Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Komunita: Diskusia > Futbal všeobecne

Tému založil: Pasha
25.08.2013 - 21:54:23
futbal tu nemá svoju tému, tak sem s ňou. píšte, komentujte, diskutujte. Kto bude chcieť, môže sem písať aj reporty zo zápasov, ktoré odsledoval, ja osobne sa poteším.

17.08.2014 - 11:11:54
avatar
Tak, ako pri článkoch "What's up Hockeytown?" som sa rovnako rozhodol prinášať vám reporty z futbalových zápasov, ktoré zhliadnem, moje pohľady, názory, zrekapitulovanie videného, kto prekvapil, potešil, kto naopak sklamal. Príjemné čítanie.

Report č.1 - Anglicko, PL - Manchester United 1:2 Swansea (16.8.2014 - 13:45)
Po fantastickej príprave (nielen čo sa týka výsledkov, ale aj predvedenej hry) sa na Old Trafforde čakali v prvej skúške od zverencov LvG veľké veci, tím Garryho Monka pochopiteľne neprišiel do Divadla Snov ako favorit. V základnej zostave si odbili premiéru v Premier League ľavý obranca Tyler Blackett a ofenzívny záložník Jeese Lingaard. Od prvej minúty mali United prevahu v držaní lopty, dostali sa aj do niekoľkých pološancí, ale nič vážne - gólové. Tesne pred koncom prvej polhodiny umiestnil spoza 16tky strelu po zemi Ki-Sung Yong presne k ľavej tyči De Geu. Zaskočení United nevedeli nič vymyslieť, do šatní sa išlo za stavu 0:1. Hneď po pár minútach sa po štandardke presadil nožničkami z päťky Wayne Rooney a OT začal veriť vo víťazný vstup Červených Diablov. V ďalšom priebehu druhého polčasu visel gól na vlásku najmä po priamom kope kapitána Rooneyho, trafil iba žrď Fabianskeho svätyne. V 72.minúte Swansea rýchlo rozohrala na polke po faule, obrana United zaspala, center z ľavej strany vrátil Routledge do 16tky pred voľnú letnú posilu Gylfiho Sigurdssona, De Gea síce loptu chytil, zareagovať stihol, lopta ale napokon skončila v bráne. Planý tlak domáceho tímu vyrovnanie nepriniesol, nepriniesli ho ani striedajúci hráči Nani s Fellainim. Na úvod ide o mierny šok po výbornej US Tour v podaní Manchestru United.

Hodnotenie zápasu: Pokiaľ držíte loptu vo svojej moci, zápas nemôžete prehrať. Takto učia hráčov dlhé roky tréneri Blaugranas. Zverenci van Gaala vyhrali na držanie lopty 60 ku 40, v konečnom dôsledku to bolo k ničomu. Kde je príčina prehry ? Swansea prišla na Old Trafford s jasným cieľom, brániť, zatvoriť to a z protiútokov skórovať. Otrepaná taktika, ale zase raz vyšla. Labute boli pri De Geovi sotva 3 krát, dokázali skórovať v dvoch prípadoch. United neboli schopní vymyslieť takmer nič.

Hodnotenie hráčov: Najlepším hráčom zápasu zo strany United bez debaty Phil Jones. Po odchode Rooneyho je najväčším ašpirantom na kapitánsku pásku, obranu diriguje, je ochotný vložiť svoje telo do hocijakej situácie bezohľadu na to, či to môže ublížiť jeho zdraviu. Tým by to aj skončilo. Blackett v debute nervózny, oproti príprave som ho nespoznával. Pozastavil by som sa pri dvojici centrálnych záložníkov. Fletcher - Herrera bola nevydarene tragická dvojica, Ander sa mi zdá ešte žije v sne zo zápasu proti LA Galaxy, odvtedy to zatiaľ s ním ide od 10 k 5. Fletcher prekvapil proti Realu výkonom, aký sa od CM očakáva, včera veľmi, veľmi zle. Young je stará obohraná pesnička, dúfam, že tohto hráča sa raz zbavíme, ja osobne ho nemám rád. Vidím, že sa snaží, že mu to nie je jedno, ale on nedosahuje kvalitu potrebnú na United, nieto ešte na základ. Ďalší borec, pri ktorom sa musím špeciálne zastaviť, je Chicharito. "Hrášok" sa hneval, že je považovaný za kariérneho náhradníka, za akéhosi druhého Ole-Gunara Solskjaera a že chce sa presadiť do základu. Včera stačil iba jeden polčas a van Gaal ho stiahol dole, bol maximálne neviditeľný, od hráča, čo chce hrať o základ by som čakal omnoho, omnoho viac. Po takom prachbídnom výkone, ak sa to vôbec výkonom dá nazvať, sa čudujem, ak vôbec v noci zaspal. Má nad čím premýšľať. Rooney dal gól, nastrelil tyč, ale to bolo asi všetko, tam tiež musí prísť zlepšenie. Swansea hrala tímovo, tak, ako má hrať tím bez vyloženej hviezdy, Monk stanovil jasnú taktiku a tú jeho hráči dodržali a vezú si víťazstvo. Nieže by boli nejak lepší, to nie, boli ale efektívnejší a dokázali sa dostať do koncovky a aj z minima šancí (3) skórovať a ponúknuté príležitosti premeniť.
21.08.2014 - 17:11:08
avatar
Balotelli do Liverpoolu... neviem, či sa mám smiať alebo plakať... každopádne cena dobrá.
21.08.2014 - 17:16:12
avatar
Reakcia na: sheldon, 21.08.2014 - 17:11:08
Balotelli do Liverpoolu... neviem, či sa mám smiať alebo plakať... každopádne cena dobrá.
∧ skryť ∧
shelly daj čísla koľko?
edit: diky
edit2: myslím že to bude jeho rozhodujúca sez. ak neprsvedší skončí ako balak , deko... , akože nesiahne po ňom už lepší tým z ambíciami.
21.08.2014 - 17:20:54
avatar
Reakcia na: MilanLucic17, 21.08.2014 - 17:16:12
shelly daj čísla koľko? edit: diky edit2: myslím že to bude jeho rozhodujúca sez. ak neprsvedší skončí ako balak , deko... , akože nesiahne po ňom už lepší tým z ambíciami.
∧ skryť ∧
ževraj 16 miliónov libier, asi 20 mil. eur.
21.08.2014 - 20:04:57
avatar
Už je to isté ? ja som zvedavý či ho nejak Rodgers dokáže aspon trocha skrotiť ..
22.08.2014 - 14:39:48
avatar
Report č.2 - Liga Majstrov - Besiktas Istanbul - Arsenal Londýn 0:0 (19.8.2014 - 20:45)

Zasa raz predkolo Ligy Majstrov a po roku opäť turecký tím. Arsenal čakal dvojzápas s Besiktasom. Black Eagles majú pred sebou obrovskú výzvu – vyradiť 13-násobného anglického majstra, ktorý ale čaká na titul v domácej lige už dlhých 10 rokov. V najprestížnejšej klubovej súťaži vo futbalovej Európe sa však od neho čaká jasný postup.
Ak sa pozrieme do minulého roku, The Gunners hrali proti Fenerbahce. Prvý zápas na horúcej tureckej pôde mužstvo Arséne Wengera vyhralo 3:1, napriek viacerým výpadkom kvôli zraneniam a postup si už nenechalo ujsť.

V zápase nemohol francúzsky kouč počítať s niekoľkými hráčmi – Sanogo, Gibbs, Ospina, Gnabry, Miyaichi, Walcott.

Besiktas Istanbul skončil v poslednej sezóne tureckej ligy na treťom mieste za svojimi dvoma sokmi z Istanbulu. Po skončení sezóny odišli z tímu skúsený francúzsky stopér Escudé a zmluva nebola ponúknutá 56-násobnému portugalskému reprezentantovi Hugovi Almeidovi.
Tím taktiež opustil niekdajší záložník Valencie Manuel Fernandes. Spolu s touto trojicou sa s Orlami rozlúčil aj Jermaine Jones. Najväčšou letnou posilou je útočník Demba Ba. Ten konečne ukončil trápenie v tíme Josého Mourinha a zdá sa, že Besiktas by mu mohol sedieť.

V odvetnom zápase 3.predkola proti Feyenoordu vsietil hattrick a niečo podobné chcel určite zopakovať aj dnes. Hra Turkov je založená na krídelnej hre s hľadaním hrotových hráčov, Demba Ba by teda mal byť výrazne vyťažený.
O poriadok na ihrisku dohliadala šestica Srbov Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević – Danilo Grujić, Dejan Filipovic – Vladimir Jovanović.
Zápas sa začal minútou ticha za zosnulého prezidenta Besiktasu Suleymana Sebu. To akoby ešte viac nabudilo domácich futbalistov a hneď po úvodnom výkope sa Demba Ba snažil prekvapiť Szczesneho strelou z polovice ihriska. Poľský brankár s námahou loptu vytlačil mimo svoju bránu.

V 9.minúte bol opäť hlavnou postavou senegalský útočník, mäkučký center smerujúci na jeho nohu trafil z prvej, poľský gólman v službách Arsenalu bol pozorný a strelu reflexívne vyrazil.
Ďalšie minúty sa nič veľké nedialo, domáci boli aktívnejší a po polhodine hry to skúšal z 20-tich metrov Kavlak. Prvý náznak akej takej šance Arsenalu prišiel až na konci polčasu, Wilsherova technická strela ale príliš veľa problémov Tolgovi v bráne nenarobila.
Najväčšia šanca prvého polčasu prišla až na samom konci, dovtedy perfektne a bezchybne hrajúci mladý stopér Chambers neudržal rovnováhu, pošmykol sa a kto iný ako Demba Ba tesne minul bránu, do šatní sa tak išlo za stavu 0:0.

Druhá polovica zápasu bola slabšia ako tá prvá, hoci sa po úvodnej veľkej šanci zdalo, že by sme sa mohli dočkať aj gólov. Akcia začala u Dembu Ba, po ľavej strane sa rútil Sahan, zasekol si Koscielneho, jeho obstrel letel kúsok vedľa ľavej žrde.
Mnoho minút sa na trávniku nedialo nič zaujímavé, Arsenal sa do útoku nehrnul, stačila mu remíza. Šancu na zmenu skóre dostal v 80.minúte Cazorla, jeho priamy kop napriek menším problémom Zengin do svojej svätyne nepustil.

V tej istej minúte sa nechal zbytočne vylúčiť Ramsey po druhej žltej karte a v odvete si nezahrá.
Minútu pred koncom prišla chvíľa, ktorá mohla pochovať Besiktas. Chamberlain vystihol chybnú rozohrávku, avšak zaskvel sa brankár domáceho tímu, ktorý končekami prstov vytesnil loptu na tyč.
V závere si impulzívny kouč domácich Slaven Bilič neodpustil gesto, za ktoré bol vykázaný do šatne, čo znamená, že v londýnskej odvete bude pravdepodobne svojmu tímu na lavičke chýbať.

Videli sme len priemerné stretnutie Ligy majstrov, na Arsenale bolo jasne vidieť, že hrá na remízu a nikam sa neponáhľal. Domáci mali chuť, dravosť a chceli skórovať, ale v druhom polčase si okrem úvodnej šance Sahana nevytvorili vôbec nič.
Demba Ba hral výborne prvých 55-60 minút, potom sa postupne vytrácal. Každý hráč tureckého mužstva hral naplno, domáci chceli, ale nakoniec im chýbala potrebná kvalita.

Zo strany hostí odohral podarený zápas mladý stopér Chambers, naopak najhorším hráčom na ihrisku zrejme aj celkovo bol Olivier Giroud. Yaya Sanogo či Jack Campbell majú podľa môjho názoru veľmi dobrú šancu dostať sa do základnej zostavy cez tohto Francúza.
Jedno je ale isté, ak Arsenal podá aj o týždeň takýto biedny výkon, mohlo by sa mu to kruto vypomstiť. Odveta bude každopádne zaujímavá a o ničom nie je rozhodnuté.

Odveta je na programe v stredu 27.augusta o 20:45.

Sumár : Videli sme len priemerné stretnutie Ligy majstrov, na Arsenale bolo jasne vidieť, že hrá na remízu a nikam sa neponáhľal. Domáci mali chuť, dravosť a chceli skórovať, ale v druhom polčase si okrem úvodnej šance Sahana nevytvorili vôbec nič.
25.08.2014 - 11:47:08
avatar
Dnes som čítal zaujimavé porovnanie, a to, že MU a Chelsea minuli za posledné 3 roky skoro rovnako (okolo 240 miliónov), MU dokonca ešte trochu viac ako Chelsea... čo sa týka odchodov, Londýnčanom sa vrátila viac ako polovica, zatiaľ čo Manchestru absolútne minimum...
Žeby sa Chelsea naučila obchodovať? Alebo je to zlým obdobím United...
25.08.2014 - 14:42:15
avatar
Reakcia na: sheldon, 25.08.2014 - 11:47:08
Dnes som čítal zaujimavé porovnanie, a to, že MU a Chelsea minuli za posledné 3 roky skoro rovnako (okolo 240 miliónov), MU dokonca ešte trochu viac ako Chelsea... čo sa týka odchodov, Londýnčanom sa vrátila viac ako polovica, zatiaľ čo Manchestru absolútne minimum... Žeby sa Chelsea naučila obchodovať? Alebo je to zlým obdobím United...
∧ skryť ∧
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t1.0-9/10557428_868861136480516_8352196002867202656_n.png

vpravo dole je transfert NET, čo znamena roziel kupou a predajom

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10624915_978659075494686_4709120898308161687_n.jpg?oh=6ed39614e05cb19bb41897a23927fd6c&oe=546D1EE1&__gda__=1416236368_2fe0e4e0660434dada2401f416e92122
26.08.2014 - 15:33:09
avatar
Nominácia Slovenska na zápasy proti Malte a Ukrajine

Brankári (3): Ján Mucha (FC Samara, Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň, ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň, Rak.)
Obrancovia (9): Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín, Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool, Angl.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio, Tal.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva, Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty, Kaz.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad, Rus.), Erik Čikoš (ŠK Slovan Bratislava), Michal Breznaník (AS Sparta Praha, ČR)
Stredopoliari (9): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg, Nem.), Juraj Kucka (FC Janov, Tal.), Filip Kiss (Ross County FC, Škót.), Stanislav Šesták (VfL Bochum, Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol, Tal.), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC, Kat.), Róbert Mak (PAOK Solún, Gr.), Miroslav Stoch (Al-Ain FC, SAE)
Útočníci (4): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav, ČR), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg, Nem.), Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava), Adam Nemec (1. FC Union Berlín, Nem.)
Náhradníci

Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava, Poľ.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB, Dán.), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala, Azerb.), Lukáš Štetina (Dukla Praha, ČR), Martin Juhar (SK Slavia Praha, ČR)
Stredopoliari: Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), František Kubík (AS Trenčín), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec, ČR)
Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň, ČR), David Depetris (FC Monarcas Morelia, Mex.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul, Tur.)








Mucha, Michalík bez Depetrisa.. ináč ok
26.08.2014 - 15:47:40
avatar
krucinál kde je Pich ved ten ma teraz formu jak remen dalej jednotkou by mal byt kuciak on je v legii niečo ako boh dalej neviem čo tam robí ďuriš jemu sa vobec v MBéčke nedarí a Nemec vysedáva na lavičke, predpokladám že Hamšíka zase hodia na defenzívneho záložnika (ale jeho miesto by malo byt pod hrotom)...nechcem predbiehat ale vidím to tak že s maltou vyhráme v najlepšom prípade 1:0 a s Ukrajinou to bude dalšia blamáž
hodnost .
26.08.2014 - 16:17:59
avatar
Pisal som to aj inde... Kozak ma schopnosti na to aby z toho cesta umiesil kvalitu. A to cesto ma najlepsie vo svojej historii si dovolim tvrdit. Takze? 6 bodov a inak nech sa nevracia
26.08.2014 - 17:05:24
avatar
Malte je prípravák nie kvalifikácia
26.08.2014 - 20:18:04
avatar
Páni ? Slovan si dnes niekde v telke pozrieme ?
26.08.2014 - 20:20:36
avatar
digi sport 3

Angel di Maria potvrdeny, potom dam do temy United prispevok.
26.08.2014 - 21:35:14
avatar
alebo prima cool
27.08.2014 - 00:35:01
avatar
Milton Keynes Dons - Manchester United 4:0

boha, ty zacinaju dobre v novej sezone gratulujem
27.08.2014 - 00:41:04
avatar
Nie radšej simulanti z Montrealu
hodnost .
27.08.2014 - 09:59:55
avatar
Ten Slovan robi hanbu kade chodi... s BATE Borisovom nevedia vyhrat , konecna...
hodnost .
27.08.2014 - 11:59:31
avatar
Reakcia na: , 27.08.2014 - 09:59:55
Ten Slovan robi hanbu kade chodi... s BATE Borisovom nevedia vyhrat , konecna...
∧ skryť ∧
Ty si co myslis, ze sme nejake Nemecko alebo Anglicko? Ze robi hanbu Co potom robia ostatne nase kluby? Ale ano, to ma uz Slovan kupeny titul
hodnost .
27.08.2014 - 15:16:35
avatar
No Zilina hrala svojho casu lepsi futbal a mala lepsie vysledky. A hlavne silnych superov.

Slovan nakupuje ako Real Madrid, vykupy konkurenciu a ani to nikdy nepomohlo. Uplne smiesny klub.

Trencin, Zilina maju teraz mlade mancafty, vyckaj casu. O rok, dva budeme v LM, ale nebude to Slovan.

< 1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 12 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies