Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára a Černák asistovali, Pánik odohral jubilejný duel

V desiatich štvrtkových zápasoch hrali aj štyria Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Zdeno Chára a Erik Černák si pripísali po asistencii. Richard Pánik odohral jubilejný duel. Vinnie Hinostroza strelil hetrik, Anders Nilsson a Casey DeSmith vychytali nuly. Tampa Bay si vyrovnala rekord v počte výhier v sezóne.

Tampa otočila zápas s Detroitom, Černák asistoval

Pre Tampu sa to nevyvíjalo dobre, ale potom ukázala svoju silu. K výhre 5:4 nad Detroitom napokon prispel aj slovenský obranca Erik Černák. Zaznamenal svoju 10. asistenciu v sezóne i v kariére, keď jeho strelu od modrej čiary tečoval Tyler Johnson. Lightning prehrávali v strede zápasu 0:3, ale potom sa presadili aj Steven Stamkos, Brayden Point a dvakrát Nikita Kučerov, aby zápas otočili a vyhrali tretí duel po sebe. S 54 výhrou si vyrovnali klubový rekord z minulej sezóny. Kučerov pridal dve asistencie, Point takisto. Stamkos pritom gólom vyrovnal klubový rekord Vincenta Lecavaliera s 383 presnými zásahmi. Andrej Vasilevskij urobil 23 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Madisona Boweyho, Darrena Helma, Justina Abdelkadera a Michaela Rasmussena. Jimmy Howard kryl 34 striel a Red Wings prehrali štvrtý zápas po sebe, 12. z posledných 13. Černák nakoniec odohral 21 minút a okrem asistencie sa prezentoval troma strelami, štyrmi bodyčekmi a troma blokmi.

Černákova 10. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. D. Helm (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára asistoval, ale Boston natiahol sériu prehier

Zdeno Chára zaznamenal siedmu asistenciu v sezóne, keď jeho strelu od modrej čiary tečoval Charlie Coyle a znížil stav zápasu na 3:4 v 58. minúte. Vyrovnať sa však Bostonu už nepodarilo, a tak prehral vo Winnipegu 3:4 a predĺžil si sériu prehier na tri zápasy. V troch dueloch po sebe nevyhral naposledy v úvode decembra. Mark Scheifele si pripísal gól a dve asistencie a s 33. gólom v sezóne si vytvoril osobný rekord. Blake Wheeler dosiahol 20-gólovú métu v šiestom ročníku po sebe a pridal asistenciu, Jacob Trouba a Nikolaj Ehlers tiež skórovali. Patrik Laine nazbieral dve prihrávky a Connor Hellebuyck predviedol 36 zákrokov, vrátane 18 v druhej tretine. Prekonal ho v nej Joakim Nordström, ktorý nadviazal na gól Charlieho McAvoya, aby vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. David Krejčí dvakrát asistoval a Tuukka Rask sa prezentoval 20 zákrokmi. Bruins prehrali aj tretí zápas na aktuálnom výjazde. Chára v ňom odohral takmer 21 a pol minúty ako tretí najvyťaženejší hráč tímu. Z jeho jedinej strely padol gól. Jets ukončili krátku sériu dvoch prehier a vedú Centrálnu divíziu o bod pred Nashville. Bodová séria Brada Marchanda sa skončila na ôsmich zápasoch.

Chárova 7. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. B. Wheeler, 3. J. Trouba (všetci WPG)

Hinostroza zariadil hetirkom triumf Arizony, Pánik dosiahol míľnik

Vinnie Hinostroza strelil čistý hetrik, ktorým doviedol Arizonu k domácej výhre 6:1 nad Anaheimom a zvýšeniu náskoku na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii na tri body pred Minnesotou. Dvakrát skóroval v presilovkách, kým Oliver Ekman-Larsson v oslabení. Bol to 15. gól Coyotes v oslabení v sezóne, čím si vyrovnal klubový rekord stanovený pôvodným Winnipegom Jets (1988/89). Mario Kempe a dvojbodový Jason Demers tiež skórovali, Christian Fischer s Alexom Goligoskim dvakrát asistovali a Darcy Kuemper kryl 37 striel pri 10. výhre tímu v posledných 12 dueloch. Ako jediný na neho našiel recept Jakob Silfverberg, ktorý znižoval stav na 1:2. Ryan Miller inkasoval šesťkrát z 24 striel a Ducks prehrali tretí zápas z posledných piatich. Proti Arizone si zhoršili sezónnu bilanciu na 2-1-2. Slovenský útočník Richard Pánik vo svojom 400. zápase v NHL nebodoval. Za 14 a pol minúty v akcii zaznamenal plusový bod, vyhrané vhadzovanie a tri bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. V. Hinoztroza, 2. D. Kuemper, 3. J. Demers (všetci ARI)

Lee rozhodol o výhre Islanders nad Canadiens

Robin Lehner si obliekol súťažný dres, ale napokon dostal šancu v bráne Islanders opäť Thomas Greiss. Podal však veľmi dobrý výkon a s 33 zákrokmi doviedol svoj tím k výhre 2:1 nad Montrealom, ktorá bola štvrtou z posledných piatich stretnutí. Rozhodujúci gól strelil na konci tretej tretiny Anders Lee, pričom v druhej tretine otvoril skóre Adam Pelech. New York si vylepšil bilanciu v Nassau Coliseum na 10-5-2, ale v posledných 10 zápasoch má v presilovkách bilanciu 0-22. Na 1:1 vyrovnával stav na konci druhej dvadsaťminútovky Jordie Benn. Carey Price opustil duel s 36 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar v ňom odohral 17 minút a prezentoval sa dvoma strelami na bránu, jedným bodyčekom a dvoma blokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. A. Pelech, 3. T. Greiss (všetci NYI)

Ottawa s dvoma debutantmi porazila Blues na nulu

Slovenský obranca Christián Jaroš napokon aj trochu prekvapujúco ešte nezasiahol do akcie a Ottawe pre chorobu chýbal aj Mark Borowiecki. Naopak, šancu na svoj debut v NHL dostal obranca Erik Brannström, ktorého tím získal vo výmene Marka Stonea. Odohral skoro 17 a pol minúty. Ottawa porazila St. Louis 2:0 a fanúšikovia mohli vidieť debutovať aj ďalšieho hráča, ktorý by mohol byť kľúčovou postavou tímu v budúcnosti – útočníka Maxa Veronneaua. „Sú to dve excelentné nádeje pre náš tím a bolo pekné, že fanúšikovia mohli trochu vidieť, čo nás čaká v budúcnosti,“ povedal tréner Marc Crawford, ktorého potešil aj brankár Anders Nilsson. Ten pri druhej nule v sezóne zastavil 34 striel a ako prvý brankár v klubovej histórii vynuloval St. Louis. Víťazný gól vsietil Christian Wolanin a gól do prázdnej brány pridal Chris Tierney. Kým Senators ukončili štvorzápasovú sériu prehier, Blues prehrali tretí zápas po sebe. Jake Allen opustil duel s 19 zákrokmi.

Nilssonov skvelý výkon:

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. Ch. Wolanin, 3. M. Veronneau (všetci OTT)

DeSmith vynuloval Sabres. Spoluhráči mu pomohli výborným výkonom

Sidney Crosby potvrdil formu dvoma asistenciami, Phil Kessel zaznamenal gól a asistenciu, aby doviedli Pittsburgh k výhre 5:0 na ľade Buffala. Brian Dumoulin, Patric Hörnqvist, Nick Bjugstad a Jake Guentzel tiež skórovali za Penguins, ktorí vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. V zápase využili tri presilovky a výbornou hrou uľahčili Caseymu DeSmithovi cestu za štvrtým čistým kontom kariéry. „Náš tím hrá úžasne a dnešok nebolo ničím iný. Opäť sme hrali skvelo. Určite je to tímová nula, tímové víťazstvo,“ povedal brankár, ktorý urobil 26 zákrokov. Domáci brankár Carter Hutton zastavil 21 striel a Sabres prehrali šiesty zápas po sebe, ôsmy z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith, 2. P. Kessel, 3. S. Crosby (všetci PIT)

Tretí útok doviedol Capitals k výhre nad Flyers

Tretí útok doviedol Washington k výhre 5:2 nad Philadelphiou. Brett Connolly strelil dva góly a pridal asistenciu, Lars Eller strelil gól a Carl Hagelin pridal dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Tom Wilson a Jevgenij Kuznecov (prázdna brána), aby si Capitals udržali s dvojbodovým náskokom pozíciu najlepšieho tímu Metropolitnej divízie. Braden Holtby zastavil 22 striel a prekonali ho len James van Riemsdyk a Scott Laughton. Carter Hart, ktorý sa vrátil po zranení do brány Flyers, ukončil duel s 27 zákrokmi a štyrmi inkasovanými gólmi. Jeho tím stráca na poslednú postupovú pozíciu voVýchodnej konferencii päť bodov.

Hviezdy duelu: 1. B. Connolly (WSH), 2. S. Gostisbehere (PHI), 3. L. Eller (WSH)

Dallas uspeli v Minnesote, Bishop sa zranil po zlomení rekordu

Ben Bishop vytvoril nový klubový rekord v dĺžke série bez inkasovania, ale v druhej tretine sa zranil. Dovtedy kryl všetkých sedem striel, jeho kolega Anton Chudobin však inkasoval len raz zo zvyšných 15. Radek Faksa, Roope Hintz a Joel L'Esperance (1. gól v NHL) vybudovali za necelé dve a pol minúty v úvode druhej tretiny náskok 3:0, ktorý Dallasu stačil na triumf 4:1 na ľade Minnesoty. Alex Radulov trafil v závere duelu prázdnu bránu, Tyler Seguin dvakrát asistoval. Stars vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich a dostali sa na tretie miesto v Centrálnej divízii. Jason Zucker strelil v jeho 400. zápase v NHL jediný gól Wild, ktorí prehrali tretíkrát po sebe a piaty raz z ostatných šiestich zápasoch. Na druhú divokú kartu na západe, ktorú drží Arizona, strácajú tri body. Devan Dubnyk opustil duel s 27 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. J. L'Esperance, 2. R. Hintz (obaja DAL), 3. J. Zucker (MIN)

Nashville vyhral v L.A. a priblížil sa k čelu divízie

Craig Smith a dvojbodový Colton Sissons skórovali za dve a pol minúty v závere druhej tretiny, čím zariadili víťazstvo Nashville 3:1 v Los Angeles. Ukončil ním krátku sériu dvoch prehier a priblížili sa opäť na rozdiel jediného bodu k Winnipegu, ktorý vedie Centrálnu divíziu. Viktor Arvidsson otvoril skóre duelu a Pekka Rinne predviedol 25 zákrokov. Pokoril ho iba Austin Wagner, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Matt Roy si pri jeho góle pripísal prvý bod v NHL. Jonathan Quick chytil 31 striel pri 14. prehre Kings v ostatných 16 zápasoch. Sú jasne poslední v konferencii.

Hviezdy duelu: 1. C. Sissons, 2. R. Ellis (obaja NSH), 3. Ch. Wagner (LAK)

Sharks prišli o víťaznú sériu aj o šancu postúpiť do play-off

San Jose viedlo 1:0 a po prvej tretine ešte 2:1, ale napokon prehralo doma s Floridou 2:4 a ukončilo víťaznú sériu na šiestich zápasoch. Ak by vyhralo, mohlo si zaistiť účasť v play-off ako prvý tím zo Západnej konferencie. Jamie McGinn, Dryden Hunt, dvojbodový Mike Hoffman v presilovej hre a Frank Vatrano prekonali Martina Jonesa z 27 striel a zariadili tretí triumf Panthers po sebe. Hoffman s 32. gólom vyrovnal klubový rekord Raya Whitneyho (1997/98) v počte gólov hráča v prvej sezóne v drese Floridy. Nováčik Sam Montembeault zaregistroval 26 úspešných zákrokov pri jeho tretej výhre v sérii, ale prvej na ľade súpera v kariére. O góly Sharks sa postarali Kevin Labanc a Melker Karlsson, ktorý dosiahol métu 100 bodov v NHL. Joe Thornton odohral 1 555. duel v lige a dostal sa pred Jaromeho Iginlu na 13. miesto historického poradia.

Karlssonov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad, 2. M. Hoffman (obaja FLA), 3. M. Karlsson (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 17:03 0 0 0 0 0 2 1
E. Černák (TBL) 21:01 0 1 1 0 0 3 4
Z. Chára (BOS) 21:25 0 1 1 0 0 0 0
R. Pánik (ARI) 14:28 0 0 0 +1 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies