Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
DAL
0
STL
1
po 2. tr.
ARI
2
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Je tu vstupný draft 2021. Aké sú nádeje Slovákov?

Dva dni po expanznom drafte nás v NHL čaká podstatne tradičnejšia letná udalosť – vstupný draft. Už dnes a zajtra si tímy kanadsko-americkej ligy budú vyberať talenty do budúcna.

Päťdesiaty deviaty ročník vstupného draftu sa bude tak ako vlani konať virtuálne. V piatok sa uskutoční prvé kolo, do ktorého sa nemohla z dôvodu trestu zapojiť Arizona. Uvidíme v ňom však aj nový tím zo Seattlu, ktorý bude vyberať ako druhý. Česť vybrať jednotku draftu pripadla v tomto roku Buffalu, ktoré vyhralo draftovú lotériu.

Pozri aj: Kompletné poradie vstupného draftu 2021

Kým prvé kolo sa bude konať o druhej hodine noci z piatka na sobotu nášho času, druhé až siedme kolá sa tradične uskutočnia v čase, ktorý vyhovuje aj Európanom – v sobotu od 17:00 nášho času.

Článok pokračuje pod reklamou

Tohtoročný draft je jedným z tých menej predvídateľných a hoci sa potenciálna draftová jednotka kryštalizovala dlho, mnohí sú presvedčení, že sa ňou stane obranca Owen Power, ktorý zdatne reprezentoval „zlatú“ Kanadu aj na svetovom šampionáte v Lotyšsku.

Najväčšie nádeje sme si predstavovali v ostatných dňoch:
Top 5 obrancov a brankárov pred draftom 2021
3x3 najlepší útočníci pred draftom 2021

Slovenské nádeje

Pokiaľ ide o Slovákov, vlani boli draftovaní dvaja. V tomto roku máme tiež niekoľko želiezok v ohni a podľa názoru najlepších fanúšikov na Slovensku, ktorí sa zapojili do našej letnej ankety, by tento rok mohli byť draftovaní dvaja až traja. Svojím spôsobom to môžeme vnímať ako optimizmus.

Najviac respondentov, 30,6 %, verilo, že aj v tomto roku budú vybraní dvaja mladíci spod Tatier. Že si o jedného polepšíme, verilo 27,6 % opýtaných, že si polepšíme o dvoch 13,6 % opýtaných. Významnejšie bola ešte zastúpená skupina tých, ktorí veria jednému Slovákovi – tvorila 13,1 %.

Slovenské meno takmer určite nezaznie v prvých dvoch-troch kolách a pred očakávaným draftom 2022, ktorý bude pre Slovensko najúspešnejší za dlhý čas, doň vstúpime skôr so skromnými ambíciami. Neprekvapí teda ani nula v ich počte. Najväčšími slovenskými nádejami sú najmä títo mladíci:

Oleksii Mykhlukha
Poľskému rodákovi s ukrajinskými koreňmi druhá sezóna v QMJHL nevyšla podľa predstáv, ale ukázal, že dokáže hrať aj proti najlepším hráčom ligy a má šancu na to, aby nejaký klub zaujal. Pred odchodom do zámoria pôsobil osemnásťročný útočník v akadémii Red Bullu.

Sezóna 2020/21
Tím Z G A B TM
Rouyn-Noranda (QMJHL) 24 4 9 13 4
Slovensko (MSJ) 4 1 0 1 8

Róbert Bačo
Pochádza z Košíc, ale od ročníka 2017/18 rastie v Českej republike. V poslednej sezóne si zahral aj medzi mužmi. Je to 190 cm vysoký krídelník, ktorého prednosťou je dobrá strela a pracovitosť v nepríjemných oblastiach ľadu.

Sezóna 2020/21
Tím Z G A B TM
HC Karlovy Vary (CZE Jr.) 9 2 4 6 18
HC Karlovy Vary (CZE) 1 0 1 1 0
ŠK Kadaň (CZE 2) 9 1 1 2 0

Šimon Groch
Osemnásťročný obranca je najvyššie postaveným Slovákom v európskom rebríčku CSS. Sezónu začal v Česku, kde tiež pôsobí od ročníka 2017/18. Dokončil ju na Slovensku, kde si zahral za projekt v 1. lige. Pochádza z Liptovského Mikuláša.

Sezóna 2020/21
Tím Z G A B TM
HC Olomouc (CZE Jr.) 8 1 4 5 4
Slovensko U18 (1. liga) 19 0 5 5 24

Alex Géci
V tejto sezóne mal topoľčiansky rodák namierené do Sarnie, no v OHL sa nehralo, a tak neodohral ani jeden zápas a postupne vypadol z preddraftového rebríčka nádejí. V 17 rokoch je už dosť vysokým centrom, ktorý má skúsenosti aj z fínskeho Luuko Rauma, za ktorý si v ročníku 2019/20 zahral v doraste. V danej sezóne si zahral aj za juniorku bratislavského Slovana.

Sezóna 2020/21
Tím Z G A B TM
Sarnia (OHL) - - - - -

Marek Šramaty
Osemnásťročný útočník patril medzi najlepších hráčov projektu Slovenska do 18 rokov a zažil aj premiéru v Slovenskej extralige, kde si obliekol dres Nitry, ktorej je odchovancom. Rodák zo Zlatých Moraviec by tiež mohol prekvapiť.

Sezóna 2020/21
Tím Z G A B TM
Slovensko U18 (SVK Jr.) 3 0 3 3 2
Slovensko U18 (1. liga) 20 10 6 16 6
HK Nitra (Extraliga) 4 0 0 0 0

Ako obstáli Slováci v preddraftových rebríčkoch CSS, si môžete pripomenúť tu:
Konečný preddraftový rebríček CSS zahŕňa aj 12 Slovákov



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies