Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Halák ukončil sériu prehier, Černák sa tešil z výhry v derby

V ôsmich nedeľných zápasoch sme videli štyroch Slovákov, ktorí sa tešili z výhry. Cenná bola najmä pre brankára Jaroslava Haláka, ktorý si ukončil sériu prehier. Vladimir Tarasenko zažiaril s hetrikom.

Halák ukončil sériu prehier, Boston opäť vyhral v predĺžení

Brad Marchand skóroval aj s prispením odrazu puku od korčule Matta Calverta v poslednej minúte predĺženia, čím rozhodol o domácom víťazstve Bostonu 2:1 nad trápiacim sa Coloradom. Pripísal si aj asistenciu pri jedinom góle v normálnom hracom čase, ktorým John Moore vyrovnával stav zápasu v druhej tretine na 1:1. Skvelý výkon podal aj slovenský brankár Jaroslav Halák , ktorý predviedol 35 zákrokov a ukončil osobnú sériu piatich prehier. Ako jediný na neho našiel recept Nathan MacKinnon, ktorý poslal Avalanche do vedenia 1:0 pol minúty pred koncom prvej tretiny. Semion Varlamov chytil 33 striel, ale neodvrátil siedmu prehru jeho tímu v sérii. Bruins, naopak, bodovali v siedom zápase po sebe a ukončili 12-zápasovú sériu prehier proti Coloradu na domácom ľade trvajúcu od 30. marca 1998. Ich kapitán Zdeno Chára odohral takmer 20 a pol minúty s mínusovým bodom, dvoma strelami, tromi bodyčekmi a blokom. Tretí Slovák v tíme, Peter Cehlárik, absolvoval len deväť a štvrť minúty s bilanciou strela a bodyček. Boston vyhral dve predĺženia za dva dni len druhýkrát v histórii (prvý raz v marci 2016).

Halák takto vychytal MacKinnona v úniku:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. Ch. McAvoy (obaja BOS), 3. N. MacKinnon (COL)

Článok pokračuje pod reklamou

Floridské derby vyhrali Lightning, Černák bez bodu

Nikita Kučerov strelil dva góly a pridal jednu asistenciu, aby doviedol Tampu k výhre 5:2 nad Floridou. Jeho prvý gól ukončil čakanie na gól, ktoré trvalo 11 zápasov od 12. januára. Brayden Point, Ryan Callahan a Steven Stamkos sa tiež tešili z gólov, Louis Domingue urobil 25 zákrokov a Anton Stralman nazbieral dve asistencie. Tampa Bay si vylepšila bilanciu na 41-11-4 a je s veľkým náskokom najlepším tímom súťaže. V jej zostave nechýbal Erik Černák, ktorý nebodoval. V akcii strávil 21 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, dvoch striel, troch blokov a štyroch bodyčekov. O góly Panthers sa v druhej tretine postarali Frank Vatrano a Denis Malgin. V bráne štartoval James Reimer, ktorý inkasoval tri góly z 12 striel a miesto potom prenechal Robertovi Luongovi. Ten zastavil deväť striel z 11. Bol to jeho 1 030. zápas v NHL, čím prekonal Patricka Roya a osamostatnil sa na druhom mieste historického poradia za Martinom Brodeurom.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. R. Callahan (TBL), 3. R. Luongo (FLA)

Georgiev doviedol Rangers k výhre nad Torontom

Alexandar Georgiev predviedol najviac zákrokov v kariére, keď zneškodnil 55 striel. Najmä vďaka nemu Rangers dokázali zdolať Toronto 4:1. V histórii organizácie urobil len jeden brankár viac zákrokov – Mike Richter vytvoril rekord s 59 v januári 1991. „Chytal mimoriadne,“ poznamenal tréner David Quinn, ktorého náhradný brankár oslavoval 23. narodeniny. Do čierneho sa trafili Mika Zibanejad, Jimmy Vesey a Adam McQuaid, gól do prázdnej brány pridal Kevin Hayes. Mats Zuccarello a Chris Kreider pridali po dve asistencie, aby New York ukončil sériu domácich zápasov s bilanciou 2-2-1. Kasperi Kapanen strelil jediný gól Maple Leafs, ktorí prišli o štvorzápasovú sériu výhier. Garrett Sparks opustil duel s 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev, 2. M. Zuccarello, 3. A. McQuaid (všetci NYR)

Tarasenkov hetrik viedol k predĺženiu víťaznej série Blues

Vladimir Tarasenko zaznamenal svoj piaty hetrik v kariére, ktorý zavŕšil už po 16 sekundách predĺženia a rozhodol o výhre St. Louis 5:4 v Nashviile. Bola preň šiestou v sérii a druhou za dva dni proti rovnakému súperovi. Ruský útočník si predĺžil bodovú sériu na osem duelov, prekonal 20-gólovú hranicu v šiestej sezóne po sebe a dosiahol métu 200 gólov v NHL. K najdlhšej víťaznej šnúre Blues v ročníku významne prispel aj Jake Allen, ktorý pri jeho prvom štarte od 17. januára predviedol 40 zákrokov. Alex Pietrangelo v presilovke a Tyler Bozak tiež skórovali z jeho spoluhráčov, kým Ryan O´Reilly a Jay Bouwmeester dvakrát asistovali. Viktor Arvidsson strelil dva góly Predators, Roman Josi a dvojbodový Filip Forsberg ho doplnili na listine strelcov. Forsberg sa stal klubovým rekordérom s piatimi 20-gólovými sezónami. Ryan Johansen s Ryanom Ellisom dvakrát asistovali a Juuse Saros opustil duel s 24 zákrokmi. Nashville prehral napriek tomu, že dotiahol stratu 0:2, 2:3 aj 3:4. Alexander Steen sa s 284 asistenciami v drese Blues dostal pred Garryho Ungera na siedme miesto klubovej histórie.


Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. V. Arvidsson, 3. R. Johansen (obaja NSH)

Kahun, Strome doviedli Chicago k siedmemu triumfu v sérii

Dominik Kahun strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, Dylan Strome mu na oba prihral a sám jeden vsietil pri domácej výhre Chicaga 5:2 nad Detroitom, siedmej v sérii. Naposledy takú šnúru ťahalo vo februári a marci 2017. Patrick Kane a Jonathan Toews (prázdna brána) sa postarali o zvyšné góly a pripísali si aj po asistencii. Alex DeBrincat nazbieral tri asistencie a Cam Ward sa zaskvel 43 zákrokmi. Kapituloval iba po strelách Christiophera Ehna a Gustava Nyquista. Jonathan Bernier chytil 31 striel pri tretej prehre Red Wings po sebe a po predošlej sérii troch výhier. Kane si predĺžil bodovú sériu na 14 zápasov, DeBrincat na osem a Toews na sedem. Traja hráči Blackhawks ťahali súčasne aspoň sedemzápasové bodové šnúry naposledy v decembri 1989 (Adam Creighton, Steve Larmer a Denis Savard).

Hviezdy duelu: 1. D. Kahun, 2. D. Strome, 3. C. Ward (všetci CHI)

Winnipeg ukončil sériu prehier triumfom v Buffale

Blake Wheeler prelomil nerozhodný stav štyri minúty pred koncom tretej tretiny a rozhodol o víťazstve Winnipegu 3:1 v Buffale. Znamenalo koniec série prehier na troch zápasoch. Andrew Copp otvoril skóre duelu v úvode druhej tretiny vo vlastnom oslabení, Mark Schiefele ho uzavrel sedem sekúnd pred záverečnou sirénou strelou do prázdnej brány domáceho tímu. Prvou hviezdou zápasu však bol brankár Connor Hellebuyck, ktorý sa prezentoval 35 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Jack Eichel, ktorý vyrovnal stav na 1:1. Rasmus Dahlin asistoval a s 31 bodmi sa dostal na tretie miesto historického poradia obrancov NHL pred 19. narodeninami. Napodobnil Jima Benninga a Douga Bodgera. Carter Hutton kryl pri jeho prvom štarte od 1. februára 26 striel, ale nezabránil ukončeniu bodovej série Sabres na troch zápasoch. Dvakrát po sebe nevyhrali od stredu decembra.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. B. Wheeler, 3. A. Copp (všetci WPG)

Nováčik Toews rozhodol o triumfe Islanders nad Minnesotou

Devon Toews odpovedal na vyrovnávajúci gól Minnesoty z úvodu druhej tretiny už po 83 sekundách a jeho presilovkový gól napokon rozhodol o domácom triumfe New Yorku Islanders 2:1 nad Minnesotou. Predĺžil si víťaznú sériu na tri zápasy, vrátane oboch víkendových. Anthony Beauvillier poslal domáci tím do vedenia v prvej tretine, čím ukončil 11-zápasové gólové suchoty trvajúce od 12. januára. O vyrovnanie skóre sa postaral Mikael Granlund v 38. sekunde prostrednej časti hry v presilovej hre. Thomas Greiss prispel k výhre 26 zákrokmi, kým jeho náprotivok ich urobil o šesť viac. Wild však prehrali piaty duel z posledných šiestich. Islanders bodovali v ôsmom domácom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Beauvilier, 2. V. Filppula, 3. D. Toews (všetci NYI)

Devils pretrhli nepriaznivú sériu výhrou nad Carolinou

Marcus Johansson strelil dva góly, vrátane jeho prvého víťazného v drese New Jersey z 56. minúty, Nico Hischier nazbieral tri asistencie a Devils doma zdolali Carolinu 3:2, aby ukončili sériu troch prehier. Pavel Zacha otvoril skóre v presilovej hre a Keith Kinkaid pomohol k triumfu s 32 zákrokmi. Prekonali ho Dougie Hamilton a Teuvo Teräväinen, ktorý zdramatizoval duel presilovkovým gólom v 59. minúte. Nino Niederreiter prihral na oba góly Hurricanes, ktorí prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Petr Mrázek opustil zápas z 18 zákrokmi. Ryan Murphy asistoval pri debute v drese Devils.

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier, 2. K. Kinkaid, 3. M. Johansson (všetci NJD)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 35/36 (97,2 %)
P. Cehlárik (BOS) 9:14 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 20:23 0 0 0 -1 0 2 3
E. Černák (TBL) 21:32 0 0 0 -1 0 2 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies