Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Hossa strelil ďalšie dva góly, Šatan odohral 1000. zápas

V stredu sa odohralo päť stretnutí, v ktorých sa predstavili šiesti slovenskí hokejisti. Do kanadského bodovania sa zapísal len Marián Hossa, ktorý strelil dva góly a stal sa prvou hviezdou zápasu, v ktorom Red Wings porazili Coyotes 5:4. Andrej Meszároš nedohral zápas proti Pens pre zranenie.

Marián Hossa pokračuje vo výborných výkonoch. V stredu sa v JLA odohral zápas medzi Detroitom a Phoenixom, ktorý v 60. minúte rozhodol počas presilovky Nicklas Lidstrom. Na víťazstve 5:4 mal však veľký podiel aj Marián Hossa, ktorý strelil dva góly a zaslúžene sa stal aj prvou hviezdou zápasu. Hossa v 15. minúte otváral skóre zápasu a v 26. minúte sa presadil po druhýkrát. Na svojom konte má už 28 gólov a je najlepším strelcom Red Wings s náskokom 6 gólov pred Franzenom. Hossa v zápase odohral necelých 18 minút a okrem dvoch gólov si z neho odniesol aj jeden plusový bod a štyri strely. Tomáš Kopecký odohral takmer 11 minút, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Zápas mal dramatický priebeh. Po dvoch tretinách viedol Detroit 3:2 a na začiatku tretej tretiny Samuelsson zvýšil na 4:2. Coyotes sa však do 55. minúty podarilo vyrovnať. V závere sa však dopustil hákovania Perrault a Red Wings presilovku využili 7 sekúnd po tom, čo si útočník Phoenixu sadol na trestnú lavicu. Lidstrom sa presadil 39 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

Dvaja Slováci sa predstavili aj v Pittsburghu, kde domáci Penguins privítali hokejistov Lightning. Penguins nemali dobrý vstup do zápasu a vyzerali, ako by ešte oslavovali zisk Super Bowlu, ktorý tento rok ovládli futbalisti Pittsburghu Steelers. Tampa po dvoch tretinách viedla 3:0, no v záverečnej dvadsaťminútovke sa Pittsburghu, ktorý už vyzeral ako tím, ktorý v minulom roku bojoval o Stanley Cup, podarilo vyrovnať. Cestu za vyrovnaním začal Malkin a v 57. minúte ju dokončil Petr Sýkora. V predĺžení o víťazstve Penguins rozhodol Evgeni Malkin, ktorý strelil svoj 24. gól v sezóne. Z víťazstva mal radosť aj Miroslav Šatan, ktorý sa však do kanadského bodovania nezapísal. V akcii strávil 15 minút a zaknihoval len mínusový bod a štyri strely. Bol to pre neho 1000. zápas v kariére. Hosťujúcu Andrej Meszároš odohral 10 a pol minúty, zaznamenal jeden plusový bod, no stretnutie nedohral pre zranenie ruky, ktoré utrpel pri narazení na mantinel Malkinom.

Jedna šťastná dorážka a výborná obrana boli základom úspechu Bostonu, ktorý zaznamenal ďalšie víťazstvo. David Krejčí a Dennis Wideman sa v tretej tretine trafili do čierneho v rozpätí 35 sekúnd a rozhodli o víťazstve Bruins 3:1 nad Philadelphiou. Strelecky sa presadil aj Ryder a čestný úspech Flyers zaknihoval Hartnell. Boston tak vylepšil svoju bilanciu na 38-8-6. Kapitán Zdeno Chára odohral v zápase 24 minút a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod a štyri strely na bránu. Do kanadského bodovania sa nezapísal v posledných štyroch zápasoch.

Minnesota na domácom ľade privítala Anaheim, s ktorým 17. januára prehrala 0:3. Tentokrát sa Wild tešili z víťazstva rovnakým pomerom. Tri góly si strelci Wild rozložili na všetky tri tretiny. Postupne sa presadili Brunette, Koivu a Bouchard. Brankár Niklas Backstrom vychytal všetkých 34 striel Ducks a stal sa zaslúžene prvou hviezdou zápasu. Slovenský útočník Peter Ölvecký v ňom odohral 7 minút a na svoje konto si pripísal jeden strelecký pokus.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 24:07 0 0 0 -1 4 0
Marián Hossa (DET) 17:39 2 0 2 +1 4 0
Tomáš Kopecký (DET) 10:52 0 0 0 0 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 10:33 0 0 0 +1 0 0
Miroslav Šatan (PIT) 14:59 0 0 0 -1 4 0
Peter Olvecký (MIN) 07:09 0 0 0 0 1 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies