Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Handzuš chce so Sharks získať Stanley Cup

Michal Handzuš ma za sebou víťazný debut v drese San Jose, ktorý okorenil aj jedným gólom. Po sobotnom zápase potvrdil, že so svojím novým tímom má tie najvyššie ambície, no tiež priznal, že ho teraz bude čakať práca na vylepšení hry v oslabení.

HANDZUŠ A SHARS POTREBUJÚ ZLEPŠIŤ OSLABENIA

Vo svojom úvodnom zápase sezóny zdolalo San Jose pomerom 6:3 Phoenix. Pozitív v hre Sharks bolo veľa a hoci negatíva až tak do očí nebili, jedno výrazne sa našlo – oslabenia. Coyotes strelili kalifornskému tímu všetky tri góly v početnej prevahe.

„Boli sme leniví a nechali sme sa hlúpo vylučovať. V oslabení sme dostali v podstate dva góly, keď sme hrali oslabení o dvoch hráčov. Okrem toho sme však urobili aj niektoré veci, na ktorých sme pracovali počas kempu a niektoré z nich sme urobili skutočne dobre. Nebola to katastrofa. Postupom času sa zlepšíme,“ povedal McLellan, ku ktorému a pridal aj slovenský útočník Michal Handzuš.

Článok pokračuje pod reklamou

„Samozrejme, že sme nechceli dostať tri góly v oslabení. V terajšom hokeji je to dôležitá súčasť zápasov. Je to jedná z vecí, na ktoré sa musíme sústrediť,“ povedal Handzuš, ktorý odohral v oslabení viac ako päť minút. „Oslabenia sú tiež mojou robotou a nešlo mi to najlepšie, takže je to oblasť, ktorú musím vylepšiť. Vhadzovania by tiež mohli byť lepšie.“

HANDZUŠ MIERI ZA STANLEY CUPOM

Tridsaťtriročný banskobystrický rodák mal v zápase niekoľko svetlých momentov. Najskôr vybojoval dve presilovky a potom sa presadil strelecky, keď v strede úvodnej tretiny zvyšoval na 2:0. Handzuš bol tiež silný v hre s pukom, podporoval útok i obranu a vyhrával súboje pri mantineloch.

Jeho tréner McLellan sa zaradil k tým ľuďom, ktorých Handzuš zaujal: „Myslím, že sa tu už konečne začína cítiť dobre. Je to rozumný, dobre pozične hrajúci a veľký chlap. Udržiaval mnoho akcií nažive v ofenzívnej zóne a hral zodpovedne v obrane. Páčila sa mi jeho hra.“

Zmena pôsobiska nie je v lete ničím zvláštnym, no nestáva sa až tak často, aby hráč odchádzal z tímu, ktorý je veľkým rivalom toho, do ktorého prichádza. Handzuš to počas leta urobil, keď opustil Los Angeles Kings. A rovnako ako mnoho iných ľudí, aj on v boji o divízny titul vidí najväčšieho rivala práve v jeho niekdajšom tíme.

„Myslím si, že áno. Myslím, že Pacifická divízia je pravdepodobne tou divíziou, v ktorej sa hrá najobtiažnejšie. Je v nej mnoho dobrých tímov. Myslím si, že Kings sa zlepšili. Sú teraz skutočne dobre vybalansovaným tímom. Myslím, že určite na nás budú tlačiť. Pre mňa je vzrušujúce byť súčasťou tohto skvelého tímu a jediným cieľom je zisk Stanley Cupu,“ dodal Handzuš.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies