Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Šanca pre Haláka: Rask si zlomil prst

Brankár tímu Boston Bruins, Tuukka Rask, sám prezradil, že počas minulého týždňa utrpel zlomeninu prsta ľavej ruky, na ktorej nosí lapačku. Tvrdí však, že na začiatok play-off bude pripravený.

„Robil som výskoky na bedňu a prst som si buchol o jej hranu. Pri tom som si ho zlomil. Je to len malá zlomenina, nič vážne. Ale ako si viete predstaviť, nie sú to skvelé pocity, keď s tým máte zastavovať puky,“ povedal Rask.

Rask je optimistický, že do týždňa bude mať na ruke naspäť svoju normálnu lapačku. Bruins odohrajú prvý zápas v skupine o nasadenie 2. augusta proti Philadelphii.

„Zlepšuje sa to, neobávam sa toho. Keď začneme hrať, bude to v poriadku,“ poznamenal.

Článok pokračuje pod reklamou

Rask mal v tejto sezóne bilanciu 28-8-6 s 92,9% úspešnosťou zákrokov, vďaka čomu sa stal finalistom na Vezinovu trofej. Boston sa však nemusí báť jeho absencie, pretože v zálohe je pripravený Jaroslav Halák, ktorý mal významný podiel na Jenningsovej trofeji. Pri bilancii 18-8-6 mal 91,9% úspešnosť zákrokov.

„Musíme Jara pripraviť tak dobre, ako Tuukku. Neviem, ako presne sa to vyvinie, ale dostane šancu v bráne. Potrebujeme, aby bol tiež pripravený na play-off,“ skonštatoval tréner Bruce Cassidy.

Kormidelník predpokladá, že si Halák zachytá minimálne v skupine o nasadenie. Konkrétnejšie sa bude plánovať po príchode do Toronta. Bratislavský rodák pritom v play-off nechytal od roku 2015. V kariére má však bilanciu 13-15 s 92,4% úspešnosťou zákrokov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies