Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Špekulácie

Predať alebo kúpiť? Uzávierka sa blíži

Termín uzávierky prestupového obdobia je tento rok stanovený na 27. februára. Generálni manažéri z Národnej hokejovej ligy preto už nemajú veľa času na premýšľanie a musia urýchlene jednať.

Mnohí z nich budú prežívať neľahké obdobie, kedy sa budú musieť rozhodnúť, či sa o vyraďovacie boje zabojovať oplatí, alebo radšej budú sústrediť svoju pozornosť na budúcnosť svojho tímu.

Aj z nedávnej minulosti je nám známych niekoľko prípadov, kedy veľké hviezdy opúšťajú organizáciu, v ktorej pôsobili od začiatku sezóny a stávajú sa z nich „žoldáci“, ktorí majú len jediný cieľ – vyhrať Stanley Cup.

Väčšina z nich nakoniec stroskotá a tím, za ktorý vo vyraďovacích bojoch tak tvrdo bojovali, opustia, pretože im ich profesionálne kontrakty v lete vypršia na platnosti. Opačným smerom putujú nádejní mladíci, prospekty či voľby v drafte, ktoré by z dlhodobého hľadiska mali nahradiť hráča, ktorý ich celok opustil.

Stalo sa tak napríklad v roku 2007, kedy v tom čase utrápených „Letcov“ z Philadelphie opustil ich kapitán Peter Forsberg. Naopak, do Philadelphie zavítali mladé „uchá“ Scottie Upshall a Ryan Parent, spolu s prvou a treťou voľbou v nadchádzajúcom drafte.

Ďalší príklad je z roku 2008, kedy generálny manažér Pittsburghu Penguins Ray Shero zháňal šikovného kanoniera pre svoju superhviezdu Sidneyho Crosbyho a najlepšie riešenie videl v Mariánovi Hossovi. Na oplátku ponúkol Atante Thrashers hráčov Colbyho Armstronga, Erika Christensena, nádejného mladíčka Angela Esposita a voľbu v prvom kole vstupného draftu.

Aj tento rok sa na trhu pohybuje veľa zaujímavých postáv, ktoré by po 27. februári mohli zmeniť pôsobisko. Jedným z nich je napríklad aj Rick Nash z Columbusu Blue Jackets.

Generálny manažér Scott Howson si určite vypočuje mnoho zaujímavých ponúk, hlavne od tímov ako sú New York Rangers, Vancouver Canucks alebo Los Angeles Kings. Dvadsaťsedemročného hviezdneho útočníka však ťaží veľké bremeno v podobe jeho 7,8 miliónového platu.

Ďalší horúci kandidát na výmenu z radov „Modrokabátnikov“ je dvadsaťsedemročný stredný útočník Jeff Carter, ktorý je očividne so situáciou v Columbuse nespokojný, no trvá na tom, že o výmenu nepožiadal.

Generálny manažér „Kráľov“ z Los Angeles Dean Lombardi by opäť rád videl starých priateľov a spoluhráčov Cartera a Richardsa spolu v jednom tíme. Šikovný strelec do prvej rady by sa však hodil aj Nashvillu, ale aj „Javorové listy“ z Toronta sú hladné po Carterových službách.

Špekulácie neutíchajú ani ohľadom českého krídelníka Aleša Hemského, Ryana Smytha, či Sama Gagnera, ktorý svojím osembodovým vystúpením dal všetkým najavo, že má potenciál na to, aby nastupoval v prvých dvoch útočných formáciách. „Olejári“ z Edmontonu, ktorí sa nachádzajú vo fáze prestavby, by tak za spomínaných hráčov mohli obdržať ďalšie zaujímavé mladé nádeje, či už z New Yorku, Ottawy, prípadne Toronta.

Zopár bezsenných nocí si prežije aj Pierre Gauthier z Montrealu. Jeho tím ešte má teoretickú šancu na play-off, no vo všeobecnosti sa od Gauthiera očakáva, že bude predávať. O skúseného defenzívneho borca Hala Gilla má enormný záujem Philadelphia, ktorá sa bude musieť do konca sezóny obísť bez služieb svojho kapitána Chrisa Prongera. Tak isto Travis Moen by sa mohol sťahovať do San Jose. Hlavný architekt „Žralokov“ Doug Wilson by rád videl dvadsaťdeväťročného rodáka zo Saskatchewanu obliekať uniformu jeho celku.

Tím, ktorý okupuje posledné priečky Východnej konferencie, Carolina Hurricanes, disponuje vo svojom kádri menami, ako Tuomo Ruutu či Bryan Allen. Generálny manažér „Hurikánov“ Jim Rutherford však odmieta s dvadsaťosemročným Ruutuom rozviazať pracovný vzťah, aj napriek tomu, že „Senátori“ z Ottawy ponúkajú určité možnosti na dohodu.

O tridsaťjedenročného defenzívneho špecialistu Allena by mohol byť záujem v Chicagu, ktoré uvažuje o posilnení defenzívy, ale chystá sa vylepšiť aj situáciu v bránkovisku. Možno Jevgenij Nabokov?

Všetko je otvorené aj v prípade slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského. Určite aj sám rodák z Topoľčian by rád zabojoval o Stanleyho pohár. Tak prečo nie rovno spolu s krajanom Mariánom Gáboríkom, ktorého „Jazdci“ poškuľujú po šikovnom strelcovi od modrej čiary, ktorý by ich dokázal vytiahnuť z ich presilovkovej mizérie.

Ak však bude chcieť Glen Sather „Višňu“ získať, bude musieť vo svojich radoch poriadne pozametať, pretože Višnovského „cap hit“, teda čiastka, ktorá sa odráta z platového stropu, činí 5,6 milióna dolárov, pričom Sather má pod svojim stropom voľné miesto len niečo cez 1,5 milióna.

V hre však ostáva stále veľa mien. Zach Parise a Alex Sjomin sa v lete môžu stať voľnými hráčmi bez obmedzenia, pokiaľ so svojím súčasným zamestnávateľom nedospejú k písomnej dohode. Bude New Jersey spolu s Washingtonom riskovať, že o týchto hviezdnych útočníkov prídu bez náhrady, alebo sa dočkáme už čochvíľa rozuzlenia?

A kam budú smerovať ďalšie kroky tímu z hlavného mesta Kanady, Ottawy Senators? Tím, s ktorého účasťou v play-off sa veľmi nepočítalo, má prekvapivo vysoké ambície, aj napriek momentálnej neúspešnej sérii. Generálny manažér Bryan Murray by rád zdokonalil ofenzívu a pritiahol do svojho tímu už spomínaného Tuoma Ruutua, no v hre sú aj Václav Prospal z Columbusu či kapitán z Texasu Brenden Morrow.

Spomínané mená sú však len malou kvapkou v mori špekulácií a možností, ktoré sa budú v nastávajúcich dňoch ponúkať.

Čo všetko je ochotný spraviť Dale Tallon pre to, aby jeho „Panteri“ dokázali vyhrať Juhovýchodnú divíziu? Ukončí St. Louis Blues spoluprácu s Chrisom Stewartom, ktorého produktivita rapídne klesla? A je vedenie vo Philadelphii spokojné s ich brankárskou situáciou?

Uzávierka prestupov je určite veľmi vzrušujúce obdobie, ktoré nenechá takmer žiadneho fanúšika NHL chladným...




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies