Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára žiaril, Hossa a Gáborík strelili gól

Zdeno Chára prvýkrát v sezóne bodoval a hneď sa stal prvou hviezdou zápasu. Marián Hossa a Marián Gáborík sa opäť presadli strelecky, Washington pokračuje vo víťazení.

CHÁRA DOVIEDOL BRUINS K VÝHRE NAD TORONTOM

Zdeno Chára ukončil svoje čakanie na prvé body v tejto sezóne v zápase proti Torontu, po ktorom bol vyhlásený za prvú hviezdu. Dva dni po prehre s Carolinou sa Boston zbavil frustrácie a podal svoj najlepší ofenzívny výkon v ceste za víťazstvom 6:2. Kapitán „medveďov“ strelil jeden gól a pridal dve asistencie. S rovnakou bilanciou ukončili duel Milan Lucic a Tyler Seguin. Chára, ktorý odohral 25 minút a 23 sekúnd, zaznamenal aj plusový bod, päť striel a dve trestné minúty. Strelecky sa presadili aj Nathan Horton, Chris Kelly a Patrice Bergeron. Andrew Ference zaznamenal tri asistencie a Tim Thomas 26 zákrokov. Prekonať ho dokázali Dave Steckel a Mikhail Grabovski. Phil Kessel nebodoval, Johan Gustavsson zaznamenal 37 zákrokov. Bruins strelili dva góly v početnej výhode, čo bol rovnaký počet, ako dokázali streliť v prvých šiestich dueloch dohromady. Maple Leafs hrali prvý zápas vonku a po prvýkrát v sezóne prehrali. „Keď strelili ten prvý gól, jednoducho vzduch z balóna vyfučal. Nepracovali nám nohy, nestíhali sme,“ povedal tréner Toronta Ron Wilson, ktorého mužstvo odohralo dva zápasy v priebehu dvoch dní.

MCDONAGH ROZHODOL O VÝHRE RANGERS V PREDĹŽENÍ

Článok pokračuje pod reklamou

Obranca Ryan McDonagh strelil svoj druhý gól v sezóne dve sekundy pred koncom predĺženia, aby doviedol Rangers k víťazstvu 3:2 nad Calgary. Rangers zaknihovali druhú výhru sezóny, druhú v rade na „západokanadskom turné“, aj vďaka gólom, ktoré strelil Marián Gáborík a bývalý „plameň“ Brandon Prust. Newyorský celok v zápase dvakrát viedol a zakaždým sa Flames podarilo vyrovnať. Prvý gól strelil Jarome Iginla, druhý Mark Giordano. Brankári gól neinkasovali v druhej ani tretej tretine. Henrik Lundqvist zaznamenal 33 zákrokov, domáci Henrik Karlsson 26. Najčastejšie ho ohrozil Gáborík, ktorý bol s ôsmimi streleckými pokusmi najaktívnejším strelcom. Trenčiansky rodák v zápase odohral 21 minút a zaznamenal aj dve trestné minúty a jeden bodyček. V sezóne už strelil štyri góly v piatich zápasoch.

BLACKHAWKS UKONČILI VÍŤAZNÚ SÉRIU AVALANCHE

Patrick Sharp strelil víťazný gól v ceste Blackhawks za víťazstvom v stretnutí proti Coloradu. V Denveri sa strelecky presadili aj Jonathan Toews a Marián Hossa, ktorí strelili svoje tretie góly v ročníku. Hossov prišiel v závere zápasu, kedy už hral domáci celok bez brankára. Ten chicagský podal v zápase veľmi dobrý výkon a hlavne v úvodnej tretine, kedy čelil 13 strelám. Napokon Corey Crawford zaznamenal 31 zákrokov a prekonať ho dokázal len Ryan O’Byrne. „Dnes nám vyhral zápas. Urobil niekoľko skutočne kľúčových zákrokov,“ povedal Hossa, ktorý strávil v akcii necelých 20 minút a zaznamenal aj plusový bod a tri strelecké pokusy. Chicago zaznamenalo štvrté víťazstvo v sezóne, ktorým ukončilo päťzápasovú víťaznú sériu Avalanche.

MILLER VYNULOVAL PANTHERS, VANEK DVOJGÓLOVÝ

V Sunrise na seba narazili dvaja slovenskí reprezentanti Tomáš Kopecký a Andrej Sekera. Z víťazstva sa tešil obranca Buffala, ktoré zdolalo miestnych Panthers 3:0. Thomas Vanek strelil dva góly a Ryan Miller zaznamenal 22 zákrokov, aby vychytal svoje prvé čisté konto v ročníku a 23. v kariére. Strelecky sa presadil aj Jason Pominville, ktorý pridal aj dve asistencie. Buffalo zaknihovalo piate víťazstvo v prvých šiestich dueloch a vonku vyhralo všetky štyri duely. „Myslím, že toto bol pravdepodobne náš najlepší zápas sezóny, keď príde na podporu puku, súdržnosť a rýchlosť,“ povedal tréner Sabres Lindy Ruff, ktorý Sekerovi umožnil odohrať 15 minút a 21 sekúnd, počas ktorých slovenský obranca zaznamenal jednu strelu na bránu a jeden plusový bod. Tomáš Kopecký zaznamenal jednu strelu a 33,3% úspešnosť na vhadzovaniach počas 18 minút a 17 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Jose Theohodre urobil 35 zákrokov.

CAPS OPÄŤ VYHRALI, OVEČKIN STRELIL DVA GÓLY

Washington dosiahol svoj najlepší štart do sezóny v klubovej histórii bez výraznej produkcie Alexandra Ovečkina. Ten ukončil svoje trápenie v zápase proti Flyers, v ktorom strelil dva góly, aby doviedol svoj tím k šiestemu víťazstvu v rade. „Je vždy pekné strieľať góly. Mal som pár šancí v posledných pár zápasoch, no gól som nestrelil a dnes to konečne vyšlo. Som šťastný,“ povedal Ovečkin. Capitals si z Philadelphie odniesli výhru 5:2, ku ktorej gólmi prispeli aj Mathieu Perreault, Roman Hamrlík a Joel Ward. Nicklas Backstrom zaznamenal dve asistencie a Tomáš Vokoun podal ďalší spoľahlivý výkon, keď zlikvidoval 40 striel domáceho tímu. Jednou strelou ho ohrozil aj Andrej Meszároš, ktorý gól nestrelil a ani nebodoval. V zápase odohral 24 a pol minúty. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Claude Giroux, ktorý otvoril stav zápasu, a Sean Couturier, ktorý stav zápasu uzavrel. Iľja Bryzgalov zaznamenal 23 zákrokov.

CANADIENS PREHRALI ŠTVRÝ ZÁPAS V RADE

James Neal je vo forme a to dokázal aj v štvrtkovom zápase proti Montrealu, v ktorom strelil svoj siedmy gól v ročníku, aby naštartoval Penguins k víťazstvu 3:1 nad Montrealom. K piatej výhre v ročníku prispeli aj strelci Joe Vitale a Arron Asham, či obranca Deryk Engelland s dvoma asistenciami a Marc-Andre Fleury s 27 zákrokmi. Jediný gól mu vsietil Brian Gionta, ktorý mu v 59. minúte pokazil shutout. Canadiens prehrali štvrtý zápas v rade a stále majú na svojom konte len tri body zo šiestich dueloch. Aj tentokrát chytal Carey Price. Zaznamenal 29 zákrokov.

CULLEN ROZHODOL O VÝHRE WILD

Útočník Matt Cullen ako jediný premenil svoj nájazd, aby rozhodol o víťazstve Minnesoty v Edmontone pomerom 2:1. Domáci hokejisti viedli po góle Ryana Jonesa od 17. minúty 1:0. Zápas bol potom dlho vyrovnaný a keď už sa zdalo, že domáci získajú dva body, všetkých zaskočil Dany Heatley, ktorý dve sekundy pred koncom tretej časti hry poslal zápas do predĺženia. Obaja brankári, Chabibulin (Edm) i Bäckström (Min), upustili duel s 30 zákrokmi.

QUICK VYNULOVAL PHOENIX

Dustin Brown strelil v prvej minúte druhého dejstva presilovkový gól, ktorým rozhodol o zisku dvoch bodov pre Los Angeles. Kings napokon zvíťazili 2:0, druhý gól zaznamenal v 36. minúte Kyle Clifford. Brankár Jonathan Quick prispel k víťazstvu 28 zákrokmi, aby udržal svoje druhé čisté konto v rade a 16. v kariére. Na zápase bolo prítomných len viac ako 7 tisíc divákov.

LECAVALIER POMOHOL UKONČIŤ SÉRIU PREHIER

Tampa Bay sa zamerala viac na defenzívu a proti Islanders sa jej to vyplatilo. Vincent Lecavalier zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Lightning ukončiť päťzápasovú sériu prehier. K výhre 4:1 prispeli gólmi aj Ryan Malone, Steven Stamkos a Brett Clark. Teddy Purcell pridal dve asistencie a brankár Mathieu Garon nemal veľa roboty – čelil len 17 strelám. V tretej tretine ho prekonal Michael Grabner.

SENATORS ZDOLALI JETS 4:1

Jets síce po prvej tretine viedli zásluhou gólu Dustina Byfugliena, no napokon sa z víťazstva tešila Ottawa, ktorej k výhre 4:1 výrazne prispeli hlavne Craig Anderson, Milan Michálek a Jason Spezza. Americký brankár zaznamenal 35 zákrokov, český krídelník strelil dva góly a pridal jednu asistenciu a kanadský center strelil gól a pridal dve asistencie. Daniel Alfredsson sa tiež zapísal do streleckej listiny a Senators zaknihovali svoju prvú výhru v normálnom hracom čase.

SEDINOVCI DOVIEDLI CANUCKS K VÝHRE NAD PREDS

Daniel Sedin strelil gól a pridal dve asistencie, jeho brat Henrik zaznamenal gól a asistenciu. Aj vďaka ich výkonu sa Canucks dočkali víťazstva 5:1 nad Nashvillom, ktoré bolo pre minuloročného finalistu tretím v ročníku. Dale Weise a Chris Higgins sa tiež presadili strelecky v prvej tretine a v záverečnej časti hry vsietil svoj prvý gól sezóny Ryan Kesler. Roberto Luongo zaznamenal 25 zákrokov a prekonať ho dokázal len Matt Halischuk. Diváci vo Vancouveri videli v prvej tretine päť gólov.

HVIEZDY VEČERA:
1. Jason Pominville (BUF), 2. Alex Ovečkin (WSH), 3. Craig Anderson (OTT)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 19:45 1 0 1 +1 3 0
T. Kopecký (FLA) 18:17 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (BUF) 15:21 0 0 0 +1 1 0
Z. Chára (BOS) 25:23 1 2 3 +1 5 2
A. Meszároš (PHI) 24:28 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (NYR) 21:03 1 0 1 0 8 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies