Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2012: Slovensko prehralo, Fíni v semifinále


Slovenskí hokejoví juniori podľahli vo štvrťfinále favorizovanému Fínsku 5:8 a na svetovom šampionáte si zahrajú o konečné piate miesto.

SLOVENSKO – FÍNSKO 5:8 (2:2, 1:4, 2:2)
Góly: 15. Chovan (Mráz), 20. Tvrdoň (Bubela, Jánošík), 34. Mráz (Chovan, Marinčin), 45. Ďaloga (Daňo), 60. Daňo (Jurčo, Mráz) - 5. Armia, 15. Hamalainen (Kuronen), 26. Mi. Granlund (Ristolainen, Pulkkinen), 27. Ma. Granlund (Mi. Granlund), 30. Ma. Granlund (Mi. Granlund), 32. Barkov (Aaltonen, Ristolainen), 53. Donskoi (Pokka), 54. Pulkkinen (Mi. Granlund, Ma. Granlund)
Divákov: 14 558

V prvej tretine sa slovenskému mužstvu darilo až na očakávanie dobre. Nebyť dvoch viac-menej darovaných gólov pre hráčov „Suomi“, mohlo to byť po 20 minútach aj veselšie, no nakoniec sa do šatní odchádzalo za stavu 2:2. Skóre stretnutia otvoril v piatej minúte Joel Armia, hoci jeho zámerom bola prihrávka a puk sa do brány odrazil od hokejky Mateja Beneho. O desať minút neskôr bolo vyrovnané, keď sa po prihrávke Mráza presadil Matúš Chovan. Radosť však trvala príliš krátko. O osem sekúnd neskôr poslal Fínov do opätovného vedenia Roope Hamalainen, ktorý využil zaváhanie Šimbocha, ktorému sa z lapačky puk vyrazil pred bránu, kde boli nekrytí až dvaja Fíni. V závere tretiny sme hrali presilovku, počas ktorej strelil vyrovnávajúci gól do šatne Marek Tvrdoň.

Kým úvodná tretina Slovensku vyšla dobre, nedalo sa to isté povedať o tej druhej. Padlo v nej päť gólov, no takmer všetky do slovenskej brány. V priebehu šiestich minút sa z gólov tešili Mikael Granlund, jeho mladší brat Markus, ktorý sa presadil dvakrát v rade, a Alekxander Barkov, ktorý v 32. minúte zvýšil už na 6:2. Pri jeho góle už v bráne slovenskej reprezentácie stál Dominik Riečický. Naším sa podarilo do prestávky znížiť gólom Richarda Mráza, no fínski juniori aj po tomto góle hrali v psychickej pohode, čo sa odzrkadlilo aj v ďalšom priebehu duelu.

Článok pokračuje pod reklamou

Do tretej tretiny mladí Slováci mohli vstupovať s pomyslením, že raz sa im už na turnaji obrat podaril. Úvod dvadsaťminútovky však vyšiel lepšie Fínom, hoci tí napokon ako prví inkasovali. V 46. minúte znížil na rozdiel dvoch gólov Martin Ďaloga. V 52. minúte prišiel kľúčový okamih, ktorý ukončil nádeje v obrat. Náš najlepší strelec, Chovan, bol prísne vylúčený do konca zápasu za narazenie zozadu a Fínsko tiež dostalo šancu hrať päťminútovú presilovku. A počas nej si rozšírilo vedenie, keď sa najskôr presadil Joonas Donskoi a potom Teemu Pulkkinen, ktorý pri vylúčení Tršku využil početnú prevahu o dvoch hráčov. V závere sa udiala ešte menšia mela a v poslednej minúte sa Slovensku podarilo uzavrieť skóre, keď dal gól Marko Daňo.

Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení Armia a Chovan. Fínov čaká semifinálový súboj proti odvekému rivalovi zo Švédska, Slovensko si v noci zo stredy na štvrtok zahrá o piate miesto proti výberu Českej republiky.

Zostava Slovenska: Juraj Šimboch (od 30. minúty Dominik Riečický)- Martin Marinčin, Martin Gernát, Adam Jánošík, Peter Čerešňák, Peter Trška, Michal Čajkovský, Peter Bezuška, Mário Kurali - Richard Mráz, Tomáš Jurčo, Matúš Chovan - Michal Toman, Marek Tvrdoň, Miloš Bubela - Matej Hinďoš, Matej Bene, Tomáš Matoušek - Vladimír Dolník, Martin Ďaloga, Marko Daňo. Tréner - Ernest Bokroš.

Zostava Fínska: Sami Aittokallio - Konsta Mäkinen, Jani Hakanpää, Miro Hovinen, Ville Pokka, Simo-Pekka Riikola, Rasmus Ristolainen - Teemu Pulkkinen, Markus Granlund, Mikael Granlund - Joel Armia, Miikka Salomäki, Joonas Donskoi - Alexander Ruuttu, Miro Aaltonen, Aleksander Barkov - Roope Hamalainen, Mikael Kuronen, Otto Paajanen - Markus Hannikainen. Tréner - Raimo Helminen.

RUSKO - ČESKÁ REPUBLIKA 2:1 PP (0:0,1:1, 0:0, 1:0)
V druhom zápase si o semifinále zahrali Rusi a Česi. O postupujúcom sa rozhodlo až v predĺžení, kedy sa viac šťastia priklonilo na stranu „zbornej“. Tá pritom ako prvá prehrávala. Na úvodný gól sa čakalo do 28. minúty, kedy sa presadil Jakub Culek. Rusom sa podarilo vyrovnať o päť minút neskôr, kedy prekonal Petra Mrázka Danil Apalkov. Český brankár opäť predvádzal výborný výkon, čo ocenili aj miestni diváci. Nakoniec sa stal najlepším hráčom českého tímu. Ten mal v úvode predĺženia výhodu presilovky, po ktorej skončení využil prečíslenie Grigorij Želdakov a Rusko oslávilo postup medzi prvú štvorku. O finále sa pobije s domácou Kanadou.

Výsledky, Štatistiky, Tabuľky, Zostavy a viac informácií z MSJ na:
msj2012.slovaknhl.sk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies