Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Životná sezóna pre Kessela?

Momentálne najproduktívnejší hráč NHL pochádza z hlavného mesta amerického štátu Wisconsin a jeho meno sa neustále spájalo počas rokov strávených v organizácii Toronta Maple Leafs s kontroverznou výmenou, ktorú uskutočnil v septembri 2009 generálny manažér „Javorových listov“ Brian Burke.

Reč je samozrejme o Philovi Kesselovi, ktorý dokázal v doterajšom priebehu sezóny zaznamenať celkovo 15 bodov iba v ôsmich zápasoch. Kessel sa mohol radovať zo vstreleného gólu už po deviatykrát, keď v zápase proti Philadelphii Flyers vsietil úvodný gól do siete Sergeja Bobrovskyho. Jeho výkonom sa dokázali priblížiť snáď len Thomas Vanek, či James Neal. Vanek pomohol Buffalu v ôsmich zápasoch siedmymi gólovými strelami a Neal taktiež zažíva vynikajúci úvod sezóny, keď svoje snaženie priviedol do úspešného konca celkom 8 krát počas 11 zápasov odohratých v drese „Tučniakov“ z Pittsburghu.

No, zatiaľ tieto výkony nestačia na dvadsaťštyriročného Američana, ktorý sa po ľade premáva s veľkým sebavedomím a dokáže využiť aj minimum priestoru, ktorý mu ponúknu obrancovia súpera na to, aby si pre seba vytvoril gólovú pozíciu.

Hokejoví analytici s napätím a veľkým obdivom sledujú každé jedno jeho predstavenie a začínajú špekulovať, kto vlastne na tej veľkej výmene získal viac. Vymenili by ste Tylera Seguina a Dougieho Hamiltona za Phila Kessela? Tak znie otázka, ktorá v hlave vŕta nejednému fanúšikovi Maple Leafs a Bruins.

Víťaza Bill Masterton Trophy z roku 2007, kedy sa statočne a hlavne úspešne popasoval s rakovinou semenníkov, si na drafte v roku 2006 vybrali „Medvede“ z Bostonu celkovo z piateho miesta. Pred ním dostali prednosť hráči ako Erik Johnson, Jordan Staal, Jonathan Toews a Nicklas Bäckström. Kessel vynechal kvôli operácii súvisiacej s odstránením nádoru v sezóne 2006/07 len 11 zápasov.

Svoje gólové maximum si stanovil počas svojho posledného ročníka vo farbách Bruins. V sezóne 2008/09 sa trafil do čierneho 36-krát a celkovo zaznamenal 60 kanadských bodov. Počas dvoch rokov strávených v kanadskom Toronte jeho produktivita vôbec neklesala. Strieborný medailista z olympiády vo Vancouveri pod hranicu 30 gólov neklesol ani raz a pokiaľ sa nezraní, určite bude v tejto sezóne atakovať vyššie méty. Očakáva sa že tá 40-gólová by mohla byť veľmi rýchlo pokorená. Na akých číslach sa nakoniec tento talentovaný bojovník, ktorý dokáže hrať aj na krídle aj na centri zastaví?

183 cm vysoký hráč s číslom 81 skóroval v šiestich zápasoch, jednoduchým výpočtom teda zistíme, že jeho strelecká úspešnosť je presne 75 percentná. Pokiaľ by udržal nasadené tempo, môže sezónu zakončiť s fantastickými 61 presnými zásahmi. Je však známe, že Kessel podáva veľmi nevyrovnané výkony, zrejme od neho teda nemôžeme očakávať až takéto bohaté gólové hody.

Po menšej prestávke, ktorú si vzal Tim Connolly, Burkeova letná akvizícia, na regeneráciu hornej časti tela, sa očakáva, že tridsaťročný veterán nastúpi už vo štvrtok po boku jeho mladšieho krajana. Prítomnosť Connollyho na ľade by tak mohla Kesselovi veľmi pomôcť ešte k lepším výkonom. Je však známe, že za posledných 6 rokov sa Connolly dosť často pasoval s rôznymi typmi zranení. V sezóne 2003/2004 do akcie nenastúpil kvôli otrasu mozgu, ktorý utrpel počas prípravných zápasov ani do jedeného zápasu a takmer celý ročník mu zahatali problémy s otrasmi mozgu aj v rokoch 2006/2007, kedy sa divákom Buffala Sabres predstavil len v dvoch zápasoch.

Aj bez Connollyho ale Toronto dokázalo v doterajšom priebehu ročníka päť krát vyhrať a zapísať si do tabuľky celkom 11 bodov. Hokejom pobláznení fanúšikovia v Toronte dúfajú, že s novým lídrom sa konečne ich tím prebojuje do play-off, kde sa pokúsia zabojovať o Stanley Cup. V hlave im však stále bude vŕtať tá nepríjemná otázka, na ktorú im odpovedia až nasledujúce roky.

A aký máte názor vy? Vymenili by ste Kessela za Seguina a Hamiltona?




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies