Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Samuelsson v predĺžení rozhodol o druhom víťazstve Red Wings

Chris Osgood zaznamenal 37 zákrokov, Mikael Samuelsson strelil víťazný gól a Red Wings zvíťazili v druhom zápase konferenčného finále 3:2 po predĺžení. Obhajca titulu je dve víťazstva od účasti vo finále Stanley Cupu a to nemusí hrať ani svoj najlepší hokej.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 3:2 PP (1:1, 1:0, 0:1, 1:0)
stav série: 2-0

Do druhého zápasu išlo Chicago s cieľom vyrovnať stav série a tomu nasvedčovalo aj ich nasadenie v od úvodných minút duelu. Skóre stretnutia otvoril v 13. minúte počas presilovej hry Jonathan Toews. Red Wings odpovedali v 17. minúte, kedy strelil gól pri početnej prevahe obranca Brian Rafalski. Výbornú prácu pri tom urobil Tomas Holmstrom, ktorý bránil vo výhľade brankára Khabibulina. Red Wings si vytvorili klubový rekord, keď strelili v 11 play-off zápasoch v rade gól v presilovke. Je to aj najdlhšia séria v jednom play-off za posledné dve dekády.

V druhej dvadsaťminútovke útočníci oboch mužstiev brankárov trochu viac šetrili. Pocítil to najmä domáci Osgood, ktorý v prvej tretine čelil 19 strelám a v druhej len šiestim. Khabibulina ohrozili domáci hráči deväťkrát a raz inkasoval. V 35. minúte vyhrali Blackhawks vhadzovanie v útočnom pásme, urobili však chybu pri prihrávaní, vďaka čomu sa puku zmocnil Dan Cleary a ten po samostatnom úniku strelil svoj šiesty gól v play-off, ktorým poslal Detroit prvýkrát do vedenia. Cleary strelil gól už v treťom zápase v rade.

Článok pokračuje pod reklamou

V tretej tretine padol len jeden gól. O vyrovnanie sa v 53. minúte postaral druhým gólom v zápase Jonathan Toews, pre ktorého to bol šiesty presný zásah v sezóne. Obe mužstva boli počas tretiny strelecky aktívne, ale rozdielový gól v nej už nepadol. V predlžení by ďalší gól aicky znamenal koniec zápasu. S pribúdajúcim časom by mala narastať výhoda Chicaga, pretože Detroit hral vo svojom štvrtom stretnutí počas týždňa. Red Wings však nečakali dlho a už v 6. minúte predĺženia o víťazstve rozhodol Mikael Samuelsson, ktorý bol na konci peknej akcie troch proti jednému, ktorú začala chyba obrancu Blackhawks Briana Campbella.

Mikael Samuelsson sa stal prvou hviezdou zápasu. Za druhú bol vyhlásený dvojgólový Jonathan Toews z Chicaga a treťou sa sal domáci Dan Cleary. Slovenský útočník Marián Hossa strávil na ľade 18 minút a 44 sekúnd, počas ktorých zaznamenal len päť streleckých pokusov.

Finálová séria Západnej konferencie sa za stavu 2:0 pre Detroit presunie do Chicaga, kde sa v piatok odohrá tretí zápas.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (DET) 18:44 0 0 0 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies