembra, keď Canucks vyhrali na ľade Blues 6:1. Adam Gaudette, Josh Leivo a Loui Eriksson tiež prispeli k výhre gólmi, pričom Eriksson už strieľal do prázdnej brány. V nej stál dovtedy Jake Allen, ktorý čelil 28 strelám. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadil iba Vladimir Tarasenko, ktorý v tretej tretine znižoval stav na 1:3.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. B. Horvat, 3. A. Edler (všetci VAN)

Vegas otočilo domáci zápas s Islanders

New York Islanders viedol po prvej tretine v Las Vegas 2:0, ale Golden Knights štyrmi gólmi po sebe otočili stav a zvíťazili 4:2. Obrat naštartoval v druhej tretine v presilovej hre Brandon Pirri svojím prvým gólom v sezóne, v tretej tretine ho doplnili William Karlsson, Paul Stastny a Nate Schmidt, ktorý už trafil prázdnu bránu. Pripísal si aj dve asistencie, kým Marc-Andre Fleury predviedol 19 zákrokov a so 424. výhrou v NHL sa osamostatnil na deviatom mieste historického poradia brankárov. Prekonali ho Mathew Barzal a Brock Nelson, ktorí poslali Islanders do vedenia dvoma gólmi za 68 sekúnd v závere úvodnej tretiny. Thomas Greiss kryl až 43 striel, ale nezabránil koncu trojzápasovej víťaznej série.

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny, 2. R. Smith, 3. B. Pirri (všetci VGK)

Ehlers zariadil výhru Winnipegu v San Jose hetrikom

Nikolaj Ehlers zaznamenal štvrtý hetrik v NHL, ktorým doviedol Winnipeg k víťazstvu 5:3 v San Jose. V 57. minúte prelomil nerozhodný stav a minútu pred koncom mu rozhodcovia priznali technický gól, keď bol faulovaný pri snahe trafiť prázdnu bránu. Blake Wheeler mu prihral na všetky góly, Mark Scheifele dvakrát asistoval. Skórovali aj Dustin Byfuglien a Mason Appleton, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Connor Hellebuyck pomohol vrátiť Jets na víťaznú koľaj so 41 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Evander Kane, Joe Pavelski a Joonas Donskoi, ktorý svojím 100. bodom v NHL ukončil 13-zápasové gólové suchoty. Martin Jones kryl 20 striel, no neodvrátil koniec päťzápasovej víťaznej série Sharks. Joe Thornton si pripísal 1 040. asistenciu v kariére, čím sa vyrovnal Marcelovi Dionnemu na 10. mieste ligovej histórie. Jets mali späť v zostave Nica Petana.


Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. C. Hellebuyck (obaja WPG), 3. E. Kane (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 24/25 (96 %)
T. Tatar (MTL) 12:44 0 0 0 0 2 2 2
M. Marinčin (TOR) 19:04 0 1 1 0 2 4 1
E. Černák (TBL) 16:35 0 0 0 0 2 0 1
R. Pánik (ARI) 17:36 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies