Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák nezabránil prehre na nulu, Marinčin zbieral plusky

V jedenástich utorkových zápasoch hrali aj piati Slováci. Jaroslav Halák striedal zraneného Tuukku Raska, ale neodvrátil prehru Bostonu na nulu. Ani jeden zo štyroch obrancov nebodoval, pričom z výhier sa tešili všetci okrem Zdena Cháru. Martin Marinčin zbieral plusové body.

CBJ - BOS 3:0

Halák nezabránil ďalšej prehre Bostonu, Merzlikinš vychytal druhú nulu v rade

Jaroslav Halák vystriedal už po 72 sekundách hry zraneného Tuukku Raska. Inkasoval trikrát z 27 striel, ale z jeho spoluhráčov nikto neskóroval. Boston tak prehral v Columbuse 0:3 a prišiel o štvorzápasovú bodovú sériu. Elvis Merzlikinš vychytal druhé čisté konto po sebe i v kariére, tentoraz s 34 zákrokmi. Natiahol si sériu bez inkasovania na 137 minút a 51 sekúnd. Alexander Wennberg, Kevin Stenlund v presilovke a Riley Nash sa postarali o góly Blue Jackets, ktorí vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. Zdeno Chára odohral pri druhej prehre Bruins v rade 19 a pol minúty s bilanciou dve strely a dva bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikinš, 2. A. Wennberg, 3. K. Stenlund (všetci CBJ)

COL - DAL 2:3 PP

Dallas uštedril Coloradu štvrtú prehru v sérii

Dallas prehrával po dvoch tretinách v Denveri 0:2, ale vo zvyšných dvoch vyrovnal stav a Esa Lindell v druhej minúte predĺženia zavŕšil jeho víťazný obrat na 3:2. Denis Gurianov v presilovke a Jason Dickinson zmazali stratu, kým Ben Bishop sa zaskvel 41 zákrokmi. Prekonali ho Nikita Zadorov a Gabriel Landeskog po prihrávkach Nathana MacKinnona. Philipp Grubauer kryl 27 striel, ale neodvrátil štvrtú prehru Colorada v sérii. Stars zdolali Avalanche aj vo štvrtom vzájomnom súboji v sezóne a celkovo šiestykrát po sebe. Slovenský obranca Andrej Sekera k siedmej výhre v posledných ôsmich dueloch bodom neprispel. Za viac ako 15 minút v akcii zaznamenal strelu, bodyček a dva bloky.

Článok pokračuje pod reklamou

Lindellov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. E. Lindell (DAL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. B. Bishop (DAL)

TOR - NJD 7:4

Toronto zdolalo New Jersey, videli sme dva hetriky

Auston Matthews zaznamenal svoj prvý hetrik od štvorgólového debutu v NHL, aby doviedol Toronto k výhre 7:4 nad New Jersey. John Tavares zaznamenal gól a dve asistencie, Rasmus Sandin v prvom zápase od povolania nazbieral dve asistencie. Z gólu sa tešili aj William Nylander, Zach Hyman a Frederik Gauthier a k ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol 24 zákrokmi aj Frederik Andersen. Prekonali ho len dvaja hráči, pretože aj na druhej strane sme videli hetrik – dosiahol ho Blake Coleman. Zvyšný gól strelil P.K. Subban, kým Will Butcher nazbieral tri asistencie. Louis Domingue inkasoval päť gólov z 19 striel, Cory Schneider následne kryl 13 striel zo 14 – Matthews hetrik pečatil gólom do prázdnej brány. Jason Spezza nastúpil na svoj 1 100. zápas kariéry. V akcii bol aj Martin Marinčin. Slovenský obranca odohral 17 minút a 12 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval jednou strelou, jedným bodyčekom, dvoma blokmi a hákovaním, ktoré bolo súperom potrestané gólom. Pripísal si aj dva plusové body.


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. B. Coleman (NJD), 3. J. Tavares (TOR)

TBL - LAK 4:3 SN

Stamkos rozhodol o výhre Tampy nad Los Angeles

Tampa Bay dvakrát prehrávala, ale nakoniec sa tešila z výhry 4:3 nad Los Angeles, o ktorej v samostatných nájazdoch rozhodol Steven Stamkos. Kapitán Lightning, ktorí sa vrátili na víťaznú koľaj a vyhrali 11. zápas z posledných 12, skóroval aj v normálnom hracom čase, keď spolu s Alexom Killornom zmazali dvojgólovú stratu v prvej tretine. Predĺženie potom vynútil Nikita Kučerov v 59. minúte. Anthony Cirelli prihrával na oba vyrovnávajúce góly a Andrej Vasilevskij kryl 38 striel. Jeho náprotivok, Jonathan Quick, urobil o tri zákroky menej. Jeff Carter, Kyle Clifford a Dustin Brown strelili góly Kings, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák. Ten proti tímu, ktorý ho draftoval a vymenil, odohral necelých 18 minút. Prezentoval sa strelou, bodyčekom i blokom, ale nazbieral aj dva mínusové body – najviac z tímu.

Stamkosov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)

BUF - VGK 4:2

Eichel dosiahol 60. bod pri výhre nad trápiacim sa Vegas

Jack Eichel strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby pomohol Buffalu zdolať Vegas pomerom 4:2 a aby sa stal prvým hráčom tímu od ročníka 1992/93 (Alex Mogilnij a Pat LaFontaine), ktorý v sezóne dosiahol na hranicu 60 bodov za 46 alebo menej zápasov. Sam Reinhart pomohol k štvrtej výhre z posledných šiestich duelov gólom a dvoma asistenciami, strelecky sa presadili aj Kyle Okposo a Curtis Lazar, ktorý pečatil výhru gólom do prázdnej brány. Linus Ullmark čelil 26 strelím, z ktorých ho prekonali Tomáš Nosek a Reilly Smith. Marc-Andre Fleury urobil 22 zákrokom a Golden Knights si pripísali štvrtú prehru po sebe a po druhýkrát v klubovej histórii nebodovali v štyroch zápasoch po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. K. Okposo (BUF)

NYI - DET 8:2

Islanders si výhrou nad Red Wings pripomenuli 80. roky

Islanders strelili osem gólov v zápase proti Detroitu po prvýkrát od 11. januára 1986, aby ho rovnakým pomerom ako vtedy, zdolali v utorok 8:2. Brock Nelson strelil dva góly, po jednom pridali Jordan Eberle, Josh Bailey, Anders Lee, Noah Dobson, Anthony Beauvillier a Leo Komarov. Pre Dobsona išlo o prvý gól v kariére a Eberle dosiahol svoj 500. bod, keď neskôr pridal aj asistenciu. Thomas Greiss proti najslabšiemu tímu ligy urobil 34 zákrokov. Recept na neho našli Filip Hronek a Givani Smith, ktorý doteraz v NHL neskóroval. Jimmy Howard inkasoval tri góly zo siedmich striel a Calvin Pickard päť gólov z 19 striel. K výmene brankárov došlo už v ôsmej minúte za stavu 0:3.


Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. L. Komarov (NYI), 3. N. Dobson (NYI)

PIT - MIN 7:3

Crosby pri návrate štvorbodový. Tešil sa aj z výhry

Sidney Crosby sa vrátil do akcie a vo svojom prvom zápase od 9. novembra strelil gól a pridal tri asistencie, aby pomohol Pittsburghu k výhre 7:3 nad Minnesotou. Dva góly a asistenciu si pripísal Jevgenij Malkin, s bilanciou 1+1 skončili Jared McCann, Bryan Rust a Dominik Simon, gól strelil aj Alex Galchenyuk. Kris Letang zaznamenal svoju 400. asistenciu v kariére – v klubovej histórii ich nazbieralo viac len päť hráčov a žiaden nie je obrancom. Penguins vyhrali štvrtý zápas po sebe aj vďaka 26 zákrokom Tristana Jarryho. Prekonali ho len dvaja muži – Zach Parise dvakrát a Marcus Foligno raz. Devan Dubnyk urobil 22 zákrokov a Wild prehrali štvrtý duel v sérii.

Crosby skóroval hneď pri návrate do akcie:


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. B. Rust (PIT)

OTT - CHI 2:3 PP

Chicago otočilo zápas v Ottawe, ktorá si natiahla sériu prehier

Jonathan Toews zavŕšil už po 42 sekundách predĺženia víťazný obrat Chicaga, ktoré uspelo v Ottawe pomerom 3:2 s uštedrilo jej ôsmu prehru v sérii. Po prvej tretine pritom domáci viedli 2:0 po góloch dvojboového Connora Browna a Chrisa Tierneya. Dominik Kubalík však dvoma gólmi po asistenciách Toewsa vyrovnal stav a predĺžil si gólovú sériu na päť duelov. Patrick Kane tiež dvakrát asistoval a Robin Lehner predviedol 20 zákrokov. Jeho náprotivok Marcus Högberg čelil 30 strelám. Kane bodoval v siedmom zápase po sebe. Zack Smith absolvoval prvý návrat do Ottawy.

Toewsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Kubalík (CHI), 2. C. Brown (OTT), 3. J. Toews (CHI)

WPG - VAN 4:0

Hellebuyck zažiaril a vytvoril klubový rekord

Connor Hellebuyck zastavil všetkých 41 striel a doviedol Winnipeg k víťazstvu 4:0 nad Vancouverom. Znamenalo koniec šesťzápasovej série domácich prehier a bolo už desiate v rade nad týmto súperom. Pre Hellebuycka išlo o 18. čisté konto v základnej časti NHL, ktorým stanovil nový klubový rekord. Kyle Connor otvoril aj uzavrel skóre duelu a pridal asistenciu, Jack Roslovic a Blake Wheeler ho doplnili na listine strelcov. Patrik Laine dvakrát asistoval. Jacob Markström inkasoval trikrát z 24 striel, keďže druhý Connorov gól už padol do prázdnej brány. Canucks nezdolali Jets ani na desiaty pokus od 20. decembra 2016. Navyše, prišli o zraneného Carla Dahlströma.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. K. Connor, 3. A. Copp (všetci WPG)

EDM - NSH 4:2

Draisaitl a McDavid trojbodoví pri triumfe Oilers, Forsberg s lakrosovým gólom

Leon Draisaitl strelil dva góly a na ďalší prihral, čím najviac prispel k domácemu triumfu Edmontonu 4:2 nad Nashville, štvrtému v posledných piatich zápasoch. Ryan Nugent-Hopkins otváral skóre duelu, Josh Archibald vsietil rozdielový gól. Connor McDavid nazbieral tri asistencie a Mike Smith sa prezentoval 30 zákrokmi. Recept na neho našli Filip Forsberg s Colinom Blackwellom, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1 za päť minút v prvej tretine. Pekka Rinne inkasoval trikrát z 31 striel, keďže Draisaitl strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Bodoval v siedmom zápase v rade. Predators prišli o sedemzápasovú víťaznú sériu v Edmontone.


Hviezdy duelu: 1. L. Draisatl (EDM), 2. F. Forsberg (NSH), 3. M: Smith (EDM)

ARI - SJS 6:3

Kessel s Hallom doviedli Arizonu k výhre nad San Jose

Phil Kessel s Taylorom Hallom zaznamenali po dva góly a asistenciu, aby doviedli Arizonu k domácej výhre 6:3 nad San Jose, prvej po predošlých troch prehrách. Conor Garland si pripísal gól a dve prihrávky, Derek Stepan trikrát asistoval a Adin Hill chytil 25 striel. Lawson Crouse strelil víťazný gól Coyotes, ktorí si predĺžili domácu bodovú sériu na päť zápasov. Timo Meier a dvojbodoví Kevin Labanc s Evanderom Kaneom sa postarali o góly Sharks, ktorí prehrali tretí duel na ľade súpera v rade. Aaron Dell ho opustil s 34 zákrokmi, pričom posledné dva góly Arizony padli už do jeho prázdnej brány. Brad Richardson nedohral zápas pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. C. Garland, 3. T. Hall (všetci ARI)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 24/27 (88,9 %) - - - - - - -
M. Marinčin (TOR) 17:12 0 0 0 +2 2 1 1
A. Sekera (DAL) 15:09 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 19:31 0 0 0 0 0 2 2
E. Černák (TBL) 17:46 0 0 0 -2 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies