Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Ron Francis bude prvým generálnym manažérom Seattlu

To, čo sme písali už minulý pondelok, sa nakoniec pretaví do reality. Legendárny Ron Francis sa stane historicky prvým generálnym manažérom nového tímu NHL zo Seattlu.

Francis bol generálnym manažérom Caroliny medzi rokmi 2014 a 2018 a Hurricanes sa počas jeho éry do play-off nedokázali ani raz prebojovať. Skúsenosti v ich vedení zbieral dokopy 12 sezón.

Hoci Seattle by mal začať hrávať až v sezóne 2021/22, prezident a výkonný riaditeľ tímu Tod Leiweke ešte počas draftu povedal, že by chcel poznať generálneho manažéra radšej skôr, ako neskôr. Dohoda bola na stole vraj už minulý týždeň.

Denník Seattle Times tvrdí, že Francis prichádza až ako štvrtá voľba. Predtým sa tím zaujímal o Kena Hollanda (Edmonton), Kellyho McCrimmona (Vegas) a Stevea Yzermana (Detroit), ktorí sa počas leta stali generálnymi manažérmi v iných tímoch.

Televízia Sportsnet zase informuje, že konkurenciou Seattlu v snahe zlanáriť Francisa bola Ottawa, ktorá ho chcela pre pozíciu prezidenta hokejových operácií.

Päťdesiatšesťročný Francis má za sebou aj bohatú hráčsku kariéru. V NHL odohral 1731 zápasov za Hartford, Pittsburgh, Carolinu a Toronto. V histórii ligy je piaty s 1798 bodmi (549+1249) a dvakrát sa tešil zo Stanleyho pohára.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies