Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
«

Správy z NHL

Halákov prínos sa ukazuje aj v play-off: Rask sa v play-off cíti skvelo

Jozef Struhár  
12.05.2019

Šance, že by si slovenský brankár Jaroslav Halák zachytal v tomto play-off, sú malé. Tuukka Rask v bráne Bostonu nedáva ani náznakom dôvody na pochybnosti a aj po štartoch v 14 zápasoch po sebe má dostatok energie.

Fínsky brankár zažije v nedeľu proti Caroline svoj 15. štart v sérii, v ktorom sa pokúsi pomôcť Bruins k vedeniu 2:0 v sérii finále Východnej konferencie. Doteraz bol oporou. Play-off vedie s deviatimi výhrami, priemerom 2,02 inkasovaného gólu na zápas i 93,8% úspešnosťou zákrokov.

Rask má za sebou aj najviac odchytaných minút z brankárov v NHL – 861. Ako sa cíti?

„Skvelo, skvelo, skvelo,“ odvetil.

Veľký podiel na tom má však aj práve Halák, ktorý výbornými výkonmi umožnil, aby bol Rask na play-off tento rok pripravený a svieži. Držiteľ Vezinovej trofeje z roku 2014 odchytal v základnej časti len 45 zápasov, čo bolo najmenej v plnej sezóne od ročníka 2011/12, v ktorom štartoval v 22 zápasoch. Sviežo sa teraz necíti len fyzicky, ale aj mentálne.

„Neviem, možno je to tým, že keď počas sezóny hráte veľa zápasov po sebe, keď si idete cez dlhé série, v ktorých odchytáte 15 či 16 zápasov po sebe, tak vás to mentálne vyčerpáva. Skutočne musíte dbať na oddych a umožniť ho aj vášmu mozgu. V tejto sezóne tomu tak nebolo. Myslím si, že je to mentálne ľahšie, keď nehráte veľa zápasov po sebe a máte druhého brankára, s ktorým sa delíte o bránu. Myslím si, že to mentálne pomáha,“ poznamenal Rask.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies