Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Rekapitulácia: Máj priniesol aj svetlé momenty pre Gáboríka, Haláka či Tatara

Máj bol už tretím mesiacom ovplyvneným koronavírusom. Aj napriek tomu sa však toho na hokejovej scéne neodohralo málo. Niektoré udalosti sa pritom týkali aj slovenských hráčov.

1. máj – slovenský brankár Jaroslav Halák bude vo svojej kariére pokračovať v Bostone. S Bruins podpísal ročnú zmluvu s platom 2,25 milióna dolárov. Ak odchytá aspoň 10 zápasov, zarobí ďalších 1,25 milióna dolárov.

2. máj – Joe Thorton si na žiadosť svojej dcéry počas karantény oholil svoju ikonickú bradu.

4. máj – Toronto podpísalo ročnú zmluvu s 26-ročným obrancom Mikkom Lehtonenom, ktorý je považovaný za najlepšieho obrancu mimo NHL. Minulý rok viedol bodovanie obrancov v KHL.

8. máj – Brendan Leipsic viac nebude pôsobiť v tíme Washington Capitals. Po tom, čo na internet unikli jeho hanlivé vyjadrenia na niektoré ženy a dvoch svojich spoluhráčov označil za loserov, s ním klub rozviazal zmluvu. Deň predtým NHL vo svojom oficiálnom vyhlásení odsúdila takéto správanie. Spolu s Leipsicom bol do toho zapletený aj hráč Floridy, Jack Rodewald, ten ale zatiaľ ostáva vo svojom klube. Leipsicovho brata Jeremyho na základe rozhovorov vylúčili z hokejového klubu Univerzity v Manitobe.

8. máj – plánované zápasy NHL v rámci Európy a Ázie pre sezónu 2020/2021 sú zrušené.

9. máj – tím WHL Portland Winterhawk vyhlásil bankrot po tom, čo jeho majiteľ William Gallacher nebol schopný splácať svoje záväzky. Klub fungujúci od roku 1951, ktorý dvakrát vyhral Memorial Cup, tak hľadá nového majiteľa.

9. máj – severná časť mesta Las Vegas pomenuje svoje ulice po členoch prvej sezóny Golden Knights v NHL. Okrem hlavnej Golden Knights Way tu nájdeme aj Marc-Andre Fleury Road, Gerard Gallant Street či Tomas Tatar Court.

11. máj – AHL definitívne zrušila prebiehajúcu sezónu, a tak sezóna 2019/2020 nebude mať svojho víťaza.

11. máj – Michael Futa končí po 13 rokoch v organizácii Los Angeles. Klub asistentovi generálneho manažéra neponúkne novú zmluvu. Predtým pôsobil aj na pozícii šéfa skautingu.

12. máj – tím Arizona Coyotes ukončil spoluprácu s prezidentom klubu a výkonným riaditeľom Ahronom Cohenom. Ten v klube pôsobil od júla 2015.

15. máj – ženská hokejová liga NWHL definitívne ruší sezónu pre pandémiu koronavírusu. Isobel Cup tak prvýkrát vo svojej krátkej histórii udelený nebude. Vo finále sa mali stretnúť tímy Boston Pride a Minnesota Whitecaps.

15. máj – český útočník Aleš Hemský ukončil hokejovú kariéru. V NHL odohral 845 zápasov a zaznamenal 572 bodov v dresoch Edmontonu, Ottawy, Dallasu a Montrealu.

15. máj – Washington Capitals predĺžil spoluprácu s farmárskym klubom Hershey Bears z AHL až do sezóny 2023/2024.

19. máj – nový klub NWHL z Toronta sa bude volať Six. Klubovými farbami sa stali červená, zlatá a čierna.

19. máj – druhý najproduktívnejší Dán v histórii NHL, Mikkel Boedker, bude v kariére pokračovať vo Švajčiarsku. V 709 zápasoch v dresoch Coyotes, Avalanche, Sharks a Senators nazbieral 327 bodov. Na čele Dánov v NHL zostáva Frans Neilsen s doterajšími 467 bodmi.

20. máj – slovenský hokejista Márian Gáborík má so svojou ženou prvé dieťa. Dcéra dostala meno Bella.

20. máj – E.J. Johson zakladá novú ligu, ktorá bude štartovať v júni 2021. Osem tímov budú trénovať Guy Carbonneau, Grant Fuhr, Ed Johnston, John LeClair, Joe Mullen, Larry Murphy, Angela Ruggiero, Bryan Trottier a budú hrať zápasy troch proti trom cez víkend naprieč Kanadou a USA. Bude sa hrať na osemminútové polčasy, hra sa nebude prerušovať a faul bude mať za následok trestné strieľanie.

20. máj – poznáme rozdelenie skupín pre budúcoročné MS v hokeji, ktoré sa budú konať v Bielorusku a Lotyšsku. V skupine A sa predstavia Rusko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, Slovensko, Dánsko, Bielorusko a Veľká Británia, v skupine B Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko a Kazachstan.

26. máj – NHL schválila model play-off s 24 tímami. Proti hlasovali len Carolina a Tampa Bay. NHLPA sa taktiež tri dni predtým priklonila k tomuto návrhu. Prvé štyri tímy v konferenciách by postúpili priamo a na základe miniturnaja sa určí poradie ich nasadzovania, ďalších 8 tímov odohrá predkolo. Tréningové kempy nezačnú skôr ako 10. júla.

26. máj – draft 2020 sa bude konať 26. júna a v prípade potreby bude mať dve kolá. Lotéria sa bude týkať siedmych tímov nepodstupujúcich do play-off a ôsmych tímov, ktoré vypadnú z predkola play-off. Ak lotériu vyhrá nejaký tím z predkola, draftová lotéria bude mať aj druhé kolo. Voľby podmienené postupom do play-off budú platiť pre tímy, ktoré postúpia z predkola.

26. máj – predkolo a samotné play-off by sa mali hrať bez divákov a iba v mestách Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis-St. Paul, Pittsburgh, Toronto a Vancouver. Ak by Kanada trvala na povinnej dvojtýždňovej karanténe, potom sa bude hrať iba v USA.

26. máj – oficiálnym ukončením základnej časti sme spoznali aj držiteľov niektorých individuálnych trofejí. Ovečkin a Pastrňák si so 48 presnými zásahmi podelia Maurice Rocket Richard Trophy, Je to tretíkrát, čo sa trofej delí a ruský útočník prekonal svoj rekord, keď získal už deviatu trofej pre najlepšieho strelca. Leon Draisaitl získal so 110 bodmi Art Ross Trophy ako prvý nemecký hokejista. Tuukka Rask a Jaroslav Halák získali William M. Jennings Trophy pre brankársky tandem s najmenším počtom inkasovaných gólov. Zastavili sa na čísle 2,39. Aj vďaka nim získal Boston so 100 bodmi Prezidentovu trofej pre najlepší tím základnej časti.

26. máj – Crosby sa stal len tretím hráčom histórie NHL, ktorý dokázal v každej zo svojich prvých 15 sezón v NHL nazbierať minimálne bod na zápas. Tými ostatnými dvoma sú Lemieux a Gretzky.

26. máj – NHL predstavila plány aj pre nasledujúcu sezónu. Začať by sa mala 1. januára a odohrať by sa malo všetkých 82 zápasov. Sezóna tak skončí neskôr, ako je zvykom.

27. máj – Ovečkinovi sa narodil druhý syn, dostal meno Iľja.

29. máj –Vegas Golden Knights predstavilo svoju farmu v AHL, bude ňou Henderson Silver Knights.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies