Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Finále sa zopakuje, postúpil aj Detroit

Na Slovensko sa po roku vráti Stanley Cup. Darren Helm rozhodol v predĺžení o víťazstve Detroitu 2:1 v piatom zápase konferenčného finále a spečatil tak aj postup do finále Stanley Cupu, v ktorom sa opäť dočkáme súboja medzi Red Wings a Penguins.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 2:1 PP (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)
konečný stav série: 4-1

Detroit nastúpil aj do piateho zápasu finále Západnej konferencie bez zranených opôr Nicklasa Lidstroma a Pavla Datsyuka. Red Wings mali pred domácimi fanúšikmi veľmi dobrý vstup do zápasu, avšak ich aktivita nebola v prvej tretine korunovaná gólom. Celkovo vyslali na Hueta až 21 striel, no francúzsky brankár za svoj chrbát gól nepustil.

Ani v druhej tretine sa diváci nedočkali gólu, hral sa však o poznanie vyrovnanejší hokej. Šance mali obe mužstvá a na strely zvíťazili Blackhawks, ktorí vyslali na bránu domáceho tímu o jednu strelu viac.

Článok pokračuje pod reklamou

Prvého gólu sme sa dočkali až v tretej tretine. V 47. minúte poslal domáci tím do vedenia Daniel Cleary, ktorému sa podarilo výborne tečovať streli obrancu Bretta Lebdu. Stav 1:0 však dlho nevydržal a už o zhruba sedem minút bolo vyrovnané, keď sa v 53. minúte presadil Patrick Kane. Mladý americký útočník sa prebojoval po pravej strane do útočného pásma a bekhendovou strelou z pravého kruhu prekonal Chrisa Osgooda. Detroit sa snažil zápas rozhodnúť ešte v normálnom hracom čase, najväčšiu príležitosť im zmaril skvelým zákrokom Huet. Marián Hossa v rýchlom protiútoku poslal puk na bránu, ktorý dorážal z vzdialenejšej tyče Johan Franzen. Po normálnom hracom čase sa skončil duel nerozhodne 1:1. V predĺžení sa odohrali len necelé štyri minúty, kým sa dokázal presadiť Darren Helm, ktorý rozhodol aj o zisku Clarence S. Campbell Bowlu, trofeje určenej najlepšiemu tímu západnej konferencie.

Prvou hviezdou zápasu sa stal Chris Osgood, ktorý zastavil 30 striel Blackhawks. 44 zákrokov predviedol Cristobal Huet, ktorý bol vyhlásený za druhú hviezdu. Treťou sa stal autor víťazného gólu Darren Helm. Marián Hossa v zápase nebodoval, pričom na ľade strávil takmer 20 minút. Do štatistík si pripísal jeden plusový bod, sedem striel na bránu a dve trestné minúty za sekanie.

Konečný stav série je 4:1 pre Detroit, ktorý postúpil do finále Stanley Cupu po druhýkrát v rade, rovnako ako jeho súper Pittsburgh Penguins. Historicky druhá odveta finále od roku 1984 sa začne už v sobotu, kedy je v Detroite naplánovaný prvý duel finálovej série, ktorá bude mať špeciálnu príchuť hlavne pre Mariána Hossu, ktorý v minulej sezóne hral vo finále práve s Pittsburghom. Tentokrát sa bude pokúšať pomôcť Detroitu zopakovať rok 1998, kedy sa „červeným krídlam“ podarilo, ako poslednému mužstvu, obhájiť Stanley Cup.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (DET) 19:45 0 0 0 +1 7 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies