Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Halák vyhral i asistoval, Tatar s Pánikom dvojbodoví, Černák asistoval

Sobota priniesla v NHL až 14 zápasov aj so šiestimi Slovákmi, ktorým sa výnimočne darilo. Jaroslav Halák vychytal ďalšiu výhru i asistoval, Tomáš Tatar dvakrát asistoval, Richard Pánik skóroval a pridal asistenciu ako hviezda duelu. Bodoval aj Erik Černák, Martin Marinčin dosiahol míľnik. Štyria brankári vychytali nuly, Tatarov spoluhráč strelil hetrik.

Pánik hviezdou zápasu pri výhre nad Coloradom

Richard Pánik strelil gól a pridal asistenciu, aby ako druhá hviezda zápasu pomohol k výhre Arizony 6:4 nad Coloradom. Dva góly z jeho spoluhráčov strelil Brad Richardson, po jednom pridali aj Christian Fischer, Conor Garland a Derek Stepan, ktorý pridal asistenciu. Garland inak strelil svoj prvý gól v NHL. Adin Hill kryl 24 striel. Coyotes prišli v tretej tretine o trojgólové vedenie, ale Richardson ho v 57. minúte obnovil a neskôr pridal poistku do prázdnej brány. Zmazať stratu sa z hráčov hostí podarilo Gabrielovi Landeskogovi, Nathanovi MacKinnonovi a Alexandrovi Kerfootovi, ktorý v sobotu skóroval dvakrát a ukončil čakanie na prvý gól od 14. novembra. Philipp Grubauer inkasoval štyri góly zo 16 striel a potom opustil bránu, aby umožnil ligový debut Čechovi Pavlovi Francouzovi. Ten zastavil 21 striel. Pánik si z duelu odniesol aj dva plusové body, štyri trestné minúty, päť striel, jeden bodyček a jeden blok. Odohral 16 a pol minúty. Coyotes ukončili sériu troch prehier, Avalanche prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Pánikov 7. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. B. Richardson, 2. R. Pánik, 3. C. Garland (všetci ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar vo Vegas ukončil suchoty, Danault a Byron rozhodli o výhre Canadiens

Tomáš Tatar pri návrate do Vegas neskóroval, ale ukončil šesťzápasové bodové suchoty dvoma asistenciami. Svoj bývalý tím zdolal, keď Phillip Danault vsietil hetrik a Paul Byron v predĺžení rozhodol o tesnej výhre Motrealu 4:3. Okrem Tatara si dve asistencie pripísali aj Max Domi a Brendan Gallagher, kým Carey Price urobil 23 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Brandon Pirri a raz Jonathan Marchessault. William Karlsson si pripísal dve asistencie a Marc-Andre Fleury zastavil 43 striel. Tatar ho ohrozil štyrikrát. V akcii strávil skoro 18 a pol minúty, urobil jeden bodyček, jeden blok a pripísal si aj jeden plusový bod. Canadiens vyhrali nad Golden Knights oba vzájomné zápasy v tejto sezóne a „rytierom“ ukončili sériu šiestich domácich výhier.

Byronov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. B. Pirri (VGK), 2. P. Danault (MTL), 3. B. McNabb (VGK)

Halák s treťou výhrou po sebe i asistenciou, Bergeronov hviezdny návrat

Jaroslav Halák zastavil 28 z 30 striel a doviedol Boston k domácej výhre 5:2 nad Nashville, tretej v sérii. Pri všetkých troch stál v bráne práve bratislavský rodák. Hviezdou duelu však bol Patrice Bergeron, ktorý pri návrate do akcie po 16-zápasovej absencii zaznamenal dva góly a dve asistencie. Taktiež dosiahol métu 300 gólov v NHL, čo dokázal ako šiesty hráč v klubovej histórii. Na jeho prvý gól zareagoval Ryan Johansen a po druhom vyrovnal stav Kyle Turris. Potom však štvorgólovú tretiu tretinu v podaní Bruins zavŕšili Brad Marchand, David Pastrňák a Sean Kuraly, ktorý trafil prázdnu bránu. Pri jeho góle si Halák pripísal sekundárnu asistenciu. Marchand s Pastrňákom si pripísali aj po dve asistencie, rovnako ako Charlie McAvoy. Pekka Rinne kryl 27 striel a Roman Josi dvakrát asistoval, ale ani oni nezabránili štvrtej prehre Predators v sérii. Je to ich najdlhšia negatívna šnúra v ročníku. Na súperovom klzisku neuspeli už v 10. dueli po sebe. Bruins využili dve z troch presiloviek.

Halákove skvelé zákroky proti Fialovi a Smithovi:


Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. B. Marchand, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Černák bodoval pri výhre Tampy v Edmontone, Kučerov päťbodový

Zo Slovákov bodoval aj obranca Erik Černák, ktorý si pripísal šiestu asistenciu v sezóne. Pomohol ňou Tampe Bay k triumfu 6:3 v Edmontone, 11. v posledných 12 zápasoch. Vo všetkých floridským tím bodoval. Nikita Kučerov zaznamenal gól a štyri asistencie pri jeho prvom päťbodovom výkone v kariére, Tyler Johnson a Steven Stamkos strelili po dva góly. Zvyšný vsietil J.T. Miller práve po prihrávke Černáka. Ten si za 19 a pol minúty v akcii pripísal na konto aj strelu, dve plusky, blok a až šesť bodyčekov, najviac v zápase. Brayden Point dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij chytil 25 striel. Prekonali ho dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins a Alex Chiasson s Leonom Draisaitlom v presilovkách. Connor McDavid asistoval pri všetkých góloch Oilers a dosiahol métu 200 asistencií v NHL i 50 bodov v sezóne. Mikko Koskinen urobil 39 zákrokov, no nezabránil tretej prehre v sérii.

Černákova 6. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. C. McDavid (EDM), 3. S. Stamkos (TBL)

Marner skóroval dvakrát pri výhre nad Rangers, Marinčin opäť hral

Mith Marner strelil dva góly v divokej tretej tretine, aby Toronto zdolalo Rangers 5:3. Jeho druhý gól padol do prázdnej brány krátko po tom, čo Chris Kreider znížil stratu New Yorku na 3:4. Morgan Rielly pomohol k tretej výhre Leafs po sebe gólom a asistenciou, Patrick Marleau a Andreas Johnsson sa postarali o zvyšné góly a Frederik Andersen kryl 25 striel. Okrem Kreidera ho pokorili aj Neal Pionk a Kevin Hayes. Obaja pridali po asistencii. Alexandar Georgiev opustil duel s 31 zákrokmi. Martin Marinčin, ktorý hral svoj 100. zápas za Toronto, ho ohrozil dvoma strelami. Slovenský obranca si z duelu odniesol aj mínusový bod, pričom odohral 13 minút a 40 sekúnd. Marleau sa stal štvrtým hráčom histórie NHL, ktorý strelil aspoň 10 gólov v 21 a viac sezónach po sebe.


Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. M. Rielly (TOR), 3. N. Pionk (NYR)

Copley vychytal prvú nulu v NHL proti Ottawe, Jaroš s mínuskou

Pheonix Copley predviedol 35 zákrokov a tešil sa z prvého čistého konta v NHL. Doviedol ním majstrovský Washington k víťazstvu 4:0 v Ottawe v súboji tímov z hlavných miest USA a Kanady. V počte zákrokov si vytvoril osobné maximum a pripísal si štvrtý triumf v sérii. „O nule sme sa bavili medzi druhou a tretou tretinou. Je dobré vidieť, že ju vychytal. Je to pre neho veľký moment a v tejto sezóne chytal dobre,“ povedal Brett Connolly, ktorý strelil už po 92 sekundách hry víťazný gól a pridal asistenciu. Na listine strelcov ho doplnili Matt Niskanen, Jakub Vrána a Michal Kempný. Mike McKenna inkasoval všetky góly z 33 striel. Alex Ovečkin bodoval, ale neskóroval v treťom zápase po sebe. Slovenský obranca Christán Jaroš odohral tentoraz iba 12 minút s bilanciou mínusový bod, bodyček a dva odovzdané puky súperom. Capitals vyhrali siedmy duel z posledných ôsmich, kým Senators prehrali siedmy z ostatných desiatich.

Hviezdy duelu: 1. P. Copley, 2. B. Connolly (obaja WSH), 3. N. Paul (OTT)

Allen, Perron pomohli Blues k výhre nad Flames

Jake Allen mal za sebou dva nevydarené zápasy, ale v sobotu ich aspoň čiastočne vykompenzoval. Predviedol 28 zákrokov a bol kľúčovou postavou St. Louis pri výhre 3:1 nad Calgary. David Perron zaznamenal gól a asistenciu, Tyler Bozak a Oskar Sundqvist tiež skórovali a Blues ukončili svoj výjazd po západnej časti Kanady s bilanciou 2-1-0. Jediný gól Flames strelil Matt Tkachuk, ktorý v prvej tretine využil presilovku. Mike Smith opustil duel s 24 zákrokmi. Do zostavy domácich sa vrátil Michael Frolík, ktorý však nebodoval.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron (STL), 2. J. Allen (STL), 3. J. Gaudreau (CGY)

Ullmark doviedol Sabres k výhre nad Ducks

Hráči Buffala boli v druhom zápase za dva dni unavení, ale Linus Ullmark bol oddýchnutý a pripravený zobrať ťarchu na seba. Náhradný brankár zneškodnil 40 striel, aby so svojou druhou nulou v kariére doviedol Sabres k triumfu 3:0 nad Anaheimom. K ukončeniu krátkej dvojzápasovej série prehier pomohli aj góly Ramusa Dahlina, Jeffa Skinnera a Conora Shearyho, ktorý dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Hosťujúci John Gibson ho opustil s dvoma inkasovanými gólmi a 30 zákrokmi. Ducks ukončili päťzápasový výjazd treťou prehrou po sebe. Zápas poznamenal nepríjemný moment, keď v tretej tretine skolaboval komentátor Rick Jeanneret a musel byť z haly odnesený na nosidlách.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. J. Skinner, 3. R. Dahlin (všetci BUF)

Kovaľčuk rozhodol pri návrate o výhre Kings nad Sharks

Iľja Kovaľčuk zažil návrat do akcie a priniesol Los Angeles víťazstvo. Po desaťzápasovej absencii a po dlhých suchotách sa tridsaťpäťročný Rus presadil dvakrát a v predĺžení dokonca rozhodol o triumfe 3:2 nad San Jose. Kings v zápase viedli 2:0, keď sa po Kovaľčukovi presadil aj Alex Iafallo. Sharks nakoniec z duelu vydolovali bod, keď sa v posledných desiatich minútach tretej tretiny presadili Lukáš Radil a Joe Pavelski. Pri oboch góloch zaznamenal asistenciu Erik Karlsson, ktorý bodoval v ôsmom zápase po sebe. Obaja brankári, Jonathan Quick i Martin Jones, čelili 31 strelám. San Jose prehralo aj druhý zápas po päťzápasovej víťaznej šnúre.

Kovaľčukov víťazný gól pri návrate:


Hviezdy duelu: 1. I. Kovaľčuk (LAK), 2. E. Karlsson (SJS), 3. A. Iafallo (LAK)

Prvá formácia Columbusu zariadila ďalší triumf nad Philadelphiou

Artemij Panarin strelil víťazný gól a na dva prihral, Cam Atkinson skóroval dvakrát po sebe a Pierre-Luc Dubois nazbieral tri asistencie pri víťazstve Columbusu 4:3 vo Philadelphii, treťom v sérii. Prvá formácia sa postarala o všetky góly, keďže ten zvyšný vsietil Zach Werenski. Na jeho otvárací gól odpovedali Sean Couturier s Philom Varonem, no potom Atkinson dvoma gólmi otočil stav a Panarin tretím gólom v rade rozhodol o triumfe. Sergej Bobrovskij k nemu prispel 34 zákrokmi, pričom ho prekonal ešte dvojbodový James van Riemsdyk 70 sekúnd pred koncom duelu. Carter Hart čelil iba 19 strelám Blue Jackets, ktorí vyhrali aj tretí vzájomný súboj s Flyers v sezóne a natiahli si bodovú šnúru na päť duelov. Varone skóroval prvýkrát od 16. januára 2016, keď hral ešte za Buffalo. Hart zaznamenal prvú prehru v jeho treťom zápase v NHL, Scott Gordon zase prehral prvýkrát ako tréner Philadelphie.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. A. Panarin, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Luongo doviedol Floridu k výhre v Detroite

Roberto Luongo predviedol 33 zákrokov, vrátane 16 v tretej tretine, aby doviedol Floridu k výhre 2:1 v Detroite, tretej v posledných štyroch zápasoch. Zariadili ju už v prvej tretine Mike Hoffman v presilovej hre a Jevgenij Dadonov. Obom prihrali na góly Jonathan Huberdeau s Aleksanderom Barkovom. O jediný presný zásah Red Wings sa postaral presne v strede duelu Thomas Vanek. Jimmy Howard sa prezentoval 21 zákrokmi pri piatej prehre jeho tímu v ostatných šiestich stretnutiach. Niklas Kronwall odohral 908. zápas v NHL, čím sa vyrovnal Sergejovi Fiorodorovovi a Kirkovi Maltbymu na 10. mieste klubovej histórie. Bodová séria Dylana Larkina sa skončila na deviatich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. J. Huberdeau, 3. J. Dadonov (všetci FLA)

Murray vynuloval Carolinu, Crosby trojbodový

Matt Murray zastavil všetkých 39 striel, vrátane 20 v tretej tretine, pri jeho druhom čistom konte v sezóne a ôsmom v kariére, ktorým doviedol Pittsburgh k výhre 3:0 na ľade Caroliny. Kris Letang strelil v prvej tretine otvárací a zároveň rozdielový gól, ďalšie dva pridal v druhej tretine Jake Guentzel. Na všetky tri prihrával Sidney Crosby, ktorý zaznamenal piaty trojbodový zápis v ročníku a 132. v NHL. Bryan Rust prispel k tretiemu triumfu Penguins v sérii dvoma asistenciami. Curtis McElhinney, ktorý sa vrátil do brány po šesťzápasovej absencii, čelil 32 strelám. Hurricanes prehrali piaty zápas z posledných šiestich a ôsmy z ostatných desiatich. Nedohral ho pre zranenie Jordan Staal. Riley Sheahan absolvoval 400. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. J. Guentzel, 3. M. Murray (všetci PIT)

Radulov zariadil triumf Dallasu nad Minnesotou v závere predĺženia

Alex Radulov skóroval desať sekúnd pred koncom nadstaveného času a rozhodol o víťazstve Dallasu 2:1 na ľade Minnesoty, ktorej uštedril štvrtú prehru v sérii. Ruský útočník predtým prihrával na otvárací gól Jamieho Benna z úvodu tretej tretiny. Jason Zucker vyrovnal stav na 1:1 v 58. minúte. Ben Bishop prispel k druhej výhre Stars v posledných troch zápasoch 30 zákrokmi, kým jeho náprotivok Devan Dubnyk ich v domácej bráne urobil o päť menej. Dallas prišiel v druhej tretine o útočníka Jasona Dickinsona, ktorý utrpel zranenie v hornej časti tela.

Radulovov neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov (DAL), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. B. Bishop (DAL)

Brossoit vychytal proti Vancouveru prvú nulu v kariére

Laurent Brossoit chytil všetkých 40 striel a so svojím prvým čistým kontom v NHL doviedol Winnipeg k futbalovému víťazstvu 1:0 vo Vancouveri. Bolo preň jedenástym v posledných trinástich zápasoch a ôsmym v sérii nad Canucks. Rozhodol o ňom 92 sekúnd pred koncom tretej tretiny Mark Scheifele, ktorý zakončil kombinačnú akciu s Dustinom Byfuglienom. Brossoit je rodákom z Vancouveru, takže chytal prvýkrát doma a pred očami matky i starej mamy. Jacob Markström inkasoval jediný gól z 23 striel pri druhej prehre Canucks v ostatných troch dueloch.

Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit, 2. M. Scheifele (obaja WPG), 3. J. Markström

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 28/30 (93,3%) 0 1 1 - - - -
M. Marinčin (TOR) 13:40 0 0 0 -1 0 2 0
T. Tatar (MTL) 18:19 0 2 2 +1 0 4 1
E. Černák (TBL) 19:27 0 1 1 +2 0 1 6
Ch. Jaroš (OTT) 12:04 0 0 0 -1 0 0 1
R. Pánik (ARI) 16:26 1 1 2 +2 4 5 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies