Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára, Handzuš a Gáborík dvojbodoví

Zábava skončila a po prestávke sa bolo potrebné vrátiť do práce. V utorok to platilo pre 26 tímov a 8 Slovákov. Z nich bodovali štyria, strelecky sa presadili len Zdeno Chára a Michal Handzuš. Dve asistencie získal Marián Gáborík.

DVOJBODOVÝ CHÁRA POMOHOL K VÝHRE

Obrancovia Bostonu nazbierali šesť bodov v domácom zápase proti Ottawe, ktorý Bruins vyhrali pomerom 4:3. Kapitán Zdeno Chára (8) otvoril v početnej prevahe skóre stretnutia a pridal aj asistenciu, aby pomohol svojmu celku k 11. víťazstvu v rade nad súperom zo Severovýchodnej divízie. Joe Corvo zaznamenal dve asistencie a Dennis Seidenberg (3) najskôr asistoval a neskôr strelil víťazný gól. Strelecky sa presadili aj dvojbodový Milan Lucic (18) a Brad Marchand (18). Tim Thomas urobil 30 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Colina Greeninga (12), Kyla Turrisa (5) a Erika Karlssona (8). Craig Anderson zastavil 26 striel. Chára ho ohrozil celkovo štyrikrát. V akcii odohral 25 minút a 20 sekúnd, počas ktorých získal aj jeden mínusový bod a urobil štyri bodyčeky.

SHARKS ZNIČILI BLUE JACKETS, HANDZUŠ DVOJBODOVÝ

Článok pokračuje pod reklamou

San Jose sa po troch stretnutiach vonku vrátilo na domáci ľad, na ktorom pohodlne zaknihovalo svoje 28. víťazstvo v sezóne, keď zdolalo Columbus pomerom 6:0. Antti Niemi vychytal svoje štvrté čisté konto sezóny, keď urobil 30 zákrokov. Joe Thornton (10) strelil dva góly a pridal jednu asistenciu, Michal Handzuš strelil svoj štvrtý gól v sezóne a pri jednom aj asistoval. S rovnakou bilanciou opustil duel aj jeho spoluhráč z útoku Jamie McGinn (10). Logan Couture zaznamenal dve asistencie. Patrick Marleau (18) a Joe Pavelski (18) sa tiež nachádzajú v listine strelcov. Handzuš v zápase odohral necelých 16 minút a svoje konto si vylepšil aj o dva plusové body. Bránu hostí ohrozil trikrát a na vhadzovaniach mal 55,6% úspešnosť. Steve Mason čelil 43 strelám.

COGLIANOV ČISTÝ HETRIK ZNAMENAL VÝHRU DUCKS

Zo slovenských obrancov sa do bodovania zapísal v utorok už len Ľubomír Višňovský, ktorý jednou asistenciou prispel k triumfu Anaheimu 4:1 na ľade Phoenixu. Hrdinom zápasu bol jeho spoluhráč Andrew Cogliano (11), ktorý strelil čistý hetrik v priebehu necelých siedmich minút v druhej tretine. Strelecky sa presadil aj Teemu Selanne (16), Nick Bonino pridal dve asistencie a Jonas Hiller zastavil 24 striel. Jediný gól mu vsietil Ray Whitney (16), ktorý v úvodnej dvadsaťminútovke otvoril skóre zápasu. Višňovský v ňom odohral 17 minút a 37 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod a dva strelecké pokusy. Anaheim má od 6. januára druhú najlepšiu bilanciu v lige – vyhral deväť zápasov z 11 a získal 19 bodov z 22 možných.

KOVAĽČUK ROZHODOL O VÝHRE DEVILS, GÁBORÍK DVOJBODOVÝ

Marián Gáborík sa v utorok zo strelca zmenil na nahrávača, no ani jeho dve asistencie nepomohli Rangers k víťazstvu nad New Jersey. V súboji dvoch lokálnych rivalov síce New York trikrát viedol, no nakoniec prehral 3:4 po samostatných nájazdoch. O triumfe Devils rozhodol už v úvodnej sérii Iľja Kovaľčuk, po ktorom už neuspel nikto, ani najužitočnejší hráč zápasu hviezd. Kovaľčuk (20) sa presadil aj v normálnom hracom čase a okrem neho prekonali Martina Birona (26/29) aj Zach Parise (16) a David Clarkson (17), ktorý vynútil predĺženie v 60. minúte. K ukončeniu trojzápasovej série prehier prispel aj Martin Brodeur, ktorý zaregistroval 23 zákrokov. Vychytal aj dva pokusy Gáboríka, ktorý duel opustil aj s jedným plusovým bodom. Na ľade strávil rovných 18 minút.

GAUSTAD PRINIESOL SABRES DVA BODY

Carey Price sa stal prvou hviezdou zápasu, keď urobil 37 zákrokov. K víťazstvu Canadiens však nepomohol, pretože Montreal na domácom ľade podľahol Buffalu 1:3. Solídny výkon podal aj hosťujúci brankár Ryan Miller, ktorý inkasoval ako prvý, keď ho v piatej minúte prekonal Max Pacioretty (18). Potom však už puk za svoj chrbát nepustil a zaknihoval 27 zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa presadili Ville Leino (4), Paul Gaustad (5) a Patrick Kaleta (4), ktorý dal bodku za stretnutím strelou do prázdnej brány. Gaustad, autor víťazného gólu, zaznamenal aj dve asistencie. Pri druhom víťazstve v rade nechýbal ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 19 minút a 12 sekúnd.

ŠTVORBODOVÝ TAVARES, ISLANDERS ZDOLALI HURRICANES

Z víťazstva sa v utorok tešil aj obranca Milan Jurčina, ktorého tím síce prišiel o dvojgólové vedenie, no dokázal sa otriasť, aby nakoniec opúšťal Raleigh s výhrou 5:2. Islanders vyhrali aj druhý vzájomný zápas proti Caroline a ukončili ním dvojzápasovú sériu prehier. Prvou hviezdou sa stal štvorbodový John Tavares (22), ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal dve asistencie. Druhý gól a druhú asistenciu zaznamenal, keď sa Hurricanes pokúšali o vyrovnanie hrou bez brankára. Prvý gól do odkrytej brány strelil Kyle Okposo (12) a dvojgólový náskok vybudovali P.A. Parenteau (11) a Matt Moulson (23), ktorý pridal v dueli aj dve asistencie. Kevin Poulin urobil 21 zákrokov, no bol prikrátky pri príležitostiach Brandona Suttera (11) a Tima Brenta (7). Tí vyrovnali na 2:2 v úvode tretej tretiny. Cam Ward zlikvidoval 21 striel, raz ho ohrozil aj Jurčina. Ten zaznamenal jeden plusový bod a zblokoval štyri strely počas necelých 17 minút strávených v akcii.

SEDIN ROZHODOL O VÝHRE CANUCKS NAD BLACKHAWKS

Chicago po dvoch prehrách s Nashvillom neuspelo ani vo Vancouveri, hoci z neho si aspoň odnieslo bod za remízu v normálnej hracej dobe. Z víťazstva 3:2 sa však tešili Canucks, ktorí vyhrali tretí duel v sérii vďaka gólu Daniela Sedina (22) zo štvrtej minúty predĺženia. Kľúčový bol aj výkon Coryho Schneidera, ktorý zaznamenal 37 streleckých pokusov. Ryan Kesler (14) a Cody Hodgson (14) sa zapísali do listiny strelcov a Alexander Edler pridal dve asistencie. Z mužstva hostí sa presadili len Jamal Mayers (4) a Viktor Stalberg (15). Corey Crawford zastavil 30 striel. V akcii nechýbal ani Marián Hossa, ktorý prišiel o deväťzápasovú bodovú sériu. Počas necelých 17 minút strávených na ľade zaregistroval len jednu strelu na bránu. Január tak ukončil len s troma zápasmi bez bodu. Blackhawks ich spolu odohrali 13.

WINNIPEG USPEL VO PHILADELPHII

V akcii sa zo slovenských hráčov v utorok predstavil už len Andrej Meszároš, ktorého tím privítal na domácom ľade Winnipeg, s ktorého organizáciou na domácom ľade v poslednom období Philadelphia nemala najlepšie spomienky. A potvrdilo sa to aj v utorok, kedy Bryan Little premenil ako jediný samostatný nájazd, aby rozhodol o triumfe Jets 2:1, ktorý je už šiestym v rade na ľade Flyers. Prvé štyri dosiahla organizácia ešte za čias Atlanty Thrashers. Z posledných 10 stretnutí pritom vyhrala až deväť. Jediný gól víťazného tímu v normálnej hracej dobe strelil Chris Thorburn (1) a brankár Ondřej Pavelec z 28 striel inkasoval gól len z hokejky Braydena Schenna (4). Meszároš ho ohrozil raz a počas 22 minút a 19 sekúnd zaznamenal aj tri bodyčeky a jeden menší trest. Iľja Bryzgalov urobil 23 zákrokov.

HUDLER ROZHODOL O VÝHRE WINGS NAD FLAMES

Jiří Hudler (16) poľahky zakončil akciu, na ktorej počiatku bol Valtteri Filppula, aby v 52. minúte strelil víťazný gól Red Wings. Hráči Detroitu opustil Calgary s triumfom 3:1, keď sa do streleckej listiny zapísali aj Cory Emmerton (5) a Drew Miller (8). Jimmy Howard zneškodnil 28 striel a puk vyťahoval z brány len po góle Michaela Cammalleriho (11). Detroit ukončil úvodný mesiac roku 2012 s bilanciou 10-3.

STAMKOS ROZHODOL V PREDĹŽENÍ O VÝHRE NAD CAPS

Steven Stamkos strelil svoj 33. gól sezóny v tretej minúte predĺženia, v ktorom rozhodol o triumfe Tampy Bay 4:3 nad Washingtonom. Martin St. Louis (13) mu naň nahrával a sám sa strelecky presadil. Z gólov sa tešili aj Teddy Purcell (13) a Nate Thompson (6). Mathieu Garon urobil 26 zákrokov, pričom ho prekonali Matt Hendricks (2), Mathieu Perreault (8) a Troy Brouwer (15). Tomáš Vokoun čelil 31 strelám.

PENGUINS VYHRALI 8. DUEL V RADE

Jevgenij Malkin (27) vyrovnal stav zápasu šesť sekúnd pred koncom tretej tretiny a potom sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre Pittsburghu 5:4 nad Torontom. Penguins pritom doťahovali dvojgólový aj trojgólový náskok. Matt Cooke (8), Steve Sullivan (10) a Joe Vitale (3) pomohli k výhre gólmi a Marc-Andre Fleury urobil 35 zákrokov. Dvakrát ho prekonal trojbodový Michail Grabovskij (18) a tiež Tyler Bozak (8) s Clarkom MacArthurom (15). Jonas Gustavsson čelil 35 strelám.

HALL ROZHODOL O VÝHRE NAD COLORADOM

Devan Dubnyk urobil 31 zákrokov a Taylor Hall (17) strelil víťazný gól v zápase, v ktorom Edmonton pred domácimi fanúšikmi zdolal Colorado pomerom 3:2. Jordan Eberle (19) a Eric Belanger (2) poslali v prvej tretine Oilers do dvojgólového vedenia, ktoré hráči Avalanche nedokázali úplne zmazať. Peter Mueller (4) a Gabriel Landeskog (11) ho však aspoň zmiernili. Semion Varlamov zaznamenal 87% úspešnosť zákrokov.

PREDATORS OTOČILI V ZÁVERE ZÁPASU

Minnesota prišla o víťazstvo v závere tretej tretiny. Wild si doma vybudovali vedenie 4:1, no nakoniec podľahli Predators 4:5. Mike Fisher (14) strelil dva z troch gólov Nashvillu, ktoré padli od 57. minúty. K piatemu víťazstvu v rade dopomohli aj Matt Halischuk (12), Brandon Yip (1) a Patric Hornqvist (15). Z domácich hráčov sa dvakrát presadil trojbodový Dany Heatley (17) a po góle pridali aj Cal Clutterbuck (13) s Kyleom Brodziakom (14).

HVIEZDY VEČERA:
1. Andrew Cogliano (ANA), 2. John Tavares (NYI), 3. Joe Thornton (SJS)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 25:20 1 1 2 -1 4 0
A. Meszároš (PHI) 22:19 0 0 0 0 1 2
M. Gáborík (NYR) 18:00 0 2 2 +1 2 0
M. Jurčina (NYI) 16:46 0 0 0 +1 1 0
A. Sekera (BUF) 19:12 0 0 0 0 1 0
Ľ. Višňovský (ANA) 17:37 0 1 1 +1 2 0
M. Hossa (CHI) 16:52 0 0 0 0 1 0
M. Handzuš (SJS) 15:50 1 1 2 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies