Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Handzuš pomáha McGinnovi k životnej sezóne

Slovenský stredný útočník Michal Handzuš sa javí byť kľúčovým faktorom v životnej sezóne mladého krídelníka Jamieho McGinna. Upozorňujú na to jeho mladší spoluhráč i trénersky zbor. Handzuš sa však k tomu pred novinármi postavil so skromnosťou.

„Je to skvelý chlapík a vyzeralo to tak, že sme si sadli okamžite,“ povedal McGinn, ktorý v tejto sezóne strelil osem gólov a už len dva mu chýbajú k vyrovnaniu svojho osobného rekordu. A to odohral len 33 stretnutí. Pre trénerov ide o jasný pokrok.

„Jamie bol v minulej sezóne trochu stratený a myslím, že by vám to povedal tak isto. Tento rok nie je, skutočne sa sústredí a jeho hra je skutočne jednoduchá. A hoci by sme si za to chceli kredit chceli zobrať na seba, neurobíme tak. Uznanie si zaslúži „Zeus“ (Handzušovi),“ povedal tréner Todd McLellan.

Handzuš, ktorý trávi v San Jose svoju prvú sezónu, bol centrom krídelníka McGinna takmer v každom tohtosezónnom zápase. Aj napriek tomu však odmieta prijať uznanie za úspech jeho mladšieho spoluhráča.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nechcel by som nič brať na seba. Ide len o to, že pracuje veľmi tvrdo a veľa sa spolu rozprávame. Rád rozpráva, na ľade vníma rôzne názory a to mám rád. Myslím, že to je dôvod, prečo medzi nami máme chémiu,“ povedal Handzuš.

Dvadsaťtriročný McGinn tiež súhlasí, že komunikácia je základom úspechu a tvrdí, že prospech z prítomnosti banskobystrického rodáka má nielen počas zápasov, ale aj počas voľných dní: „Sadneme si spolu, máme spolu buď raňajky alebo obed, a jednoducho rozoberáme veci a hovoríme o tom, kde sme spolu na ľade. Myslím, že tréningové dni sú pre nás najdôležitejšie.“

„Vzhliadam k nemu. Je o niečo starší a pôsobí tu už dlhú dobu, takže tam má nado mnou akúsi kontrolu. Rád tam chodím a pracujem, pracujem, pracujem... A on príde a povie: „Niekedy sa môžeš uvoľniť, spomaliť tempo a byť viac v pozícii, dostaneš ten puk a budeš odmenený.“ Jeho rady si beriem k srdcu, veľmi mi pomáha,“ dodal McGinn.

Tak ako jeho niekdajší tréner Terry Murphy, aj McLellan verí, že by Handzuš po skončení aktívnej kariéry mohol byť trénerom: „Skutočne verím v to, že ak bude chcieť byť trénerom alebo pracovať v nejakej pozícii vo vedení tímu, kde by mohol mať vplyv na organizáciu, tak má všetky predpoklady na to, aby to mohol robiť.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies