Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Nový tím Seattle Kraken odhalil aj svoje logo a dres

Aktualizované 24.07.2020 o 08:55

Najnovší tím kanadsko-americkej NHL vo štvrtok oficiálne zverejnil svoje meno. Budeme ho poznať ako Seattle Kraken. Súčasťou predstavenia bolo aj odhalenie ďalších prvkov identity organizácie.

Takto vyzerajú logá nového tímu, hlavné je vľavo:

Hlavné logo je v tvare písmena S, ktoré logo spája aj s tímom Seattle Metropolitans, ktorý ako prvý americký klub získal Stanleyho pohár. Ten by nová organizácia chcela priviesť naspäť do mesta. Farby logo spájajú s vodou oceánov a šikovne je do písmena zapracované červené oko. Negatívny priestor v písmene je zase tvarovaný tak, aby pripomínal chápadlo bájneho krakena, mýtického morského monštra. Zaujímavosťou je, že ho vo svojom filme Piráti z Karibiku využil aj producent Jerry Bruckheimer, ktorý je spolumajiteľom tímu.

Článok pokračuje pod reklamou

Pekný detail je aj v sekundárnom logu, ktoré bude využívané na pleciach hráčov. Ide o kotvu, ktorá má v sebe zakomponovanú siluetu veže Space Needle, ktorá sa stala ikonickou stavbou v Seattli, ktorý sa takto v identite tímu umocňuje.

A takto vyzerá dres pre domáce zápasy, ktorý - rovnako ako logo - vznikol v spolupráci s firmou Addidas. Tmavomodré pozadie dopĺňajú farby z loga:


„Seattle je mesto s bohatou námornou históriou. Myslím si, že toto meno zosobňuje prepojenie s morom a zvedavosťou, čo sa nachádza pod jeho hladinou. Je to prirodzená väzby k Seattlu a Pacifickému Severozápadu. Reflektuje silu a agresivitu hokeja. Dúfame, že sa s podobnou húževnatosťou budú prejavovať naši hráči vždy, keď vstúpia na ľad. Som z toho nadšený,“ povedal generálny manažér Ron Francis.

Francis tiež prezradil, že klub robil pri budovaní identity prieskum, ktorý trval 18 mesiacov. Zahŕňal zhromaždenie asi 1200 mien a 215 000 hlasov od fanúšikov. Klub už spustí aj predaj tovaru s klubovou značkou, pričom príjmy z prvých 30 dní poputujú na podporu mládeže v meste.


Seattle sa stal definitívne novým členom NHL 4. decembra 2018. Prvé zápasy odohrá v sezóne 2021/22 v zrekonštruovanej Key Aréne, z ktorej prakticky zostane zachovaná len ikonická strecha. Hala sa bude po novom volať Climate Pledge Aréna.

DOPLNENÉ: Takto by mala vyzerať kompletná sada dresov pre zápasy doma a vonku podľa Icethetic:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies