Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Holland naznačil, čo by v lete mohol urobiť so Sekerom

Slovenský obranca Andrej Sekera patrí medzi hráčov, ktorých mená sa v ostatných týždňoch vyskytovali v súvislosti s odchodom z tímu Edmonton Oilers. O niečo jasnejšiu predstavu o jeho budúcnosti nám dal nový generálny manažér Ken Holland.

Kým niektorí novinári špekulovali o výmene či vykúpení zo zmluvy, Holland pri rozoberaní svojich potenciálnych krokov naznačil, že by si bojnického rodáka v tíme mohol v lete udržať napriek tomu, že by do obrany chcel pridať mladú krv.

„Išiel som do San Diega a sledoval, ako hrali naši mladíci. Bouchard tam bol tiež, takže tam boli Lagesson, Bear, Jones a Bouchard... Nemôžete ich pridať do zostavy všetkých naraz, ale môžete sa pokúsiť pridávať ich postupne. Rád by som veril v to, že jeden z nich si miesto vybojuje už v kempe, možno dvaja. Potom o rok uvidíme. Určite však chceme byť mladší,“ povedal Holland pre Oilers Now.

„Vždy rád spomínam na moje dni v Detroite. Viete, pozriete sa teraz na Sekeru, ktorý je skutočne dobrým veteránom. Potom sa pozriem na vplyv, ktorý mal Niklas Kronwall na Dennisa Cholowskiho či Filipa Hroneka. Sekera môže zohrať tú úlohu. Musíte mať aj nejakých veteránov, ktorí sú v kabíne rešpektovaní a ktorí budú pre mladíkov mentormi. Chcete mať mladosť, ale potrebujete aj skúsenosti, a určite to platí o obrane, kde veteráni môžu mladíkom pomáhať. Myslím si, že máme v organizácii množstvo rôznych možností. Musíme si ich počas nasledujúcich mesiacov potriediť.“

Pozitívne slová o skúsenostiach Sekeru je výborné počuť, ale aj na majstrovstvách sveta ukázal, že keď je zdravý, tak je stále prínosom aj po hernej stránke. Stále môže byť najpohyblivejším obrancom Oilers v súčasnej zostave a plná letná príprava by mu mohla pomôcť vrátiť sa na úroveň, na ktorej bol pred dvoma vážnymi zraneniami.

Čoskoro tridsaťtriročný Sekera odohral v tejto sezóne len 24 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri asistencie. V lete podstúpil operáciu achilovky. V predošlej sezóne odohral po operácii kolena 36 zápasov, v ktorých si pripísal osem asistencií. Verme, že budúci ročník už začne zdravý.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies