Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

AHL: Tatar vedie bodovanie Slovákov

Talentovaný útočník Tomáš Tatar pokračuje v skvelých výkonoch a vďaka tomu sa dostal na prvé miesto v kanadskom bodovaní Slovákov. Počas uplynulých siedmich dní sa do bodovania okrem neho zapísali aj Bližňák a Mikuš.

Tomáš Tatar, útočník Grand Rapids Griffins, získal počas uplynulých siedmich dní v American Hockey League štyri kanadské body za tri presné zásahy a jednu gólovú prihrávku. Najmladší hráč AHL bodoval v piatich dueloch v rade. Do bodovania sa zapísali aj ďalší dvaja slovenskí hráči – Bližňák z Manitoby Moose nazbieral dva góly, Mikuš z Toronta Marlies si pripísal jednu prihrávku.

Útočník Milwaukee Admirals Peter Ölvecký nebodoval v posledných šiestich zápasoch svojho tímu a na čele kanadského bodovania Slovákov ho vystriedal Tomáš Tatar, ktorý získal 12 bodov (5+7). Na druhej priečke je Ölvecký s 10 získanými bodmi (3+7). Tretie miesto patrí Máriovi Bližňákovi, ktorý zaknihoval päť gólov a štyri asistencie. Obranca Juraj Mikuš nazbieral osem bodov (2+6) a je najproduktívnejším slovenským obrancom v AHL.

Najviac strelených gólov majú na svojom konte Bližňák a Tatar. Obaja sa presadili päťkrát. Trikrát prekonal súperových brankárov Ölvecký. O jeden gól menej dali Tomáš Marcinko z Bridgeportu Sound Tigers a Mikuš. Jedným gólom sa prezentoval Juraj Mikúš z Manchestru Monarchs. Gólovo sa nepresadili Vladimír Mihálik z Norfolku Admirals a Boris Valábik z Chicaga Wolves.

Článok pokračuje pod reklamou

Najlepšími nahrávačmi sú Mihalik, Ölvecký a Tatar. Všetci traja asistovali sedemkrát. Šesť prihrávok nazbieral Mikuš. Tretiu pozíciu okupuje Bližňák (štyri asistencie). V ukazovateli plus/mínus je na prvej priečke Tatar s deviatimi plusovými bodmi. Sedem plusových bodov má na svojom konte Ölvecký.

Mihalik dostal od rozhodcov 36 trestných minút a je najtrestanejším Slovákom. 19 trestných minút udelili rozhodcovia Marcinkovi a Mikúšovi. Najmenej trestaným slovenským hráčom je Ölvecký so štyrmi trestnými minútami.

Talentovaný brankár Jaroslav Janus, ktorý pôsobí v juniorskom tíme Erie Otters z OHL, sa v aktuálnom ročníku AHL objavil v dvoch stretnutiach, v ktorých ho súperoví hráči prekonali tri razy. Jeho úspešnosť zákrokov dosiahla 93,9 % a priemerne inkasoval 1,52 gólu na zápas.

Útočník tímu Hartford Wolf Pack Corey Locke nazbieral už 33 bodov a neohrozene je na prvom mieste v ligovom bodovaní. O šesť bodov menej zaknihoval Alexandre Giroux z Hershey Bears, ktorý si v nočnom dueli Washingtonu Capitals pripísal jednu asistenciu. Tretí je Martin St. Pierre z Bighamtonu Senators (26 bodov).

S 13 gólmi je najlepším strelcom Americkej hokejovej ligy Ryan Keller z tímu Binghamton Senators. V nahrávačoch je na vedúcej priečke Locke s 21 asistenciami.

Alexander Salák, brankárska jednotka Rochesteru Americans, si v 15 zápasoch pripísal 13 víťazstiev a v tomto ukazovateli mu patrí prvé miesto spomedzi všetkých gólmanov aktuálneho ročníka AHL. Najviac shutoutov získal Anton Chudobin z tímu Houston Aeros (štyri).

Texas Stars (34 bodov) je najlepším tímom celej ligy i Západnej divízie. Na čele Atlantickej divízie je Manchester Monarchs (33 bodov), Východnej divízii kraľuje Hershey Bears (30 bodov) a najlepším mužstvom Severnej dívizie je Rochester Americans (33 bodov).

Najviac gólov majú na svojom konte hráči Lowell Devils - 78. O 37 gólov menej dosiahli hráči Adirondack Phantoms, ktorým patrí posledné miesto v tomto ukazovateli.

Bodovanie Slovákov (k 29.11.2009)

Hráči

Poz. v lige Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
124. ▲88 Tomáš Tatar (Grand Rapids) 15 5 7 12 +9 6
187. ▼ 46 Peter Ölvecký (Milwaukee) 20 3 7 10 +7 4
207. ▲ 28 Mário Bližňák (Manitoba) 22 5 4 9 +5 10
254. ▲ 32 Juraj Mikuš (Toronto) 19 2 6 8 -3 14
302. ▼ 46 Vladimír Mihalik (Norfolk) 25 0 7 7 -1 36
480. ▼ 38 Juraj Mikúš (Manchester) 15 1 2 3 -3 19
526. ▼ 31 Tomáš Marcinko (Bridgeport) 19 2 0 2 -4 19
782. ▼ 85 Boris Valábik (Chicago) 6 0 0 0 -4 10

Pozn.: zmena v poradí bodovania AHL oproti poradiu z 22.11.2009

Brankári
Meno (tím) Z SA Sv GA GAA Sv% SO TOI
Jaroslav Janus (Norfolk) 2 49 46 3 1,52 93,9 0 119



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies