Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák zažiaril s jubilejnou nulou, Pánik bodoval

Prvý hrací deň v NHL po vianočnej prestávke priniesol jedenásť zápasov aj s troma Slovákmi. Jaroslav Halák vychytal okrúhle čisté konto a dostal sa medzi hviezdy duelu. Richard Pánik prispel bodom k výhre. Zdeno Chára sa vrátil do akcie.

BUF - BOS 0:3

Halák vychytal jubilejnú nulu, Chára sa vrátil do akcie

Jaroslav Halák dostal šancu v prvom zápase po prestávke a s 23 zákrokmi doviedol Boston k výhre 3:0 nad Buffalom. Pre slovenského brankára, ktorý bol druhou hviezdou duelu, pritom išlo o jubilejné 50. čisté konto v kariére. Dva góly po sebe strelil Patrice Bergeron, poistku do prázdnej brány pridal Brandon Carlo a Brad Marchand zaznamenali tri asistencie. Bruins vyhrali druhý zápas po sebe a tentoraz bol pritom aj kapitán Zdeno Chára, ktorý sa po menšej operácii vrátil do akcie. Odohral 22 a štvrť minúty so ziskom plusového bodu a bodyčeku. Pre Bergerona išlo o tretí viacgólový zápas po sebe, čo naposledy dokázal z hráčov Bruins Cam Neely v ročníku 1988/89. Linus Ullmark inkasoval dva góly z 24 striel a Sabres prišli o päťzápasovú sériu výhier v domácom prostredí. Celkovo prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Okrem toho prišli o Jeffa Skinnera, ktorý sa zranil pri kolízii s Davidom Pastrňákom.


Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. J. Halák (BOS), 3. D. Pastrňák (BOS)

WSH - CBJ 2:1 PP

Pánik asistoval pri výhre nad Columbusom

Slovenský útočník Richard Pánik prihrával Carlovi Hagelinovi na prvý gól v sezóne a nakoniec tým pomohol aj k výhre Washingtonu 2:1 nad Columbusom, ktorý prišiel o sériu piatich výhier po sebe. Švéd v tretej tretine vyrovnal skóre a v predĺžení o triumfe rozhodol T.J. Oshie počas presilovky. Iľja Samsonov, ktorého v hľadisku sledovala aj mama, pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 27 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Jakob Lilja so svojím prvým gólom v NHL. Joonas Korpisalo opustil duel, v ktorom si Blue Jackets natiahli bodovú sériu na deväť zápasov, s 34 zákrokmi. Pánik, ktorý odohral 11 a pol minúty, ho neohrozil ani raz. Prezentoval sa však dvoma bodyčekmi. Alex Ovečkin zaznamenal pri víťaznom góle asistenciu, a tak mu už len bod chýba na to, aby vyrovnal rekord v počte bodov v nadstavenom čase, ktorý s 37 bodmi drží Patrik Eliáš.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. I. Samsonov (WSH), 2. J. Korpisalo (CBJ), 3. T. Oshie (WSH)

NJD - TOR 4:5 PP

Vlastný gól Devils rozhodol o výhre Maple Leafs

Damon Severson nikdy nestrelil gól v predĺžení a určite si nepredstavoval, že jeho prvý bude vlastný. Tak tomu bolo v piatok, keď pri snahe vyhodiť puk do bezpečia ho bekhendom poslal do svojej brány, aby daroval Torontu víťazstvo 5:4 nad New Jersey. K šiestej výhre v sérii pomohli góly Zacha Hymana, Kasperiho Kapanena, Johna Tavaresa a Iľju Michejeva, ktorý duel pre nepeknú reznú ranu nedohral. Michael Hutchinson urobil 24 zákrokov a puk z brány vyťahoval po góloch Nica Hischiera, Nikitu Guseva, Kylea Palmieriho a Jespera Bratta. Mackenzie Blackwood opustil duel s 32 zákrokmi. Devils prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Rozhodujúci vlastný gól Seversona


Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. K. Palmieri (NJD), 3. J. Bratt (NJD)

NYR - CAR 5:3

Zibanejad, Panarin doviedli Rangers k výhre nad Hurricanes

Mika Zibanejad a Artemij Panarin nazbierali po tri body a Henrik Lundqvist urobil 39 zákrokov, aby Rangers porazili v Madison Square Garden Carolinu pomerom 5:3. Zibanejad strelil dva presilovkové góly a pridal asistenciu, Panarin zaznamenal gól a dve asistencie. Víťazný gól vsietil Chris Kreider a skóre stretnutia uzavrel Ryan Strome. New York vyhral štvrtý vzájomný zápas po sebe. Hurricanes navyše prehrali tretí zápas z posledných troch. Ich góly v piatok strelili Lucas Wallmark, Brett Pesce a Sebastian Aho. James Reimer ukončil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. C. Kreider (NYR)

COL - MIN 4:6

O výhre Wild nad Avs rozhodli tri góly z tretej tretiny

Minnesota strelila v tretej tretine tri góly po sebe, aby vyhrala nad Coloradom 6:3 v zápase, v ktorom prišla o vedenia 2:0 i 3:2, aby v tretej tretine prehrávala 3:4. Vyrovnanie priniesol Mats Zuccarello, víťazný gól Victor Rask a poistku do prázdnej brány Ryan Suter. Carson Soucy, Eric Staal a Brent Hunt tiež skórovali, Zach Parise a Kevin Fiala zaznamenali po dve asistencie. Devan Dubnyk zneškodnil 40 striel, aby si Wild zlepšili bilanciu v posledných štyroch zápasoch na 3-1-0. Dva góly Avalanche strelil Matt Calvert, jeden Nathan MacKinnon. Ten tečoval strelu Caleho Makara, ktorý sa po ôsmich vynechaných zápasoch vrátil do akcie. Pavel Francouz urobil 27 zákrokov a jeho tím prehral tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. V. Rask (MIN), 2. M. Calvert (COL), 3. G. Landeskog (COL)

NSH - PIT 2:5

Pittsburgh ukončil bodovú sériu Nashville aj Josiho gólovú šnúru

Tristan Jarry zastavil 30 z 32 striel a doviedol Pittsburgh k výhre 5:2 v Nashville, ôsmej v posledných desiatich zápasoch. Mladý brankár si natiahol víťaznú sériu proti tímom zo Západnej konferencie na osem duelov od 25. novembra. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový Juuso Rikola, Alex Galchenyuk, Teodors Blugers, Bryan Rust a Dominik Simon. Pekka Rinne striedal už v 15. minúte po Blugersovom góle na 3:1, treťom inkasovanom zo šiestich striel. Juuse Saros kryl 17 zo zvyšných 19 striel. Craig Smith a Viktor Arvidsson skórovali z hráčov Predators, ktorí prišli o päťzápasovú bodovú sériu. Roman Josi bodoval v šiestom dueli v rade, ale nepredĺžil si päťzápasovú gólovú šnúru. Colton Sissons a Dan Hamhuis opustili zápas pre zranenia.

Hviezdy duelu: 1. J. Rikola, 2. T. Blugers, 3. T. Jarry (všetci PIT)

WPG - STL 4:5 PP

Blues si natiahli víťaznú sériu, Perron opäť udrel v predĺžení

David Perron strelil ako prvý hráč v klubovej histórii štvrtý gól v predĺžení v sezóne, ktorým rozhodol o triumfe St. Louis 5:4 vo Winnipegu, siedmom v sérii. Pripísal si aj asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal Alex Pietrangelo. Tyler Bozak strelil dva góly, prvý v presilovke, Justin Faulk tiež skóroval. Jaden Schwarzt nazbieral tri asistencie, Brayden Schenn dve a Jordan Binnington predviedol 25 zákrokov. Prekonali ho dvojgólový Kyle Connor, Gabriel Bourque a Blake Wheeler, ktorý vynútil predĺženie 74 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Patrik Laine dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck urobil 30 zákrokov. Jets štyrikrát dohnali jednogólovú stratu, ale prehrali piaty zápas z posledných šiestich a štvrtý proti Blues v rade.

Perronov rekordný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak (STL), 2. K. Connor (WPG), 3. J. Schwartz (STL)

CHI - NYI 5:2

Lehner doviedol Chicago k výhre nad bývalým tímom

Robin Lehner sa zaskvel 38 zákrokmi v prvom zápase proti jeho bývalému tímu, keď doviedol Chicago k domácej výhre 5:2 nad New Yorkom Islanders. Rozhodla o tom trojgólová štvorminútovka v prvej tretine, po ktorej Thomas Greiss striedal. Inkasoval trikrát z 11 striel už do konca 12. minúty, keď ho prekonali Dennis Gilbert (1. gól v NHL), Dominik Kubalík a Alex DeBrincat. Ten ukončil osemzápasové gólové suchoty. Semiona Varlamova pokorili zo zvyšných 19 striel Jonathan Toews a Matthew Highmore. Dylan Strome s Duncanom Keithom dvakrát asistovali pri štvrtej výhre Blackhawks v posledných šiestich dueloch. Ross Johnston a Casey Cizikas (oslabenie) sa postarali o góly Islanders, ktorí prehrali tretí zápas po sebe a prišli o sériu troch výhier vonku.


Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. D. Strome, 3. A. DeBrincat (všetci CHI)

EDM - CGY 1:5

Calgary ovládlo prvé albertské derby sezóny

Andrew Mangiapane otvoril skóre už po 11 sekundách a pridal dve asistencie, aby nasmeroval Calgary k jasnému víťazstvu 5:1 v provinčnom derby na ľade Edmontonu. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Elias Lindholm, Matthew Tkachuk, Sean Monahan a Mikael Backlund, ktorý uzavrel skóre gólom v oslabení. T.J. Brodie dvakrát asistoval a David Rittich prispel 28 zákrokmi k druhej výhre Flames v posledných troch dueloch. Ako jediný ho prekonal Connor McDavid, ktorý ešte v prvej tretine znižoval stav na 1:2. Mikko Koskinen striedal po štvrtom inkasovanom góle z 24 striel v 37. minúte. Mike Smith chytil šesť zo zvyšných siedmich striel. Oilers prehrali ôsmy zápas z ostatných desiatich. Milan Lucic a James Neal nebodovali pri ich prvom stretnutí po vzájomnej výmene.

Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane, 2. E. Lindholm, 3. M. Giordano (všetci CGY)

ANA - VGK 4:3

Ducks skórovali trikrát za 97 sekúnd a prvýkrát zdolali doma Vegas

Anaheim odpovedal na vedúci gól súpera v druhej tretine troma gólmi za 97 sekúnd, tretie najrýchlejšie v klubovej histórii. Devin Shore pridal v strede tretej tretiny štvrtý gól kalifornského tímu v rade, ktorým rozhodol o výhre 4:3 nad Las Vegas. Na šiesty pokus to bol prvý domáci triumf Ducks nad Golden Knights a celkovo len druhý v 11. vzájomnom súboji. Shore si pripísal aj asistenciu, rovnakú bilanciu mal Cam Fowler. Adam Henrique a Max Comtois tiež skórovali, kým John Gibson urobil 26 zákrokov. Jonathan Marchessault otvoril skóre duelu a dvojgólový Nate Schmidt ho zdramatizoval dvoma gólmi v posledných dvoch minútach tretej tretiny. Mark Stone dvakrát asistoval a Malcolm Subban inkasoval štyrikrát z 18 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Fowler, 2. D. Shore, 3. A. Herique (všetci ANA)

SJS - LAK 2:3 PP

Frkove góly pri debute za Kings viedli k výhre v derby

Martin Frk strelil svoje prvé dva góly pri debute v drese Los Angeles, ktorými v tretej tretine vyrovnal stav z 0:2 na 2:2 po prihrávkach Nikolaja Prochorkina a Jeffa Cartera. Carter potom v 91. sekunde predĺženia dokonal obrat a rozhodol o výhre Kings 3:2 v štátnom derby na ľade San Jose. S 11. gólom v predĺžení si vylepšil klubový rekord. Znamenala koniec trojzápasovej série prehier, kým Sharks si pripísali štvrtú prehru v rade. Erik Karlsson a dvojbodový Joe Thornton ich v druhej tretine poslali do vedenia. Patrick Marleau dvakrát asistoval a Aaron Dell opustil duel s 35 zákrokmi. Jack Campbell ich urobil 22. Thornton skóroval prvýkrát od 18. marca po 47 dueloch a s 1 078. asistenciou v NHL sa priblížil na rozdiel jednej k Adamovi Oatesovi na siedmom mieste historického poradia.

Carterov rozhodol derby v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. M. Frk (LAK), 2. J. Thornton, 3. P. Marleau (obaja SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 26/26 (100 %)
R. Pánik (WSH) 11:34 0 1 1 0 0 0 2
Z. Chára (BOS) 22:16 0 0 0 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies