Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Do finále úspešne vkročili hokejisti Red Wings

V úvodnom zápase finálovej série medzi Detroitom a Pittsburghom sa zrodilo zaslúžené víťazstvo domácich hokejistov, ktorí si s Penguins poradili pomerom 3:1. Autorom víťazného gólu bol Johan Franzen, Chris Osgood zastavil 31 striel súpera.

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
stav série: 1-0

Otvárací duel finálovej série sa začal až po čestnom vhadzovaní legendárneho Gordieho Howa. Úvod zápasu priniesol niekoľko nervóznych okamihov a útoky sa striedali z jednej strany na druhú. Na úvodný gól série sa čakalo do 14. minúty, kedy sa so šťastím strelecky presadil obranca Detroitu Brad Stuart. Marián Hossa najskôr ohrozil Fleuryho bránu strelou, ktorú brankár Penguins vyrazil a obranca Hal Gill puk vyhodil. Ten však na modrej zachytil Stuart, ktorého nepresná strela sa odrazila od zadného mantinelu rovno k Fleurymu a od neho sa puk odrazil do brány. Autor prvého gólu však urobil v 19. minúte chybu pri rozohrávke, Malkin vyslal na Osgooda strelu, ktorú domáci brankár zastavil, puk však nemal pod kontrolou a do prázdnej brány ho dorazil Ruslan Fedotenko. Prvá tretina tak skončila nerozhodne 1:1.

Druhá tretina sa začala veľkou príležitosťou Kunitza, ktorý sa ihneď po buly dostal k dvom strelám. Osgood však gól neinkasoval a výborne zasiahol aj v 24. minúte, kedy sa po zaváhaní Kronwalla rútil sám na bránu Malkin. Od 25. minúty mal Pittsburgh možnosť streliť gól v početnej prevahe. Prvú presilovku zápasu však hostia nevyužili. Detroit sa výborne ubránil aj druhej presilovke Pens, v ktorej dostal príležitosť aj Miroslav Šatan. Od 34. minúty mal po prvýkrát výhodu presilovej hry aj domáci tím, no ani táto početná výhoda zostala nevyužitá. Penguins mali počas druhej tretiny prevahu, avšak záver patril domácim hráčom. Na ich vznikajúci tlak zareagoval hosťujúci tréner time-outom, ale ani ten Penguins nepomohol. V 40. minúte strelil svoj 11. gól v play-off Johan Franzen, ktorý poslal Red Wings opäť do vedenia.

Článok pokračuje pod reklamou

Do tretej tretiny vstupovali Penguins cieľom vyrovnať stav zápasu. Úvod však vyšiel lepšie domácim hráčom. V 43. minúte najskôr Hossa poslal do samostatného nájazdu Helma, no ten bol stíhaný Gillom a únik nedokázal zakončiť gólom. Prekonať Marc-Andre Fleuryho však Detroitu netrvalo dlho. V rovnakej minúte strelil svoj premiérový gól v play-off Justin Abdekalder a Red Wings sa dostali po prvýkrát do dvojgólového vedenia. Pittsburgh sa snažil vyrovnať, no s blížiacim sa koncom tretej tretiny si nedokázal vytvoriť vyložené strelecké príležitosti a proti výborne hrajúcim domácim hráčom si nedokázali vytvoriť ani potrebný tlak. Dve minúty pred koncom opustil Fleury svoju bránu a Penguins hrali power-play. Detroit sa však výborne bránil, hru kontroloval a Penguins nedovolil skórovať.

Za prvú hviezdu zápasu bol vyhlásený brankár Detroitu Chris Osgood, ktorý zaznamenal 31 úspešných zákrokov. Druhou hviezdou sa stal hosťujúci Evgeni Malkin, ktorý nahrával na jediný gól Pittsburghu a ocenenie tretej hviezdy zápasu patrilo domácemu Darrenovi Helmovi, ktorý nebodoval, avšak v stretnutí podal veľmi kvalitný výkon.

Marián Hossa odohral v zápase takmer 20 minút a do štatistík si pripísal tri strely. Aj napriek tomu, že nebodoval, podal v zápase dobrý výkon a svojmu tímu pomohol aj veľmi dobrou obrannou činnosťou. Miroslav Šatan, ktorý v stretnutí dostával pomerne dosť príležitosti, strávil na ľade 11 minút a na svoje konto si pripísal jeden mínusový bod a dva strelecké pokusy. Topoľčiansky rodák nastúpil aj na presilovku Penguins, v ktorej odohral 64 sekúnd.

Prvý zápas finále priniesol víťazstvo Detroitu 3:1. Séria za stavu 1:0 pre Red Wings pokračuje druhým zápasom už zajtra v „JLA“ v rovnakom čase o 2:00 stredoeurópskeho letného času.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (DET) 19:40 0 0 0 0 3 0
Miroslav Šatan (PIT) 10:54 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies