Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar opäť skóroval, Sekera bodoval prvýkrát v sezóne

V jedenástich sobotných zápasoch hrali aj štyria Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Tomáš Tatar skóroval, kým Andrej Sekera asistoval. Štyria brankári vychytali nuly, Sam Reinhart zaznamenal hetrik. Philadelphia vyhrala štátne derby pod holým nebom.

Toronto otočilo zápas s Montrealom, Tatar opäť skóroval

Tomáš Tatar sa strelecky presadil v treťom zápase po sebe, keď v 13. minúte zvyšoval náskok Montrealu na 2:0. Jeho 21. gól v sezóne však napokon nebol nič platný, lebo Toronto zmazalo stratu 0:3 po prvej tretine a zvíťazilo doma 6:3. Ukončilo sériu troch prehier a svojho kanadského rivala zdolalo štvrtýkrát po sebe. Zach Hyman strelil dva góly – víťazný v 57. minúte a do prázdnej brány, ktorú pred ním trafil aj Andreas Johnsson. Auston Matthews a William Nylander si pripísali po góle a asistencii, Matthews a Tyler Ennis využili obe presilovky Maple Leafs. Mitchell Marner, Patrick Marleau aj Morgan Rielly dvakrát asistovali, Frederik Andersen urobil 32 zákrokov pri jeho 99. výhre v drese Toronta. Dostal sa pred John Rossa Roacha na ôsme miesto v klubovej histórii. Okrem Tatara ho pokorili dvojbodoví Andrew Shaw a Jeff Petry, ktorý využil presilovku. Carey Price chytil 31 striel pri piatej prehre Canadiens v posledných siedmich zápasoch. Tatar pri nej odohral vyše 18 a pol minúty aj s dvomi „mínuskami“, dvomi strelami, bodyčekom a blokom. Prehral tiež jedno vhadzovanie. Marleau sa s 1 636 odohranými duelmi v NHL dostal pred Scotta Stevensa na ôsme miesto historického poradia. Toronto vyhralo zápas proti Montrealu, v ktorom prehrávalo o tri góly, len druhýkrát v histórii po roku 1969. Canadiens hrali bez chorého Jonathana Drouina.

Tatarov 21. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman, 2. W. Nylander (obaja TOR), 3. J. Petry (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera pomohol asistenciou k výhre Edmontonu nad Anaheimom

Obranca Andrej Sekera odohral tretí zápas v sezóne a pripísal si prvý bod v podobe sekundárnej asistencie. Prispel ňou nielen k prvému gólu Josha Currieho v NHL, ale aj k domácej výhre Edmontonu 2:1 nad Anaheimom, druhej po predošlých piatich prehrách v sérii. Rozhodol o nej presný zásah Sama Gagnera z 57. sekundy druhej tretiny. Carter Rowney už len skorigoval desiatu prehru Ducks v ostatných trinástich dueloch. Mikko Koskinen podržal tím pri absencii suspendovaného Connora McDavida s 33 zákrokmi, jeho náprotivok Kevin Boyle ich urobil 19. Sekera vyslal na nováčika tri strely počas 13 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj jeden bodyček. Lucic si pripísal 300. asistenciu v NHL, Leon Draisaitl bodoval v šiestom zápase po sebe. Corey Perry skóroval 45 sekúnd pred koncom tretej tretiny, ale jeho vyrovnávaúci gól neplatil pre bránenie v hre Koskinenovi. Ducks hrali opäť bez zraneného Ryana Getzlafa.


Hviezdy duelu: 1. M. Koskinen, 2. J. Currie, 3. M. Lucic (všetci EDM)

Blais rozhodol o výhre Blues, Cehlárik sa vrátil do zostavy Bruins

Slovenský útočník Peter Cehlárik sa po dvojzápasovej absencii vrátil do zostavy Bostonu, ktorý prišiel po siedmich zápasoch o sériu výhier, keď na ľade St. Louis prehral 1:2 po samostatných nájazdoch. O 12. výhre z posledných 13 zápasov Blues rozhodol Sammy Blais v šiestej sérii. „Myslel som si, že na ten nájazd vyberú niekoho iného. Ale vyšlo to, takže mám z toho veľkú radosť,“ povedal nečakaný hrdina, ktorý pôvodne nemal ani hrať. V normálnej hracej dobe skóroval Alexander Steen a Jordan Binnington kryl 31 striel, aby si zlepšil bilanciu na 14-2-1. Ako jediný ho prekonal Chris Wagner. Tukka Rask opustil duel s 28 zákrokmi. Cehlárik odohral 11 a štvrť minúty so ziskom mínusového bodu, jednej strely a jedného bloku. V akcii sme videli aj obrancu Zdena Cháru, ktorý absolvoval 22 minút. Na bránu vyslal dve strely, predviedol aj jeden bodyček a jeden blok. Boston síce prehral, ale bodoval v 13. zápase po sebe. Svoj debut v jeho drese zažil Charlie Coyle.

Blaisov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Blais (STL), 2. J. Binnington (STL), 3. T. Rask (BOS)

McElhiney doviedol Carolinu k pohodlnej výhre nad Dallasom

Curtus McElhiney mal v bráne pohodlné dve tretiny, ale v tretej si svoje 10. čisté konto v kariére musel zaslúžiť, keď v nej čelil 14 z celkového počtu 24 striel. Podarilo sa a doviedol Carolinu k triumfu 3:0 nad Dallasom, ktorý bol pre Hurricanes piatym z posledných šiestich stretnutí. Lucas Wallmark a Justin Faulk strelili góly v prvých dvoch tretinách, Jordan Martinook pridal v závere tretej gól do prázdnej brány. Asistenciu si pri ňom pripísal Jordan Staal, ktorý sa po 27 zápasoch vrátil do akcie. Domáci Ben Bishop ukončil svoj prvý zápas od 4. februára s 28 zákrokmi a Stars si pripísali šiestu prehru z posledných siedmich zápasov.

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk, 2. L. Wallmark, 3. S. Aho (všetci CAR)

Luongo vyrovnal legendu pri výhre Floridy nad Los Angeles

Roberto Luongo musel predviesť len 18 zákrokov, aby pomohol Floride k výhre 6:1 nad Los Angeles, ktorá bola jeho 484. v kariére, čím vyrovnal zápis Eda Belfoura na treťom mieste historického poradia. Rozdielová bola tretia tretina, v ktorej Jonathan Huberdeau prelomil nerozhodný stav 1:1 a dva presilovkové góly pridali Aleksander Barkov a Keith Yandle. Pred štartom presilovky o dvoch hráčov si pritom zobral Bob Boughner oddychový čas. V prvej tretine skóroval Vincent Trocheck, v tretej Jamie McGinn a Ian McCoshen. O jediný gól Kings sa postaral Dustin Brown. Jonathan Quick zastavil 17 z 23 striel a v tretej tretine ho nahradil Jack Campbell, ktorý urobil dva zákroky. Kalifornský tím prehral siedmy duel po sebe. Jamie McGinn odohral 600. zápas v NHL.


Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. J. Huberdeau, 3. J. McGinn (všetci FLA)

Buffalo ukončilo sériu prehier výhrou nad majstrom, Reinhart s hetrikom

Sam Reinhart zaznamenal tretí hetrik v NHL, ktorým doviedol Buffalo k domácej výhre 5:2 nad Washingtonom. Znamenala koniec štvorzápasovej série prehier. Pri jeho treťom góle do prázdnej brány asistoval brankár Carter Hutton, ktorý okrem toho predviedol 31 zákrokov. Jason Pominville otvoril skóre duelu, Rasmus Dahlin strelil víťazný gól v presilovej hre a Jack Eichel dvakrát asistoval. Alex Ovečkin a Andre Burakovsky sa postarali o presné zásahy Capitals, ktorí prišli o sériu štyroch triumfov nad Sabres. Ovečkin si predĺžil gólovú sériu na päť duelov, kým Braden Holtby sa prezentoval 33 zákrokmi. Dahlin skóroval v druhom zápase po sebe, čo sa 18-ročnému obrancovi podarilo v NHL naposledy presne pred dvomi rokmi. Bol ním Jakob Chychrun. Dahlin je však vôbec prvým 18-ročným obrancom v histórii s tromi víťaznými gólmi na konte. Jeff Skinner opustil zápas v druhej tretine po podrazení od Carla Hagelina, ale neskôr sa vrátil do hry.


Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart, 2. C. Hutton, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Rangers si doma poradili s New Jersey, Strome dvojgólový

New York Rangers si už v prvej tretine vypracoval trojgólový náskok, ktorý mu stačil na domáci triumf 5:2 nad New Jersey v Madison Square Garden. Ryan Strome strelil dva góly, prvý v presilovej hre a druhý do prázdnej brány. Jimmy Vesey a Chris Kreider si pripísali po góle a asistencii, Brady Skjei tiež skóroval a Pavel Bučnevič dvakrát asistoval. Alexandar Georgiev potreboval na výhru urobiť len 19 zákrokov. Stal sa 13. brankárom nováčikom v klubovej histórii, ktorý vychytal desať a viac výhier. Posledným bol pred ním Henrik Lundqvist (2005/06). Prekonali ho Kenny Agostino a Andy Greene. Cory Schneider kryl 29 striel, ale prišiel o svoju trojzápasovú víťaznú sériu. Devils prehrali druhý zápas z posledných troch a štvrtý proti Rangers po sebe. Tím z Manhattanu strieda výhry s prehrami v posledných desiatich dueloch. V zostave mu chýbali Kevin Hayes, Mats Zuccarello aj Adam McQuaid, kým Devils opäť nechali sedieť Marcusa Johanssona.


Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider, 2. M. Zibanejad, 3. J. Vesey (všetci NYR)

Flyers vyhrali pennsylvánske derby pod holým nebom

Philadelphia zmazala stratu 0:1 aj 1:3 a zdolala štátneho rivala z Pittsburghu 4:3 po predĺžení v domácom súboji zo Štadiónovej série hranom na Lincoln Financial Field pred 69 620 divákmi. Víťazný obrat zavŕšil v závere 62. minúty dvojbodový Claude Giroux, pre ktorého to bol 11. gól v predĺžení v jeho 800. zápase v NHL. Jakub Voráček vynútil nadstavený čas 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny a pridal dve asistencie, dvojbodový Sean Couturier a James van Riemsdyk (presilovka) tiež skórovali. Brian Elliott sa zaskvel 40 zákrokmi a pomohol Flyers ukončiť krátku sériu dvoch prehier. Recept na neho našli dvojbodový Sidney Crosby, Jevgenij Malkin a Justin Schultz. Matt Murray zaregistroval 33 zákrokov a Penguins prehrali druhý zápas po sebe. Nehrali v ňom ani jednu presilovú hru. Flyers vyhrali svoj prvý duel pod holým nebom na štvrtý pokus (1-2-1). Pittsburgh dohrával zápas bez zranených obrancov Briana Dumoulina a Krisa Letanga.

Víťazný obrat Flyers:


Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. J. Schultz (PIT), 3. S. Couturier (PHI)

Bobrovskij opäť vychytal nulu. Duchene získal prvé body v novom drese

Matt Duchene vo svojom druhom zápase po výmene zaznamenal gól a asistenciu, Sergej Bobrovskij vychytal po prvýkrát v kariére druhú nulu za dve noci a Columbus porazil San Jose pomerom 4:0. Ruský brankár pritom čelil 26 strelám. Ako prvý brankár v klubovej histórii vychytal dve čisté kontá za dva dni. K siedmej výhre z posledných desiatich zápasov pomohli gólmi aj Boone Jenner, Cam Atkinson a Pierre-Luc Dubois. Martina Jonesa prekonali z 23 striel. Po štvrtom inkasovanom góle ho v bráne nahradil Aaron Dell, ktorý kryl tri strely. Sharks nezískali ani bod len po druhý raz z posledných 11 zápasov.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. C. Atkinson, 3. M. Duchene (všetci CBJ)

Grubauer vynuloval Nashville, séria Colorada stále trvá

Náhradný brankár Philipp Grubauer vychytal svoje prvé čisté konto sezóny, keď s 38 zákrokmi doviedol Colorado k výhre 5:0 nad Nashvillom. Ku štvrtej výhre po sebe a piatej z posledných šiestich zápasov pomohol dvoma gólmi Nathan MacKinnon. Po jednom pridali Alexander Kerfoot, Gabriel Landeskog a Nikita Zadorov. MacKinnon a Zadorov pridali aj po asistencii, Kerfoot ich nazbieral dve. Domáci brankár Pekka Rinne kapituloval päťkrát z 21 striel. Predators v tomto ročníku nestrelili gól vo štvrtom zápase.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. A. Kerfoot, 3. P. Grubauer (všetci COL)

Lehner vynuloval Vancouver, ktorý natiahol sériu prehier

Robin Lehner zastavil všetkých 36 striel, po 15 v prvej aj druhej tretine, pri jeho štvrtom čistom konte v sezóne a 12. v kariére. Doviedol ním New York Islanders k víťazstvu 4:0 vo Vancouveri, ktorým ukončil krátku sériu dvoch prehier. Casey Cizikas a Ryan Pulock skórovali v prvej tretine, Anthony Beauvillier a Cal Clutterbuck v tretej. Clutterbuck trafil už prázdnu bránu Canucks, v ktorej predtým Jacob Markström inkasoval trikrát z 22 striel. Vancouver prehral tretí zápas v sérii a piaty z posledných šiestich. Islanders ukončili kanadský výjazd s bilanciou 1-1-1.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. R. Pulock (obaja NYI), 3. B. Hutton (VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 18:37 1 0 1 -2 0 2 1
A. Sekera (EDM) 13:31 0 1 1 0 0 3 1
Z. Chára (BOS) 21:57 0 0 0 0 0 2 1
P. Cehlárik (BOS) 11:14 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies