Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Flames: Zmeny na obzore, Turris chce z púšte preč

Tímu Calgary Flames sa nepodarilo vstúpiť ani do tohto ročníka veľmi úspešne, preto kanadskí fanúšikovia žiadajú generálneho manažéra Jaya Feastera, aby okamžite začal konať.

Feaster by mal svoju pozornosť upriamiť na budúcnosť tejto nešťastnej organizácie, ktorá výrazný úspech zaznamenala naposledy v roku 2004, kedy sa Flames dokázali prebojovať až do finále, v ktorom podľahli Tampe Bay.

Nasledujúcu sezónu zahatala výluka a po nej sa „Plamene“ už nedokázali prebojovať cez prvé kolo vo vyraďovacej časti. Úprimne povedané, to bol ten lepší prípad. Za posledné dva roky totiž Calgary nestačilo na konkurenciu v Západnej konferencii a brány play-off ostali pre tento tím z provincie Alberta zavreté.

Problém vidia fanúšikovia Flames najmä v nadmernej prítomnosti preplatených a starých hráčov, prípadne len hráčov, ktorí nedokázali naplniť očakávania, ktoré sa na nich kládli. Faktom však je, že hrať pod prísnym trénerom Brentom Sutterom nie je vždy veľmi ľahké. Niektorí hráči si s trénerom nesadnú a ich výkony na ľade jednoducho nezodpovedajú ich potenciálu.

Zvesti okolo výmeny dvadsaťdvaročného Kylea Turrisa sa stupňujú každým dňom. Najvážnejšími kandidátmi na uskutočnenie výmeny, ktorá by Turrisa zahrňovala sú práve Flames, či Senators.

Generálny manažér Phoenixu Coyotes Don Maloney trvá na tom, že Turris na predaj nie je, no sám hráč dáva jasne najavo svoju nespokojnosť. Chce z arizonskej púšte preč. A to čo najskôr.

Flames zúfalo zháňajú stredného útočníka s určitým potenciálom, preto sa rodák z kanadského New Westminsteru javí ako ideálny adept na túto pozíciu. Je mladý, čo je pre Calgary obrovské plus, talentovaný a potrebuje zmenu spolu s priestorom na ľade. Ten by mu Sutter určite s radosťou vytvoril v jednej z prvých dvoch formácií. Ako by si asi tak porozumel s Jaromem Iginlom?

Po odchode osemnásťročného Miku Zibanejada do rodného Švédska by sa však miesto našlo určite aj v zostave ottawských Senátorov, ktorý by Turrisovi poskytli dostatok času v druhej útočnej formácii. „Sens“ majú o celkovú tretiu voľbu na drafte z roku 2007 minimálne rovnaký záujem, ako Flames. Turris počas svojho doterajšieho pôsobenia v najprestížnejšej hokejovej lige sveta dokázal bodovať len v 46 prípadoch (19+27). Celkovo nastúpil k 131 zápasom.

Olli Jokinen má záujem aj naďalej obliekať dres „Plameňov“. Očakáva sa, že situáciu okolo tohto tridsaťdvaročného fínskeho veterána začne Feaster riešiť s príchodom uzávierky prestupového obdobia. Všetko sa samozrejme bude odvíjať od aktuálnych výsledkov a formy jeho celku. Jokinen sa po skončení tejto sezóny môže stať voľným hráčom bez obmedzenia.

Vedenie určite ľutuje akvizíciu Matta Stajana, ktorého priviedli v roku 2010 prostredníctvom mega výmeny z Toronta spolu s nevýrazným Niklasom Hagmanom. Stajan si na svoj bankový účet pripísal opäť 3,5 milióna dolárov za 6 gólov a 25 gólových prihrávok, ktoré nazbieral počas 76 zápasov v minulej sezóne. Priaznivci Flames by sa veľmi radi zbavili tohto dvadsaťsedemročného stredného útočníka, ako protihodnotu by uvítali aj vrece s pukmi. Stajan určite nie je jediný, kto si poštval náročných fanúšikov proti sebe.

Sympatické výkony v tomto mužstve podáva už tradične kapitán Jarome Iginla. Spolu s jeho asistentom Markom Giordanom sú to snáď jediní hráči, ktorí sú nedotknuteľní. O Giordana pritom má záujem nejeden Feaserov kolega. Giordano nielenže disponuje solídnymi ofenzívnymi štatistikami, ale stará sa aj o poriadok na ľade, pred bránkoviskom a v rohoch klziska. Odvádza pre svojho zamestnávateľa kopu čiernej roboty a zblokuje obrovské množstvo striel.

Feaster má záujem predložiť novú zmluvu Davidovi Mossovi, ktorý sa cez leto môže taktiež stať voľným hráčom. O predĺžení písomnej dohody však neuvažuje s hráčmi Timom Jackmanom a Tomom Kostopoulosom, môžu sa tak stať súčasťou výmeny.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies