Devils sa pozerajú na Kings ako na seba v zrkadle

NEWARK, NJ – Hráči New Jersey poznajú Los Angeles z toho, čo videli počas video rozborov alebo zo sledovania ich zápasov v priamych prenosoch. Videli dosť toho, aby v Kings videli obraz samých seba.

„Sú veľmi agresívni pri forčekovaní. Majú niekoľko robustných hráčov, ktorí hrajú silný, fyzický hokej. Majú hráčov, ktorí poznajú svoje úlohy. Točia štyri útoky, majú zručných hráčov a každý robí svoju prácu. Ich brankár je úžasný. My mame podobne stavaný tím. Točíme štyri útoky a každý prispieva. Naša obrana robí svoju úlohu a Marty (Brodeur) je lepší ako predtým, čo nám dáva skvelú príležitosť na úspech,“ povedal Patrik Eliáš.

Český veterán zhodnotil tímy správne. Oba totiž efektívne využívajú všetky štyri útoky a majú tri vyrovnané obranné páry, ktoré sú ideálne obsadené ľavorukými i pravorukými hráčmi. Oba tímy útočia agresívne a prezentujú sa vytrvalým forčekovaním.

„Nemyslím si, že je to len náhoda, že tieto tímy točia štyri útoky a stále hrajú šiesti obrancovia. Tipujem, že by tréner Kings Darryl Sutter povedal rovnakú vec, ale je to veľmi dôležité,“ skonštatoval tréner Devils Peter DeBoer. „Na kazete boli impozantní. Teším sa, že ich uvidím naživo a že presne uvidím čomu čelíme.“

New Jersey nečelilo Los Angeles od októbra a to bolo ešte počas pôsobenia Terryho Murraya na lavičke Kings. Drew Doughty sa ešte len dostával do formy po vyjednávaniach o novej zmluve, Jeff Carter bol stále v Columbuse, Dwight King a Jordan Nolan v AHL. V zostave bol ešte Simon Gagne, ktorý už pre otras mozgu nehral viac ako päť mesiacov.

Oba zápasy vyhrali Devils, druhý pomerom 3:0, no odvtedy sa toho veľa zmenilo. Jediná vec, ktorá bude zrejme rovnaká ako pri vzájomných zápasoch v základnej časti je, že Gagne bude opäť zdravý a schopný hrať. Od doktorov dostal zelenú, no pravdepodobne v prvom zápase hrať ešte nebude.

„Vyzerajú, že sú v útoku zruční a majú veľkých útočníkov. Majú obrancov, ktorí dokážu naskočiť a hrať. Majú Doughtyho, ktorý je zručným obrancom schopným tvoriť. Majú skvelého brankára, ktorý chytal dobre počas play-off. Bude to pre nás náročný test,“ povedal center Travis Zajac, ktorého doplnil Zach Parise: „Máme pred sebou veľa práce. Vieme, aký skvelý je tím Los Angeles.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 05. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL