Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Brad Richards? Meno dávno neznáme

Napriek tomu, že tím Dallas Stars disponuje najnižším kapitálom, ktorý môže využiť na vyplácanie svojich hráčov, si „Hviezdy“ vedú v Západnej konferencii pomerne dobre. V úvode sezóny dokázali dotiahnuť hráči pod vedením trénera Glena Gulutzana sedem zápasov do víťazného konca a celkovo z deviatich duelov vyťažili 14 bodov.

Väčší bodový zisk na západe zatiaľ nedosiahol ani jeden z ich konkurentov. Otázne je, ako dlho táto forma Dallasu vydrží. Počas minulého ročníka si taktiež neviedli vôbec zle, no výkony, ktoré začali predvádzať na konci mesiaca január a počas celého februára, sa veľkou mierou zaslúžili o to, že Stars nakoniec nepostúpili do vyraďovacej časti.

Pritom mali osud sami vo svojich rukách. 10. apríla, teda v posledný hrací deň, si zmerali sily s Minnesotou, a práve v tomto zápase mali šancu prebojovať sa do play-off na úkor obhajcu pohára Chicaga Blackhawks. Lenže na „Divochov“ boli prikrátki a podľahli im na ľade v Xcel Energy Center pomerom 3:5.

V lete sa museli vysporiadať s radou problémov, od komplikácií ohľadne majiteľa tímu až po tvrdý oriešok v podobe Brada Richardsa. Nakoniec sa generálny manažér Joe Nieuwendyk rozhodol ďalej otázkou ohľadne tridsaťjedenročného produktívneho stredného útočníka nezaoberať a zmieril sa s faktom, že Richards ako voľný hráč podpísal deväťročný kontrakt s New Yorkom Rangers.

Jamie Benn, vychádzajúca dvadsaťdvaročná hviezda v organizácii Dallasu, dáva divákom v American Airlines Center jasne najavo, že každý je nahraditeľný. Aj Brad Richards. Na konte mu pribudlo počas úvodných deviatich zápasov osem kanadských bodov (2 + 6). Mike Ribeiro, prvý center tímu, má svoju štatistiku oproti Bennovi ukrátenú len o jeden gól.

Mnohých neprajníkov určite prekvapil aj Sheldon Souray, ktorý si na rok dal od NHL pauzu a v AHL nastrieľal za tím Hershey Bears štyri góly a pridal 15 asistencií v 40 zápasoch. Nieuwendyk sa rozhodol dať tomuto tridsaťpäťročnému veteránovi s nesmierne prudkou strelou opäť šancu. On sa mu zatiaľ odvďačil spoľahlivými výkonmi vo vlastnej tretine a nezaostáva, ani v aktivitách pri útočnom ťažení. 2 góly, 4 asistencie a 6 kladných bodov, to je Sourayova vizitka počas 9 zápasov, ktoré odohral. Zabudnúť určite nesmieme ani na Louia Erikssona, ktorý s piatimi presnými zásahmi vedie klubovú tabuľku strelcov.

Vedenie Dallasu si veľmi pochvaľuje aj prácu preverených veteránov Radka Dvořáka, Vernona Fiddlera a Adama Burisha, ale aj Erica Nystroma, ktorý nastupujú v takzvanej „checking line“. Títo hráči si dobre uvedomujú svoju rolu a snažia sa plniť si svoje povinnosti na sto percent.

Stars však na západe nepatria k jedinému prekvapeniu. Colorado, ktoré sa momentálne nachádza vo fáze prestavby, zaostáva za Dallasom len o jednu výhru. Výhodou pre klub z Denveru je to, že majú odohraný o jeden zápas menej ako tím z Texasu.

„Lavíny“ dokázali potrápiť svojich súperov najmä na domácich klziskách ich rivalov. Na cestách Avalanche zatiaľ neokúsili trpkosť porážky, no vo svojej domovskej aréne ešte nedokázali počas úvodných dvoch stretnutí bodovať. Colorado nastrieľalo do bránky súpera celkom 26 gólov, čo je len o jeden presný zásah menej, ako na západe najčastejšie skórujúci tím Chicago Blackhawks.

„Avs“ a Stars budú mať možnosť zmerať si svoje sily už čoskoro, presnejšie v piatok 4. novembra. Colorado pritom bude mať opäť „výhodu“ vonkajšieho prostredia.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies