Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Černák vyhral rodinný súboj, Sekera play-off hrať nebude. Tavares potopil Islanders

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo osem zápasov. Slovensko malo zastúpenie v dvoch, pričom v jednom sme videli rodinný súboj. Toronto si zaistilo play-off, Barkov vyrovnal Bureho rekord.

Černák sa tešil z výhry nad Jarošom, Tampa má už 60 výhier

V hlavnom meste Kanady sa opäť stretli vo vzájomnom zápase bratranci z Košíc. V prvom zápase sa z víťazstva tešil Erik Černák, ktorý nedohral sobotný duel po bitke s Tomom Wilsonom. V pondelok mal opäť viac dôvodov na radosť, keď jeho tím aj bez Victora Hedmana uspel 5:2 a ako tretí tím v histórii dosiahol na métu 60 víťazstiev v jednej sezóne. Dokázal to aj Detroit v ročníku 1995/95 (62) a Montreal v ročníku 1976/77 (60). „Musíte vyzdvihnúť našich hráčov, pretože play-off už máme isté dlho a oni naďalej pokračujú v tvrdej práci. Som na ich hrdý,“ poznamenal tréner Jon Cooper. Dva góly a asistenciu si pripísal Yanni Gourde, z gólov sa tešili aj Michail Sergačov, Brayden Point a Steven Stamkos. Nikita Kučerov zaznamenal dve asistencie. Andrej Vasilevskij kryl 22 striel a puk vyberal z brány po góloch Bradyho Tkachuka a Maxa Veronneaua. Craig Anderson urobil 21 zákrokov. Černák bol s časom 23:14 druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu a pripísal si aj plusový bod, tri strely, dva bloky a šesť bodyčekov. Christián Jaroš hral tiež do tela a predviedol päť bodyčekov. V akcii strávil 16 a pol minúty.

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde, 2. N. Kučerov, 3. M. Sergačov (všetci TBL)

Vegas ukončilo proti Oilers sériu prehier, Sekera bude voľný pre MS

Vegas sa snažilo ukončiť si sériu piatich prehier a v domácom zápase proti Edmontonu sa mu to podarilo. K výhre 3:1 viedli góly Codyho Eakina, Jonathana Marchessaulta a Pierre-Edouarda Bellemareho (prázdna brána), ako aj 18 zákrokov Malcolma Subbana. Oilers vedeli, že ani prípadná výhra by im na predĺženie postupových nádejí nemusela stačiť. Napokon ich pred dohraním zápasu pripravil o matematickú nádej postúpiť do play-off pondelkový bod Colorada. Kanadský tím prehral tretí zápas po sebe a štvrtý z piatich. Jeho jediný gól v pondelok strelil Connor McDavid, pre ktorého to bol 41. gól v sezóne. Mikko Koskinen opusti duel s 28 zákrokmi a slovenský obranca Andrej Sekera s jedným mínusovým bodom, jednou strelou na bránu a jedným blokom. V akcii strávil 15 minút a 39 sekúnd. „Urobili sme to najlepšie, aby sme zostali v boji, ale už bolo trochu neskoro. Bolo to ako na horskej dráhe,“ povedal McDavid.

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid si vyrovnal so 41. gólom osobné maximum:

Hviezdy duelu: 1. C. Eakin, 2. J. Marchessault, 3. N. Schmidt (všetci VGK)

Tavares pri návrate na Long Island rozhodol o výhre i účasti v play-off

John Tavares sa vrátil na Long Island po druhýkrát a jeho privítanie bolo o trochu lepšie ako koncom februára. Výsledok zápasu ho však potešil podstatne viac. Skóroval v úvode tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Toronta 2:1 nad Islanders, ktorá zaistila kanadskému tímu tretiu účasť v play-off po sebe. Niečo také naposledy Maple Leafs zažili pred 15 rokmi. V prvom kole už s istotou narazia na Boston. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohol prvým gólom v kariére aj obranca Calle Rosen, ktorý bol povolaný pred zápasom z „farmy“ a vyradil tak zo základnej zostavy Martina Marinčina. Frederik Andersen zastavil 28 striel a puk vyberal z brány len v 55. minúte, v ktorej ho prekonal počas presilovky Jordan Eberle. Robin Lehner opustil duel s 36 zákrokmi a newyorský tím prehral len po druhý raz z posledných šiestich stretnutí.

Víťazný gól Tavaresa:


Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (TOR), 2. J. Eberle (NYI), 3. C. Rosen (TOR)

Colorado si zvýšilo náskok na Coyotes, ale na St. Louis opäť nestačilo

Colorado je stále v tuhom boji o play-off a v pondelok sa predstavilo na ľade St. Louis, na ktoré v tejto sezóne ešte nevyzrelo. Na radosť Arizony sa mu to nepodarilo ani na štvrtý pokus. Ryan O’Reilly premenil ako jediný svoj samostatný nájazd, aby sa z víťazstva 3:2 tešili hráči Blues, ktorí sa reálne udržali v hre o divízny titul a pripísali si šiestu výhru z posledných siedmich zápasov. Viedli už 2:0 po góloch Jadena Schwartza a Vladimira Tarasenka. Avalanche sa však v tretej tretine podarilo vydrieť cenný bod, vďaka ktorému majú tri zápasy pred koncom na Coyotes náskok dvoch bodov. O vyrovnanie sa postarali Gabriel Landeskog a Alexander Kerfoot, ktorí pokorili Jordana Binningtona z 26 striel. Philipp Grubauer kryl 25 striel. St. Louis vyhralo vzájomnú sériu na nulu s organizáciou Nordiques/Avalanche po piaty raz a prvýkrát od ročníka 1991/92. Binnington vyrovnal s 22. výhrou v sezóne nováčikovský rekord Blues Jakea Allena (2014/15).

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. J. Schwartz (STL), 3. G. Landeskog (COL)

Jets opäť zdolali Blackhawks, v predĺžení o tom rozhodol Hayes

Winnipeg si ukončil sériu troch prehier a priblížil Chicago k vyradeniu z hry o play-off, keď ho zdolal aj vo štvrtom vzájomnom zápase, tentokrát pomerom 4:3 po predĺžení. Rozhodnutie priniesol gól Kevina Hayesa, ktorý nadviazal na gól Adama Lowryho a dva góly Jacka Roslovica z normálnej hracej doby. Connor Hellebuyck urobil 25 zákrokov, aby pomohol Jets vytvoriť nový klubový rekord s 21. výhrou na ľade súpera v sezóne. Blackhawks zostali matematicky v hre o play-off vďaka druhému gólu Dylana Stromea z 58. minúty, ktorý znamenal nadstavený čas. Strome pridal aj asistenciu pri góle Jonathana Toewsa. Corey Crawford kryl 34 striel pri šiestej prehre z posledných ôsmich zápasov svojho tímu. Ten na postup potrebuje vyhrať všetky tri zápasy, aspoň dva bez nájazdov a spoliehať sa na to, že Colorado už v troch dueloch nezíska ani bod a zaváha aj Arizona. Je to teda nepravdepodobné. „Dúfajme, že zajtra prehrajú,“ nestráca nádej Duncan Keith.

Rozhodujúci nájazd Hayesa:

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (WPG), 2. D. Strome (CHI), 3. J. Roslovic (WPG)

Barkov vyrovnal Bureho rekord pri výhre Panthers nad Capitals

Vincent Trocheck strelil dva góly, vrátane svojho 100. v NHL, aby Florida porazila vytrvalý Washington 5:3 a pripísala si tretiu výhru v sérii. Do listiny strelcov sa zapísali aj Troy Brouwer, Jonathan Huberdeau a Frank Vatrano, zatiaľ čo Aleksander Barkov nazbieral tri asistencie a s 94 bodmi v sezóne vyrovnal klubový rekord Pavla Bureho z ročníka 1999/00. Roberto Luongo čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali Jakub Vrána, Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuznecov. Pheonix Copley zastavil 29 striel. Capitals, ktorí prehrávali po dvoch tretinách už 0:4, prišli o štvorzápasovú sériu výhier i o šancu zaistiť si titul v Metropolitnej divízii. Dva zápasy pred koncom majú trojbodový náskok pred Islanders.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. F. Vatrano, 3. V. Trocheck (všetci FLA)

Devils si v tejto sezóne nakoniec výhru nad Rangers pripísali

Bitka o rieku Hudson bola súbojom posledných tímov Metropolitnej divízie, ktoré sa v tejto sezóne stretli naposledy. Prvé tri vzájomné zápasy vyhrali Rangers, ktorí vstupovali do duelu so šancou získať tretiu výhru v sérii. Devils im v tom však zabránili triumfom 4:2. Connor Carrick strelil víťazný gól, do čierneho sa trafili aj Miles Wood a Travis Zajac, do prázdnej brány Joey Anderson. MacKenzie Blackwood pomohol ukončiť dvojzápasovú sériu prehier 30 zákrokmi. Recept na neho našli Brett Howden a Filip Chytil. Henrik Lundqvist opustil duel s 37 úspešnými zásahmi. V zápase dvoch rivalov sme videli až tri pästné súboje.

Hviezdy duelu: 1. C. Carrick (NJD), 2. T. Zajac (NJD), 3. F. Chytil (NYR)

Calgary vyhralo 50. zápas, Kopitar odohral 1 000. duel

V Staples Center sa stretli tímy, ktoré základnú časť ukončia na opačných póloch Západnej konferencie. Pre domáceho kapitána Anžeho Kopitara išlo o tisíci zápas kariéry, ale dopadol neslávne. Los Angeles síce v prvej tretine držalo s favoritom krok a Kyle Clifford s Dustinom Brownom zareagovali na góly Calgary, no to docválalo k výhre 7:2, ktorá bola preň tretia v sérii a 50. v sezóne – podarilo sa mu to po druhýkrát v klubovej histórii. Flames pritom strelili až štyri góly v tretej dvadsaťminútovke. Dva góly si z duelu odniesol Derek Ryan, Mark Jankowski zaznamenal gól a dve asistencie. Po góle pridali Sam Bennett, Johnny Gaudreau, James Neal a Andrew Mangiapane. David Rittich urobil 23 zákrokov. Jonathan Quick vydržal v bráne do 49. minúty a po siedmom inkasovanom góle z 25 striel prenechal miesto Jackovi Campbellovi. Ten čelil už len piatim strelám.

Hviezdy duelu: 1. D. Ryan, 2. M. Jankowski, 3. J. Neal (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 23:14 0 0 0 +1 0 3 6
Ch. Jaroš (OTT) 16:26 0 0 0 0 0 0 5
A. Sekera (EDM) 15:39 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies