Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chára oceňuje nomináciu, Halák pozná svoj najbližší štart

Kapitán Bostonu Zdeno Chára bol vo štvrtok nominovaný na Mastertonovu trofej. Tú novinári odovzdávajú hráčovi, ktorý v sebe najlepšie spája svoje športové majstrovstvo s vytrvalosťou a vernosťou k hokeju. O deň neskôr na to reagoval.

„Je o obrovská pocta a ďakujem vám (novinárom) za takéto uznanie,“ povedal Chára pre Boston Herald. „Skutočne si to beriem k srdcu a oceňujem to. Je to niečo, na čo som hrdý, ten spôsob, akým sa správam a pristupujem k tomuto tímu každý deň. Je to tiež odrazom toho, že tu máme skutočne dobré mužstvo. Je zábava každý deň sem chodiť a hrať jeden za druhého.“

Chára má už 42 rokov a stále patrí medzi najlepších hráčov svojho tímu. V priemere hráva 21 minút na zápas, čo už nestačí na prvé miesto, ale viac hrávajú v Bostone len Charlie McAvoy (22:10) a Torey Krug (21:21). Trenčiansky rodák si v 58 dueloch pripísal 14 bodov a podpísal už aj zmluvu na ďalšiu sezónu.

Halák dnes štartovať nebude

Tréner Bruce Cassidy po piatkovom tréningu oznámil, že v sobotnom zápase proti Floride sa do brány postaví Tuukka Rask. Bruins však hrajú aj v nedeľu proti Detroitu. A práve v tom zápase sa svojho najbližšieho štartu dočká Jaroslav Halák.

Slovenský brankár chytal v poslednom zápase Bostonu a v stredu prispel 20 zákrokmi k výhre 6:3 nad Rangers. V nedeľnom zápase sa pokúsi natiahnuť si sériu výhier na štyri zápasy. Z posledných deviatich vychytal víťazstvo osemkrát.

Tridsaťtriročný Halák má vo svojej prvej sezóne v drese „Medveďov“ bilanciu 21-10-4 s 92,3% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,33 inkasovaného gólu na zápas. Vychytal štyri čisté kontá a nazbieral aj štyri asistencie.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies