Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar opäť skóroval, Halák doviedol Bruins k výhre

V noci zo soboty na nedeľu sa odohral v NHL až štrnásť zápasov aj s piatimi Slovákmi. Do bodovania sa zapísal len Tomáš Tatar, Jaroslav Halák vychytal výhru. Odohrala sa aj ďalšia divoká Bitka o Albertu.

MTL - FLA 4:0

Tatar opäť skóroval, Price vynuloval Floridu, Petry štvorbodový

Tomáš Tatar skóroval v druhom zápase po sebe a bodoval v treťom, keď svojím 19. gólom v sezóne pomohol Montrealu k domácemu víťazstvu 4:0 nad Floridou, štvrtému v posledných piatich zápasoch. Slovenský útočník zvyšoval náskok Canadiens v druhej tretine na 3:0 dorážkou zblízka. Počas takmer 13 minút v akcii zaznamenal aj plusový bod a jednu strelu na bránu. Carey Price zastavil všetkých 29 striel, vrátane 17 v tretej tretine, pri jeho treťom čistom konte v sezóne a 47. v kariére. V ich počte sa osamostatnil na treťom mieste klubovej histórie. Nick Suzuki strelil víťazný gól v prvej tretine a pridal asistenciu, Artturi Lehokonen a Brendan Gallagher (presilovka) tiež prekonali Sergeja Bobrovského z 35 striel. Jeff Petry si vytvoril osobné maximum so štyrmi asistenciami, čo dokázal ako prvý hráč Montrealu od 26. februára 2019 (Jonathan Drouin) a prvý obranca od 23. októbra 2015 (Andrej Markov). Panthers prišli o šesťzápasovú sériu výhier celkovo a štvorzápasovú na súperových klziskách. Nevyužili totiž ani jednu zo šiestich presiloviek. Navyše, zranil sa im Aleksander Barkov.

Tatarov 19. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Petry, 2. N. Suzuki, 3. A. Lehkonen (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

MIN - BOS 1:6

Halák vychytal výhru nad Wild, Pastrňák trojbodový

Boston využil v druhej tretine tri presilové hry, aby docválal k víťazstvu 6:1 nad Minnesotou. K tretej výhre v sérii a štvrtej z posledných piatich zápasov pomohol aj slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý kryl 25 z 26 striel. Dva góly, vrátane víťazného, strelil obranca Torey Krug, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Trojbodový večer zažil David Pastrňák, ktorý sa vďaka 38. gólu v sezóne osamostatnil na čele poradia strelcov NHL pred Alexom Ovečkinom. Brad Marchand, Anders Björk a Jake DeBrusk tiež skórovali, David Krejčí nazbieral dve asistencie. Čestný úspech Wild dosiahol Mats Zuccrello, ktorý Haláka prekonal až v 55. minúte. Devan Dubnyk opustil duel s 28 zákrokmi. Boston zdolal šiesty vzájomný zápas po sebe. Zdeno Chára odohral necelých 20 minút a ďalšie dve strávil na trestnej lavici za hákovanie. Prezentoval sa aj jednou strelou na bránu.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. T. Krug (BOS), 3. D. Krejčí (BOS)

TOR - OTT 2:1 PP

Bitku o Ontáriu rozhodol Marner

Súboj rivalov z Ontária rozhodovalo predĺženie. V ňom svoj 14. gól v sezóne strelil Mitchell Marner, ktorý počas presilovky rozhodol o triumfe Toronta 2:1 nad Ottawou. K tretej výhre v sérii pomohol aj presný zásah bývalého „Senátora“ Jasona Spezzu a 24 zákrokov Michaela Hutchinsona. Na neho našiel recept len Mark Borowiecki. Craig Anderson zastavil 34 striel, ale zabrániť tretej prehre z posledných štyroch duelov nepomohol. Ottawe chýbalo aj šťastie, keď Thomas Chabot trafil v nadstavenom čase tyčku. Z víťazstva, ktoré vrátilo Maple Leafs na tretie miesto Atlantickej divízie, mal radosť aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý po dvojzápasovej odmlke odohral 15 a pol minúty. Pripísal si mínusový bod, dve strely a jeden bodyček.

Marnerov víťazný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. C. Anderson (OTT), 3. M. Hutchinson (TOR)

SJS - TBL 0:3

McElhinney vychytal nulu na ľade San Jose

Curtis McElhinney zneškodnil všetkých 30 striel, aby vychytal svoje 11. čisté konto v kariére a doviedol Tampu Bay k víťazstvu 3:0 na ľade San Jose. O tretej výhre Lightning v sérii a štvrtej z posledných piatich duelov rozhodol v 25. minúte dvojbodový Steven Stamkos. Po ňom ešte strelili góly Nikita Kučerov a Ondřej Palát, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Slovenský obranca Erik Černák tentoraz nebodoval. V akcii strávil 19 minút a 11 sekúnd, počas ktorých predviedol dva bodyčeky a tri bloky. Prezentoval sa aj štyrmi strelami a nazbieral dva plusové body. Aaron Dell inkasoval dva góly z 34 striel a Sharks prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney (TBL), 2. A. Dell (SJS), 3. S. Stamkos (TBL)

NJD - DAL 2:3 PP

Pavelski rozhodol o výhre Stars v New Jersey

Joe Pavelski skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Dallasu 3:2 nad New Jersey. Svoj prvý gól v NHL strelil Joel Kiviranta a z gólu sa tešil aj Jason Dickinson. Ben Bishop kryl 29 striel a prekonali ho Kevin Rooney a Nico Hischier, ktorý zaistil Devils bod. Louis Domingue urobil 28 zákrokov, ale piatej prehre z posledných šiestich duelov nezabránil. Andrej Sekera nehral. Devils si pred zápasom pripomenuli 20. výročie zisku ich druhého Stanleyho pohára, ktorý získali práve po sérii s Dallasom.


Pavelskiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (DAL), 2. N. Hischier (NJD), 3. L. Domingue (NJD)

WPG - STL 5:2

Jets ukončili sériu prehier výhrou nad Blues

Winnipegu sa podarilo ukončiť päťzápasovú sériu prehier, keď si vybudoval v prvých dvoch tretinách trojgólový náskok, aby nakoniec zdolal St. Louis 5:3. Prvé dva góly strelil Jack Roslovic, ktorý prihrával aj na víťazný gól Andrewa Coppa. Blake Wheeler a Patrik Laine strelili v závere tretej tretiny góly do prázdnej brány a Connor Hellebuyck urobil 38 zákrokov. Jordan Binnington ich predviedol o 10 menej. Z jeho spoluhráčov skórovali Brayden Schenn a Ryan O’Reilly. Blies prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Alex Steen, ktorého otec hrával práve vo Winnipegu, odohral svoj 1000. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. S. Niku (WPG), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. J. Roslovic (WPG)

DET - NYR 0:1

Lundqvist, Zibanejad porazili Red Wings

Henrik Lundqvist sa po prvýkrát od 11. januára vrátil do brány, aby vychytal svoje prvé čisté konto od 19. novembra 2017 a výborným výkonom doviedol Rangers k výhre 1:0 nad Detroitom. Pri svojom 64. čistom konte kariéry urobil 33 zákrokov. Jediný gól zápasu strelil počas presilovky v prvej tretine Mika Zibanejad. New York zdolal Red Wings druhýkrát za dva dni po štvrtýkrát v histórii, no naposledy sa mu to podarilo ešte v roku 1954. Jonathan Bernier, ktorý vynechal predošlých sedem duelov, predviedol 30 zákrokov a jeho tím prehral ôsmy zápas po sebe. Valtteri Filppula odohral svoj 1000. zápas v kariére. Duel nedohral Chris Kreider.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. J. Bernier (DET), 3. V. Filppula, Det

PHI - COL 6:3

Hayes, Farabee doviedli Flyers k výhre nad Avalanche

Joel Farabee strelil dva góly, aby bodoval v piatom zápase po sebe a pomohol Philadelphii k víťazstvu 6:3 nad Coloradom, ktorým sa Flyers posunuli na pozíciu divokej karty. Dva góly strelil aj trojbodový Kevin Hayes a k tretej výhre z posledných štyroch duelov viedlo aj 28 zákrokov Alexa Lyona, ktorý vyhral v NHL prvýkrát od 22. marca 2018. „Som za to extrémne vďačný,“ poznamenal. Matt Niskanen sa tiež trafil do čierneho, Scott Laughton do prázdnej brány a Sean Couturier nazbieral tri asistencie. Nikita Zadorov, Mikko Rantanen a Andre Burakovsky strelili góly Avalanche, ktoré prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Philipp Grubauer opustil duel s 22 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (PHI), 2. J. Farabee (PHI), 3. S. Couturier (PHI)

ARI - CHI 2:3 SN

Kane opäť bodoval a pomohol rozhodnúť o výhre

Chicago prišli o dvojgólové vedenie, ktoré vypracoval Brandon Saad po prihrávkach Patricka Kanea, ale Jonathan Toews a Kane uspeli v samostatných nájazdoch, aby nakoniec Blackhawks porazili Arizonu 3:2 a vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. Corey Crawford zneškodnil až 40 striel a oba nájazdy súpera. Antti Raanta urobil ešte o dva zákroky viac, ale piatej prehre Coyotes v sérii nezabránil. V tretej tretine však výborným zákrokom zabránil Saadovi v dosiahnutí hetriku. Aspoň bod pre Arizonu zaistili góly navrátilca Brada Richardsona a Conora Garlanda. Do zostavy Chicaga sa vrátil Dylan Strome. Kane bodoval už v 12. zápase po sebe, čo je najdlhšia aktívna bodová séria v lige.

Raantov skvelý zákrok:

Hviezdy duelu: 1. B. Saad (CHI), 2. A. Raanta (ARI), 3. C. Crawford (CHI)

NSH - VGK 0:3

Fleury vynuloval Nashville

Marc-Andre Fleury potreboval urobiť len 19 zákrokov, aby vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 59. v kariére. Vo svojom prvom štarte od 21. januára doviedol Vegas k výhre 3:0 nad Nashvillom, ktorý prišiel o dvojzápasovú sériu výhier. Golden Knights vyhrali druhý zápas po sebe, keď Pekku Rinneho z 38 striel prekonali Chandler Stephenson a Nicolas Roy. Reilly Smith ešte pridal poistku do prázdnej brány. „Myslím si, že sme boli dobrí. Odohrali sme slušných 60 minút. Snažili sme sa nadviazať na to dobré, čo sme robili včera. Myslím si, že sa nám to podarilo,“ povedal tréner Peter DeBoer. Fleury sa v historickom poradí čistých kont posunul na 18. miesto práve pred Rinneho. Danú pozíciu teraz zdieľa s Jevgenijom Nabokovom.

Hviezdy duelu: 1. C. Stephenson (VGK), 2. P. Rinne (NSH), 3. N. Roy (VGK)

BUF - CBJ 2:1 PP

Eichel rozhodol o ukončení víťaznej série Columbusu

Jack Eichel skóroval po 36 sekundách predĺženia, aby svojím ôsmym gólom v nadstavenom čase v kariére rozhodol o domácej výhre Buffala 2:1 nad Columbusom. Kým pre Sabres znamenala koniec trojzápasovej série prehier, Blue Jackets prišli o šnúru šiestich triumfov. Evan Rodrigues poslal domácich do vedenia v prvej tretine a Carter Hutton sa prezentoval 22 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Oliver Bjorkstrand, ktorý vyrovnal stav v úvode tretej tretiny. Matiss Kivlenieks opustil duel rovnako s 22 zásahmi. Columbus prehral len druhýkrát v posledných desiatich zápasoch.

Eichelov ôsmy gól v predĺžení v kariére:

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. J. Eichel (obaja BUF), 3. O. Bjorkstrand (CBJ)

NYI - VAN 3:4 PP

Hughes doviedol Canucks k výhre prvým viacgólovým zápisom kariéry

Quinn Hughes strelil prvýkrát v NHL dva góly v zápase, pričom tým druhým rozhodol po 42 sekundách predĺženia o výhre Vancouveru 4:3 na ľade New Yorku Islanders. Ku piatemu triumfu Canucks v sérii prispeli aj dvojbodový J.T. Miller svojím 20. gólom v sezóne a Tim Schaller, ktorý ukončil 34-zápasové gólové suchoty trvajúce od 28. októbra. Chris Tanev dvakrát asistoval a Jacob Markström predviedol 34 zákrokov, vrátane 16 v tretej tretine. Prekonal ho v nej iba dvojbodový Brock Nelson, ktorý vynútil predĺženie 26 sekúnd pred koncom. Michael Dal Colle a Jordan Eberle pomohli Islanders zmazať stratu 0:1 i 1:3. Thomas Greiss kryl 20 striel a newyorský tím si aspoň predĺžil bodovú sériu na tri duely. Canucks začali päťzápasový výjazd dvoma výhrami.

Hughes završuje prvý viacgólový duel kariéry:

Hviezdy duelu: 1. Q. Hughes, 2. J. T. Miller (obaja VAN), 3. B. Nelson (NYI)

CGY - EDM 3:8

Draisaitl štvorbodový v ďalšom nervóznom derby

Po troch výhrach Calgary sa konečne v Bitke o Albertu dočkal víťazstva aj Edmonton, ktorý si tak pripísal štvrtú výhru z posledných piatich zápasov. Connor McDavid strelil pri výhre 8:3 dva góly a Leon Draisaitl nazbieral štyri asistencie. Ďalšie góly pridali Kailer Yamamoto, Zack Kassian, Ryan Nugent-Hopkins, Caleb Jones, Sam Gagner a z trestného strieľania Gaetan Haas. Buddy Robinson, Matthew Tkachuk a Elias Lindholm sa presadili z hráčov Flames. Zápas sa opäť niesol v nervóznom duchu a videli sme pár bitiek. Do jednej sa zapojili aj brankári. Cam Talbot preto odchytal len 16 minút, počas ktorých kryl 19 striel z 21. David Rittich nemal svoj deň a inkasoval šesť gólov z 28 striel. V bráne Oilers až do bitky stál Mike Smith, ktorý kryl 15 striel z 18. Potom ho nahradil Mikko Koskinen, ktorý zastavil zvyšných osem striel.


Oilers otvorili stav dvoma gólmi za 36 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. K. Yamamoto (EDM), 3. M. Giordano (CGY)

LAK - ANA 1:3

Miller doviedol Ducks k výhre nad Kings

Anaheim dokázal po druhýkrát po sebe zareagovať na prehru víťazstvom, keď tentoraz uspel na ľade rivala z Los Angeles 3:1. Skvelý výkon podal veterán Ryan Miller, ktorý zneškodnil 46 striel. Víťazný gól strelil v úvode druhej tretiny Derek Grant, ktorý zvyšoval na 2:0. Prvý gól zápasu strelil Max Jones a trojgólové vedenie vybudoval Johan Larsson. Jediný gól Kings, ktorí si pripísali šiestu prehru z posledných siedmich stretnutí, strelil Tyler Toffoli. Jonathan Quick opustil duel s 25 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (ANA), 2. D. Grant (ANA), 3. D. Brown (LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 25/26 (96,2%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 19:51 0 0 0 0 2 1 0
M. Marinčin (TOR) 15:36 0 0 0 -1 0 2 1
T. Tatar (MTL) 12:53 1 0 1 +1 0 1 0
E. Černák (TBL) 19:11 0 0 0 +2 0 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies