Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák podal skvelý výkon: Bruins doviedol k tesnej výhre nad Vegas

Jozef Struhár  
21.02.2019

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali štyri zápasy. Slovenská účasť bola len v jednom. Zdeno Chára nebodoval, Jaroslav Halák doviedol Boston k víťazstvu ako tretia hviezda duelu.

Halák hviezdou zápasu, v ktorom Bruins zdolali Vegas

Boston si v Las Vegas zlepšil bilanciu na aktuálnom päťzápasovom výjazde na 4-0-0, keď aj vďaka výbornému výkonu Jaroslava Haláka porazil miestny tím 3:2 po samostatných nájazdoch. Slovenský brankár kryl ako tretia hviezda duelu 31 striel, predviedol niekoľko veľkých zákrokov a zneškodnil aj päť nájazdov zo šiestich predtým, ako o celkovo siedmom triumfe v sérii rozhodol David Backes. V normálnom hracom čase sa presadili Jake DeBrusk a Brad Marchand, ktorí posielali Bruins dvakrát do vedenia. To prvé zmazal dvojbodový Reilly Smith, druhý Nate Schmidt. Marc-Andre Fleury urobil v bráne domáceho tímu, ktorý prehral piaty zápas z posledných šiestich, 25 zákrokov. Kým Peter Cehlárik stále do hry nezasiahol, nechýbal v nej obranca Zdeno Chára. Odohral 20 minút a do bodovania sa nezapísal. Predviedol dva bodyčeky aj dva bloky. Nižší čas z obrancov jeho tímu mal len Brandon Carlo.

Hviezdy duelu: 1. R. Smith (VGK, 2. N. Schmidt (VGK), 3. J. Halák (BOS)

Kane rozhodol o výhre Chicaga nad Detroitom, Mantha štvorbodový

Patrick Kane strelil dva góly, aby natiahol svoju bodovú sériu na 19 zápasov. Druhý gól pritom strelil v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Chicaga 5:4 nad Detroitom, po ktorej jeho tím stráca len bod na druhú divokú kartu na západe. Kane však prišiel o sériu 17 duelov s asistenciou, ktorou vytvoril klubový rekord. Okrem neho prispeli k výhre gólmi aj Artem Anisimov, Brandon Saad a Alex DeBrincat. Erik Gustafsson nazbieral tri asistencie a Cam Ward urobil 31 zákrokov. Red Wings získali bod aj napriek tomu, že prehrávali už 1:4. Dylan Larkin a Andreas Athanasiou strelili po dva góly, tri z nich pritom padli v tretej tretine. Larkin pridal aj asistenciu, štyri nazbieral Anthony Mantha. Jimmy Howard striedal po tom, čo kapituloval štyrikrát z ôsmich striel. Jonathan Bernier inkasoval až z 12. strely smerujúcej na jeho bránu.

Rozhodujúci gól zápasu:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. A. DeBrincat (CHI)

Varlamov a sedem strelcov doviedlo Colorado k hladkej výhre nad Jets

Semion Varlamov urobil 26 zákrokov a sedem hráčov strelilo po góle, aby Colorado zdolalo favorizovaný Winnipeg hladko 7:1. Kľúčové góly strelili Nathan MacKinnon a Matt Calvert v rozmedzí 11 sekúnd v úvode tretej tretiny. McKinnon pritom ukončil sériu Avalanche 29 presiloviek bez streleného gólu a stal sa tretím hráčom v histórii organizácie, ktorý od príchodu tímu do Denveru dosiahol dve 30-gólové sezóny po sebe (dokázali to aj Joe Sakic a Milan Hejduk). K druhej výhre po sebe prispeli gólmi aj Carl Söderberg, Mikko Rantanen, Tyson Jost, Gabriel Landeskog a A.J. Greer, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Söderberg a Jost pridali aj po dve asistencie. O čestný úspech Jets sa postaral za stavu 0:4 Kyle Connor, ktorý ukončil 58 sekúnd trvajúci úsek, počas ktorého diváci videli tri góly. Connor Hellebuyck inkasoval sedem gólov zo 46 striel a jeho tím podľahol Coloradu po druhý raz za týždeň.

Hviezdy duelu: 1. C. Söderberg, 2. T. Jost, 3. N. MacKinnon (všetci COL)

Calgary si proti Islanders natiahlo sériu výhier

Calgary natiahlo svoju víťaznú sériu na štyri zápasy, keď v stredu zdolalo na vlastnom ľade Islanders pomerom 4:2. Flames viedli po prvej tretine o dva góly, keď skórovali Mikael Backlund a Travis Hamonic. Potom však o svoje vedenie prišli, keď sa z hráčov New Yorku trafili do čierneho Casey Cizikas a Anders Lee. V úvode tretej tretiny bol stav vyrovnaný, keď sa v rozmedzí 29 sekúnd presadili Austin Czarnik a Johnny Gaudreau, pre ktorého to bol 30. gól v sezóne. Mike Smith prispel k triumfu 17 zákrokmi, kým jeho náprotivok, Thomas Greiss, opustil duel s 28 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. T. Hamonic, 3. J. Gaudreau (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 31/33 (93,9%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 20:08 0 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies