Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
EDM
3
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Hossa strelil gól, Handzuš asistoval

Vo štvrtok sa v NHL odohralo osem zápasov, v ktorých sa predstavili piati Slováci. Do bodovania sa zapísali len Marián Hossa a Michal Handzuš. Jaroslav Halák nepodal zlý výkon, no víťazstvo nevychytal.

HOSSA PRISPEL GÓLOM K VÝHRE NAD COLUMBUSOM

Chicago dostalo vo štvrtok vhodnú príležitosť na ukončenie trojzápasovej série prehier. Jonathan Toews (7) strelil dva góly a pridal asistenciu, aby Blackhawks zdolali slabučký Columbus pomerom 6:3. Steve Montador (1) strelil gól a pridal asistenciu, Nick Leddy a Brent Seabrook zaznamenali po dve asistencie, Corey Crawford urobil 27 zákrokov a strelecky sa presadili aj Andrew Brunette (3), Patrick Kane (5) a Marián Hossa, ktorý strelil svoj ôsmy gól v sezóne. Trenčiansky odchovanec odohral v zápase 20 minút a nazbieral aj tri plusové body a tri strelecké pokusy. Chicago vstupovalo do zápasu ako posledný tím v úspešnosti využívania presiloviek, no proti Blue Jackets využili dve z troch. Crawforda prekonali dvojgólový Grant Clitsome (3) a Mark Letestu (1), ktorý nedávno prišiel do Ohia z Pittsburghu. Rick Nash zaznamenal svoj 500. bod v kariére, keď nahrával na gól bývalého hráča Penguins.

SHARKS UKONČILI WILD SÉRIU VÝHIER, HANDZUŠ ASISTOVAL

Článok pokračuje pod reklamou

Parick Marleau (6) sa stal prvou hviezdou zápasu po tom, čo strelil dva góly v presilových hrách, aby rozhodol o výhre San Jose 3:1 nad vo forme hrajúcou Minnesotou. Sharks vyhrali druhý zápas v rade vďaka druhej tretine, ktorú získali pomerom 3:0. Strelecky sa presadil aj Torrey Mitchell (1), ktorý vystrelil na bránu okamžite po vyhranom vhadzovaní Michala Handzuša. Slovenský center odohral v zápase viac ako 14 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal aj plusový bod, jeden strelecký pokus, jeden bodyček a na vhadzovaniach mal 64,3% úspešnosť. Antti Niemi zaznamenal 21 zákrokov a o svoje čisté konto prišiel v 54. minúte, kedy ho prekonal Kyle Brodziak (3). Niklas Backstrom úspešne čelil 33 strelám, no Wild nepomohol predlžiť víťaznú sériu na šesť zápasov.

BRUINS VYHRALI ŠTVRTÝ ZÁPAS V RADE

Boston hrá opäť ako víťaz Stanley Cupu. Brad Marchand (4) sa strelecky presadil dvakrát a Tyler Seguin (9) zaznamenal gól a asistenciu, aby Bruins zaknihovali štvrté víťazstvo v sérii, keď vo štvrtok v domácom prostredí zdolali Edmonton 6:3. Obhajca titulu strelil počas série 24 gólov a po prvýkrát od úvodného dvojzápasu nemá negatívnu bilanciu (7-7). „Strelenie šiestich gólov dáva vášmu tímu dobrú šancu na víťazstvo. Je dobré vidieť, že strieľame góly,“ povedal brankár Tuukka Rask, ktorý zaznamenal 27 zákrokov. Johny Boychuk (2), Jordan Caron (1) a Milan Lucic (8) sa tiež zapísali medzi strelcov gólov a Joe Corvo nazbieral tri asistencie. Zdeno Chára zaknihoval jeden plusový bod a dva bodyčeky počas 28 minút a 34 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Jeho tím inkasoval góly len z hokejok Ryana Smytha (9) a Ryana Nugent-Hopkinsa (7). Smyth sa presadil dvakrát. Aleš Hemský opustil duel s dvoma asistenciami a Devan Dubnyk s 22 zákrokmi.

HALAK NEVYCHYTAL DRUHÚ VÝHRU V RADE

Keď sa zranil brankár James Reimer, Toronto dúfalo, že niekto vykročí a jeho absenciu zmierni. Ben Scrivens tak urobil v štvrtkovom zápase. Vo svojom treťom štarte v NHL zastavil 38 striel, aby doviedol Maple Leafs k víťazstvu 3:2 nad St. Louis. O ňom v prvej sérii samostatných nájazdov rozhodol Phil Kessel, ktorý prekonal Jaroslava Haláka aj v normálnom hracom čase. Slovenský brankár urobil 20 zákrokov a inkasoval dva góly počas prvej tretiny. John-Michael Liles (3) a Phil Kessel (12) sa presadili počas presiloviek, aby poslali hostí do dvojgólového vedenia. Pri oboch góloch asistoval Tyler Bozak. V druhej a tretej tretine sa domácemu tímu podarilo vyrovnať zásluhou presných zásahov Jasona Arnotta (4) a Patrika Berglunda (4). Blues viac gólov streliť nedokázali, hoci v druhej časti hry súpera prestrieľali pomerom 13:5 a v tretej dokonca 17:3. „Myslím, že sme urobili dobrú robotu s vytváraním si strelecký príležitostí. Jednoducho sme len nevyužili naše šance. Ja som mal jednu, Berglund mal jednu skutočne dobrú. To nás stálo zápas,“ skonštatoval Alex Steen.

VERSTEEG ZAŽIARIL VO WINNIPEGU

Kris Versteeg (8) strelil tri góly a pridal asistenciu, aby doviedol Floridu k víťazstvu 5:2 na ľade Winnipegu Jets. Jason Garrison (6) a Mike Santorelli (2) sa tiež presadili, aby pomohli Panthers vytvoriť si po dvoch tretinách vedenie 4:0. Brian Campbell pridal tri asistencie a tím zo Sunrise vyhral druhý zápas v rade pričom aspoň bod získal v každom z posledných šiestich. Tim Stapleton (1) a Andrew Ladd (4) ako jediní prekonali Joseho Theodorea, ktorý duel opustil s 25 zákrokmi. V jednej časti zápasu nečelil strele 23 minút. Slovenský útočník Tomáš Kopecký odohral niečo cez 16 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod, tri strely na bránu a jednu zblokovanú strelu súpera. Prehral obe svoje vhadzovania.

QUINCEY ROZHODOL O VÝHRE „AVS“

Obranca Kyle Quincey rozhodol v tretej minúte predĺženia v presilovej hre svojím tretím gólom v aktuálnom ročníku o výhre Colorada nad NY Islanders v pomere 4:3, čím denverský tím ukončil šnúru štyroch prehier v rade. „Ostrovania“ vyhrávali v druhej tretine už 3:0, ale hráči Avalanche si potom vstúpili do svedomia a dokázali stav zápasu vyrovnať. Strelecky sa za Colorado, ktoré zaznamenalo až 51 striel, presadili aj Paul Stastny (5), Milan Hejduk (6) a Jan Hejda (1). V bráne dostal príležitosť Jean-Sebastien Giguerre, ktorý kryl 30 striel. Prekonať ho dokázali iba Josh Bailey (1), Brian Rolston (2) a Michael Grabner (5). New York vyhral dva z posledných 10 zápasov a figuruje na poslednom mieste vo Východnej konferencii. Milan Jurčina nehral pre rozhodnutie trénera.

GORGES A PRICE DOVIEDLI „HABS“ K VÝHRE

Predĺženie videli diváci aj v Glendale, kde domáci tím Phoenix Coyotes nestačil na Montreal, ktorý zvíťazil 3:2. Rozhodujúci gól vsietil v 62. minúte obranca Josh Gorges (1). Do streleckej listiny sa v drese Canadiens, ktorí neprehrali proti Phoenixu od roku 1998, zapísali aj Brian Gionta (4) a Travis Moen (5), zatiaľ čo brankár Carey Price zlikvidoval 32 striel, aby sa stal prvou hviezdou zápasu. Tou druhou sa stal jeho náprotivok Mike Smith, ktorý urobil o jeden zákrok viac. Mikkel Boedker (2) a Raffi Torres (3) sa postarali o góly Phoenixu.

PRVÁ TRETINA POMHOLA CANUCKS K VÝHRE V L.A.

Vancouver v prvej tretine štvrtkového zápasu dominoval, strelil v nej tri góly a to mu stačilo na to, aby si z Los Angeles odniesol víťazstvo. Sami Salo (4), Andrew Ebbett (1) a Aaron Rome (2) sa presadili strelecky, Daniel Sedin pridal dve asistencie a Canucks zvíťazili pomerom 3:2. Roberto Luongo zaznamenal 28 zákrokov a prekonať ho dokázali len Drew Doughty (2) a Mike Richards (4). Doughty pridal aj asistenciu, Anže Kopitar ich zaznamenal dve. Jonathan Quick zaknihoval 29 zákrokov.

HVIEZDY VEČERA:
1. Kris Versteeg (FLA), 2. Ben Scrivens (TOR), Jonathan Toews (CHI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 20/22 (90,9%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 28:34 0 0 0 +1 2 0
M. Hossa (CHI) 20:07 1 0 1 +3 3 0
T. Kopecký (FLA) 16:14 0 0 0 +1 3 0
M. Handzuš (SJS) 14:36 0 1 1 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Divoká polminúta v Toronte rozhodla: Marchand vyrovnal rekord, ďalší prekonal! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies