Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Halák hviezdou zápasu, Tatar opäť bodoval

V noci zo soboty na nedeľu bolo v akcii 30 z 31 tímov NHL. V 15 zápasoch hrali aj šiesti Slováci, z ktorých dvaja sa tešili z výhier. Bodoval iba Tomáš Tatar. Jaroslav Halák sa dostal medzi hviezdy duelu, keď vychytal svojmu tímu aspoň bod.

Halák vychytal Bostonu aspoň bod, Capitals uspeli v nájazdoch

Jaroslav Halák zastavil 42 striel a tri z piatich nájazdov, ale nezabránil domácej prehre Bostonu 2:3 s Washingtonom. V nájazdovej lotérii ho prekonali Nicklas Bäckström a Jakub Vrána, v riadnom hracom čase Travis Boyd a T.J. Oshie. Ten vynútil predĺženie 59 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Charlie Coyle a David Pastrňák dvakrát posielali Bruins do vedenia po asistenciách Charlieho McAvoya. Coyle ako jediný pokoril Bradena Holtbyho v nájazdoch. Brankár Capitals prispel k triumfu 21 zákrokmi. Bruins prehrali piaty duel z posledných šiestich, ale bodovali v ostatných štyroch. V zápase sa stretli aj dvaja slovenskí korčuliari. Obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral takmer 20 a pol minúty s bilanciou dve strely, menší trest za hrubosť a dva bodyčeky. Jeho krajan Richard Pánik neodohral ani 10 minút. Zaznamenal tri strely a bodyček.

Haláka nedovolil rozhodnúť o výhre Ovečkinovi:

Hviezdy duelu: 1. Ch. McAvoy (BOS), 2. T.J. Oshie (WSH), 3. J. Halák (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar opäť bodoval, ale Montreal prišiel o sériu výhier

Tomáš Tatar si pripísal 13. asistenciu a 20. bod v sezóne, aby si predĺžil bodovú sériu na štyri zápasy. Jeho Montreal však nedokázal vyhrať štvrtýkrát po sebe, aj keď viedol už 3:1. Kyle Palmieri skóroval po 90 sekundách predĺženia v presilovej hre, aby zariadil triumf New Jersey 4:3 v Bell Centre. Presilovku využil aj Wayne Simmonds, ktorý v 56. minúte vyrovnal stav na 3:3. Dvojbodový Nico Hischier (oslabenie) a Nikita Gusev tiež prekonali Keitha Kinkaida zo 43 striel v jeho prvom dueli proti bývalému tímu, Taylor Hall dvakrát asistoval. Brendan Gallagher, Cale Fleury (1. gól v NHL) a Nick Suzuki (presilovka) sa postarali o góly Canadiens. MacKenzie Blackwood pomohol k výhre Devils s 31 zákrokmi. Tatar ho ohrozil tromi strelami, pričom odohral vyše 15 a pol minúty. Okrem asistencie získal aj jednu „mínusku“.

Palmieriho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. N. Gusev (obaja NJD), 3. K. Kinkaid (MTL)

Stamkosov 400. gól nezabránil koncu víťaznej série Lightning

Steven Stamkos sa stal 98. hráčom v histórii NHL so 400 gólmi. K tomu jubilejnému pridal aj asistenciu, ale Tampa Bay prehrala doma s Winnipegom 3:4 a prišla o trojzápasovú víťaznú sériu. Mathieu Perreault, Jack Roslovic, Nikolaj Ehlers a dvojbodový Kyle Connor (prázdna brána) skóroval z hráčov Jets, ktorí vyhrali šiesty zápas z posledných ôsmich. Blake Wheeler a Josh Morrissey dvakrát asistovali, kým Connor Hellebuyck predviedol 31 zákrokov. Recept na neho našli aj dvojbodoví Anthony Cirelli a Victorom Hedmanom. Slovenský obranca Erik Černák na neho vyslal dve strely počas 18 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj mínusový bod, štyri bodyčeky a blok.

Stamkosov 400. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers (WPG), 2. S. Stamkos, 3. V. Hedman (obaja TBL)

Sekera bol pri víťaznom obrate Stars v Edmontone

Jamie Benn sa strelecky presadil po 74 sekundách predĺženia, aby zavŕšil víťazný obrat Dallasu v Edmontone. Po dvoch tretinách prehrával 2:4, ale napokon sa tešil z triumfu 5:4 a natiahol si bodovú sériu na osem zápasov (7-0-1). Benn, rovnako ako Jason Dickinson a Miro Heiskanen, pridal ku gólu asistenciu, Tyler Seguin zaznamenal gól a dve prihrávky, aby dosiahol métu 600 bodov v NHL. Blake Comeau naštartoval obrat a Ben Bishop (12/15) s Antonom Chudobinom (18/19) prispeli k výhre dokopy 30 zákrokmi. Jujhar Khaira strelil dva góly Oilers, dvojbodový Leon Draisaitl a Ethan Bear po jednom. Connor McDavid nazbieral tri asistencie a bodoval v šiestom dueli po sebe, Draisaitl si predĺžil bodovú sériu už na 12 zápasov. Slovenský obranca Andrej Sekera v prvom súboji proti bývalému tímu nebodoval. Za necelých 17 a pol minúty na ľade zaznamenal dve strely na bránu Mikka Koskinena, ktorý opustil zápas s 31 zákrokmi.

Seguinov 600. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Khaira, 2. C. McDavid (obaja EDM), 3. M. Heiskanen (DAL)

Svečnikov rozhodol v predĺžení o výhre Canes nad Wild

Andrej Svečnikov skóroval po 93 sekundách predĺženia, čím rozhodol o víťazstve Caroliny 4:3 v St. Paul, tretej v sérii. Hurricanes viedli v zápase 2:0 aj 3:1 po góloch Joela Edmundsona, Brocka McGinna a Warrena Foegeleho. James Reimer prispel k tretiemu triumfu tímu z Raleigh nad Wild po sebe 32 zákrokmi. Prekonali ho Luke Kunin, Zach Parise v oslabení a Carson Soucy (1. gól v NHL), všetci v druhej tretine. Devan Dubnyk kryl 24 striel pri tretej prehre Minnesoty v posledných piatich dueloch. Matt Dumba si pripísal 100. asistenciu v kariére.

Svečnikovov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov, 2. W. Foegele (obaja CAR), 3. C. Soucy (MIN)

Carter vo svojom 1 000. zápase strelil víťazný gól

Vegas sa v sobotu snažilo ukončiť štvorzápasovú sériu prehier na ľade Los Angeles, ktorému sa v ostatnom čase doma darilo. A nakoniec aj kalifornský tím potvrdil svoju formu, keď víťazstvom 4:3 natiahol víťaznú sériu v Staples Center na štyri zápasy a celkovú na tri. K piatej výhre z ostatných šiestich domácich duelov pomohol gólom aj Jeff Carter, pre ktorého to bol 1 000. duel v NHL a 500. v drese Kings. Jeho gól bol víťazný. Nadviazal ním na góly Blakea Lizotteho z oslabenia, Drewa Doughtyho z presilovky a debutového strelca Nikolaja Prochorkina. Jonathan Quick urobil 28 zákrokov. Tím z Nevady, ktorý prehral piaty zápas po sebe, v zápase ani raz nevyhrával. Jeho góly strelili Max Pacioretty, Jonathan Marchessault a William Karlsson. Malcolm Subban urobil 21 zákrokov.

Carterov víťazný gól v 1 000. zápase:


Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. D. Doughty (LAK), 3. N. Prochorkin (LAK)

Eichel štyrmi gólmi zdemoloval Ottawu

Buffalo ukončilo šesťzápasovú sériu prehier najlepším možným spôsobom – víťazstvom 4:2 nad Ottawou. V zápase exceloval hviezdny útočník Sabres Jack Eichel, ktorý sa postaral o všetky góly svojho mužstva. Američan skóroval dvakrát v druhej tretine a dvakrát v tretej časti hry, pričom záverečný gól dal do prázdnej bránky. Eichel dosiahol štyri góly v jednom dueli po prvý raz v kariére a po viac než deviatich rokoch zopakoval výkon bývalého hráča Sabres Thomasa Vaneka. Brankár Buffala Linus Ullmark čelil 23 strelám, pričom ho prekonali Anthony Duclair a Tyler Ennis.


Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. S. Reinhart, 3. J. Skinner (všetci BUF)

Kuemper vynuloval Calgary

Arizona podáva v poslednom období konzistentné výkony a zaznamenala tretie víťazstvo v uplynulých štyroch zápasoch. Coyotes tentoraz uspeli na svojom ľade, kde zdolali Calgary rozdielom triedy 3:0. Po bezgólovej prvej tretine videli diváci dva góly v druhej časti hry, keď sa presadili Derek Stepan a Carl Söderberg. Tretí gól Arizony dal do prázdnej brány Lawson Crouse. K cennej výhre prispel aj brankár Darcy Kuemper, ktorý zlikvidoval všetkých 37 striel. Flames prehrali tretíkrát za sebou.


Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. C. Söderberg (obaja ARI)

Dadonov rozhodol o víťazstve Floridy nad Rangers

Hráči New Yorku Rangers nezareagovali na vysokú prehru 3:9 s Tampou Bay a tentoraz prehrali aj na ľade ďalšieho floridského tímu – Floridy Panthers. Domáci panteri zvíťazili tesne 4:3. O ich výhre rozhodol Jevgenij Dadonov v závere druhej tretiny. Ruský krídelník zaznamenal dokopy dva góly a do streleckej listiny sa zapísali aj Mike Hoffmann a Brett Connolly. Keith Yandle a Jonathan Huberdeau nazbierali zhodne po tri asistencie. O tri góly jazdcov sa postarali traja rôzni hráči – Ryan Strome, Artemij Panarin a Anthony DeAngelo. Tréner Floridy Joel Quenneville dosiahol 900. výhru v NHL. Panarin bodoval v 11. zápase po sebe. Henrik Lundqvist odchytal 868. duel v lige, čím sa dostal na 10. miesto historického poradia. Huberdeau sa stal s 250 asistenciami novým rekordérom Floridy.


Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. J. Dadonov, 3. K. Yandle (všetci FLA)

Islanders predviedli veľký obrat proti Flyers

Islanders potvrdili svoju skvelú fazónu na ľade Philadelphie, ktorá na rozdiel od nich hrala druhý zápas za dva dni. Jordan Eberle a Mathew Barzal uspeli v nájazdoch, aby New York vyhral pomerom 4:3 a pripísal si 13. výhru z posledných 14 zápasov – vo všetkých navyše bodoval. K tretej výhre po sebe pomohli dvoma gólmi aj Anthony Beauvillier a jedným gólom Barzal, ktorí zmazali v tretej tretine trojgólovú stratu Derisk Brassard a Brock Nelson si pripísali po dve asistencie. Thomasa Greissa, ktorý bol v nájazdoch stopercentný, prekonali z 31 striel Sean Couturier, Ivan Provorov a Oskar Lindblom. Brian Elliott opustil duel s 33 zákrokmi a „Letci“ prehrali tretí zápas po sebe.

Eberleho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. A. Beauvillier (NYI), 3. D. Brassard (NYI)

Anaheim aj vďaka Grantovi ukončil bodovú sériu Blues

Derek Grant vsietil hetrik a John Gibson zneškodnil 37 striel, aby Anaheim porazil St. Louis hrajúce druhý zápas za dva dni pomerom 4:1. K ukončeniu päťzápasovej série prehier pomohol gólom a asistenciou aj Ryan Getzlaf. Blues, ktorí prehrali doma s Anaheimom štvrtý zápas po sebe, prehrali tretí zápas v sérii a prišli aj o deväťzápasovú bodovú sériu. Ich jediný gól strelil Vince Dunn, zatiaľ čo Jordan Binnington kryl 21 z 24 striel. Grant strelil svoj tretí gól v zápase do prázdnej brány. Pre Davida Perron a išlo o 800. zápas kariéry a 500. v drese St. Louis. Symbolicky ho odohral proti svojmu bývalému tímu.


Hviezdy duelu: 1. D. Grant (ANA), 2. J. Gibson (ANA), 3. R. Getzlaf (ANA)

MacKinnon ukončil prestrelku s Vancouverom v predĺžení

Nathan MacKinnon zaznamenal svoj druhý gól a tretí bod zápasu v 27. sekunde predĺženia, čím rozhodol o triumfe Colorada 5:4 vo Vancouveri, štvrtom v posledných piatich dueloch. Pierre-Edouard Bellemare, dvojbodový Andre Burakovsky a Nazem Kadri tiež skórovali, J.T. Compher nazbieral dve asistencie, Cale Makar až štyri. Antoine Bibeau sa prezentoval 28 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Adam Gaudette v presilovkách, dvojbodový Alexander Edler a Brock Boeser. Poslední dvaja vyrovnali stav z 2:4 na 4:4 v záverečnej trojminútovke tretej tretiny. Quinn Hughes a Josh Leivo dvakrát asistovali, Thatcher Demko inkasoval päťkrát z 23 striel. Canucks prehrali šiesty duel z ostatných siedmich.

MacKinnonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. A. Gaudette (VAN), 3. C. Makar (COL)

Penguins si ukončili sériu prehier, Toronto padlo už piatykrát po sebe

Toronto ťahá najhoršiu šnúru zápasov od prelomu februára a marca 2017. Dominik Kahun zaznamenal dva góly a asistenciu, Bryan Rust gól a dve asistencie, aby Pittsburgh porazil kanadský tím 6:1 a ukončil si krátku sériu dvoch prehier po sebe. Tristan Jarry predviedol 32 zákrokov a z gólov sa tešili aj Jevgenij Malkin, Jake Guantzel a Jared McCann. Pre Maple Leafs to už bola piata prehra v sérii. Ich čestný úspech mal na svedomí Jason Spezza. Kasimir Kaskisuo pri svojom debute v NHL zastavil 32 striel. „Myslím si, že sme boli dobrí až do momentu, keď skórovali. Potom hru zobrali do svojich rúk a boli od nás lepší,“ poznamenal Mike Babcock.

Hviezdy duelu: 1. D. Kahun (PIT), 2. B. Rust (PIT), 3. J. Malkin (PIT)

Chicago predĺžilo sériu sebe i trápiacemu sa Nashvillu

Nashville mal vhodnú príležitosť na ukončenie svojej trojzápasovej série prehier proti súperovi, ktorého zdolal v predošlých troch vzájomných dueloch. Chicago však bolo proti a víťazstvom 7:2 predĺžilo aj svoju sériu – vyhralo tri zápasy po sebe a štyri z piatich. Robin Lehner urobil 39 zákrokov a gólmi sa o to pričinili aj Brent Seabrook, David Kämpf, Dominik Kubalík, Erik Gustafsson, Patrick Kane a dvakrát Alex Nylander. Kane pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Brandon Saad a Jonathan Toews. „Predátori“ prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Oba gich góly strelil Roman Josi, ktorý pokoril métu 100 gólov v NHL. Pekka Rinne inkasoval štyri góly zo 14 striel, Juuse Saros následne urobil sedem zákrokov. Predators počas série prehier inkasovali až 22 gólov.

Josiho 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (CHI), 2. D. Kubalík (CHI), 3. P. Kane (CHI)

Labanc rozhodol o predĺžení víťaznej série San Jose

Kevin Labanc mal prsty vo všetkých góloch San Jose v riadnom hracom čase a bol jediným úspešným exekútorom v nájazdovej lotérii. Rozhodol tak o domácej výhre San Jose 4:3 nad Detroitom, šiestej v sérii. V závere prvej tretiny otvoril skóre duelu a v druhej prihral na góly Marc-Edouard Vlasicovi i Erikovi Karlssonovi, ktorý odohral svoj 700. zápas v NHL. Logan Couture nazbieral tri asistencie, kým Martin Jones chytil 25 striel a všetkých tri nájazdy. Dvakrát ho prekonal Andreas Athanasiou a raz Tairo Hirose. Robby Fabbri dvakrát asistoval a Jimmy Howard čelil len 19 strelám. Red Wings bodovali v piatom zápase v rade.

Labancov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. K. Labanc, 2. L. Couture., 3. M. Jones (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 42/44 (95,5 %)
R. Pánik (WSH) 9:40 0 0 0 0 0 3 1
T. Tatar (MTL) 15:39 0 1 1 -1 0 3 0
A. Sekera (DAL) 17:22 0 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 20:22 0 0 0 0 2 2 2
E. Černák (TBL) 18:32 0 0 0 -1 0 2 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies