Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáborík pomohol zaistiť konferenčný titul

V desiatich utorkových zápasoch sa hviezdami zápasov stali aj dvaja Slováci – Marián Gáborík pomohol Rangers zaistil konferenčný titul, Tomáš Kopecký priblížil Panthers k play-off.

RANGERS SI ZAISTILI KONFERENČNÝ TITUL, GÁBORÍK HVIEZDOU

Vonku, vnútri, v Pennsylvánii, v New Yorku. Skutočne nezáleží kde hrajú, Rangers ovládajú Philadelphiu. Marián Gáborík strelil svoj 41. gól sezóny a pridal jednu asistenciu, aby ako prvá hviezda duelu dopomohol New Yorku k víťazstvu 5:3, ktorým si jeho mužstvo zaistilo divízny i konferenčný titul, čo sa im naposledy podarilo ešte v roku 1994, kedy družina okolo Marka Messiera získala pre slávny tím posledný Stanley Cup. Kľúčová bola prvá tretina, v ktorej si „jazdci“ vytvorili štvorgólové vedenie. Pripravili ho Ryan McDonagh (7), Brian Boyle (10), Artem Anisimov (15) a Ryan Callahan (29). Henrik Lundqvist urobil 37 zákrokov, vďaka ktorým sa newyorskému celku podarilo prvýkrát za posledných 40 rokov zdolať „letcov“ vo všetkých šiestich vzájomných zápasoch sezóny. Jakub Voráček (18), Wayne Simmonds (28) a Scott Hartnell (37) vsietili góly Philadelphie, Claude Giroux zaznamenal tri asistencie a Iľja Bryzgalov pri návrate po zranení urobil 19 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

KOPECKÝ PRIBLÍŽIL FLORIDU K POSTUPU

Florida potrebovala nad Winnipegom vyhrať, aby si zaistila play-off. To sa jej síce nepodarilo, no vďaka Tomášovi Kopeckému získala aspoň bod, ktorým sa zase o niečo priblížila k účasti vo vyraďovacích bojoch. Kopecký v zápase odohral síce len necelých 13 minút, no zaznamenal dva plusové body a strelil svoj desiaty gól sezóny, ktorým v 57. minúte vynútil predĺženie a získal pre Panthers cenný bod. Vďaka tomu bol vyhlásený za druhú hviezdu duelu. Tou prvou bol dvojgólový Andrew Ladd (27), ktorý strelil aj víťazný gól Jets v štvrtej minúte predĺženia. K výhre 5:4 prispeli aj Evander Kane (30), Zach Bogosian (4) a Brian Little (24). Ondřej Pavelec čelil 38 strelám, z ktorých ho okrem Kopeckého prekonali aj Marco Sturm (3), Kris Versteeg (23) a Tomáš Fleischmann (27). Jose Theodore zlikvidoval 25 striel. Panthers potrebujú získať už len bod z posledných dvoch zápasov základnej časti, aby si zahrali v play-off bez ohľadu na to, ako sa bude dariť Washingtonu a Buffalu.

SABRES SI VYDRELI DÔLEŽITÉ VÍŤAZSTVO

Sabres pokračujú v snahe postúpiť do play-off a síce proti Torontu sa natrápili viac, ako sa čakalo, nakoniec potrebné dva body získali. Svojim druhým gólom v zápase o tom v štvrtej minúte predĺženia rozhodol Derek Roy (17), vďaka ktorému sa domáci tím tešil z výhry 6:5. Dvakrát sa z gólu tešil aj trojbodový obranca Alexander Sulzer (3) a strelecky sa presadili aj Tyler Ennis (15) a Jordan Leopold (10). Sabres sa dotiahli bodovo na Washington. Oba tímy majú do konca ešte dva zápasy, no výhodu pri rovnosti bodov majú Capitals. Mimochodom, hráči Buffala ukázali v stredu veľkú bojovnosť. Maple Leafs totiž viedli po prvej tretine 3:0 a do 55. minúty vstupovali s vedením 5:3. Dva ich góly strelil trojbodový Tyler Bozak (18), ktorého na listine strelcov doplnili Matt Frattin (8), Clarke MacArthur (20) a Jake Gardiner (6). Brankári sa štatistikami chváliť nebudú – Ryan Miller zaznamenal 20 zákrokov a 80% úspešnosť zákrokov, Ben Scrivens bol na tom o čosi lepšie, keď zlikvidoval až 39 striel. Zaznamenal 86,7% úspešnosť zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Andrej Sekera, ktorý však zaznamenal tri mínusové body počas 23 minút a 19 sekúnd, ktoré strávil na ľade.

CROSBY DOVIEDOL PENGUINS K VÝHRE NAD BRUINS

Pittsburghu zahrala do karát prehra Philadelphie a vďaka víťazstvu nad Bostonom sa posunul o niečo bližšie k zaisteniu výhody domáceho prostredia v prvom kole play-off. Sidney Crosby (6) strelil dva góly a pridal jednu asistenciu, aby doviedol svoj tím k triumfu 5:3. Víťazný gól vsietil James Neal (40) a v listine strelcov nájdeme aj Paula Martina (2) a Arrona Ashama (5). Jevgenij Malkin si svoje konto rozšíril o jednu asistenciu, tri nazbieral Kris Letang. K výhre prispel aj Brent Johnson, ktorý sa prezentoval 26 zákrokmi. Prekonali ho Benoit Pouliot (15), Milan Lucic (25) a Rich Peverley (11). Slovenský obranca Zdeno Chára zaznamenal štyri strelecké pokusy počas 23 minút, ktoré strávil na ľade. Zaregistroval aj dve trestné minúty. Marty Turco zaknihoval 22 zákrokov.

CANUCKS VYHRALI SIEDMY DUEL V RADE

Vancouver je vo forme a boj o Prezidentovu trofej má rozbehnutý veľmi dobre. Proti Anaheimu, ktorý už dávnejšie vypadol z boja o play-off, zaznamenal už siedmu výhru v rade, keď duel získal pomerom 5:4. Toto víťazstvo sa zrodilo v samostatných nájazdoch a po tom, čo Canucks trikrát doťahovali stratu, v jednom prípade dvojgólovú. Víťazný nájazd premenil Maxim Lapierre (9), ktorý sa presadil aj v normálnej hracej dobe. Dva góly pridal Alexandre Burrows (27), jeden Chris Higgins (18) a dve asistencie zaregistroval Henrik Sedin. Ryan Getzlaf (10), Corey Perry (37), Rod Pelley (2) a Devante Smith-Pelly (7) prekonali z 15 striel Roberta Luonga, ktorého potom v bráne nahradil Cory Schneider. Bobby Ryan pridal tri asistencie a Jonas Hiller 35 zákrokov. Ľubomír Višňovský odohral 20 minút a 45 sekúnd s jedným streleckým pokusom.

SHARKS ZDOLALI STARS V PRIAMOM BOJI O PLAY-OFF

Dvaja konkurenti o postupové miesto v Západnej konferencii sa v utorok stretli v Dallase. V mimoriadne dôležitom zápase sa z triumfu 5:4 tešili hráči Sharks, ktorí opäť hrali bez Michala Handzuša. Víťazný gól strelil Logan Couture (31), ktorý ukončil desaťzápasové suchoty. Okrem neho sa presadili aj Daniel Winnik (8), T.J. Galiardi (9), Joe Thornton (17) a Ryan Clowe (16). Antti Niemi urobil 29 zákrokov a prekonali ho len Brenden Morrow (11) a Alex Goligoski (9). Kari Lehtonen inkasoval štyri góly z 25 striel. San Jose má teraz pred deviatym Dallasom náskok troch bodov a oba tímy ešte odohrajú dve stretnutia.

SMITH ŤAHÁ COYOTES DO PLAY-OFF

Mike Smith vychytal svoje ôsme čisté konto sezóny, keď proti Columbusu urobil 54 zákrokov, aby svoj tím doviedol k veľmi dôležitému víťazstvu 2:0. Smith vychytal tretiu nulu v rade a gól zo svojej brány nevyťahoval už 219 minút a 59 sekúnd. Aj vďaka tomu sú Coyotes na dobrej ceste za účasťou v play-off. Strelecky sa v utorok presadili Boyd Gordon (8) a Gilbert Brule (5).

NEW JERSEY VYHRALO TRETÍ DUEL V RADE

Travis Zajac (2) potvrdil vzostup formy pred play-off, keď strelil gól v presilovke, aby rozhodol o treťom víťazstve New Jersey v rade. Vďaka výhre 3:1 nad NY Islanders tak „diabli“ nepostúpia do vyraďovacích bojov z horšieho ako šiesteho miesta. Patrik Eliáš (26) a Iľja Kovaľčuk (35) sa tiež presadili a Johan Hedberg urobil 19 zákrokov. Prekonal ho len Matt Moulson (35). Al Montoya inkasoval dva góly z 19 striel. Milan Jurčina nehral.

RADULOV ROZHODOL O VÝHRE NAD MINNESOTOU

Alexander Radulov opäť potvrdil, že bude pre Predators prínosom. Ruský útočník sa presadil ako jediný v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre Nashvillu 2:1 nad Minnesotou. K nej viedlo aj 25 zákrokov Andersa Lindbacka a gól Gabriela Bourque (7) z druhej tretiny. „Predátori“ vďaka tomu po druhýkrát v histórii dosiahli stobodovú hranicu a vrátili sa na štvrté miesto konferencie. Lindbacka prekonal len Dany Heatley (23). Niklas Backstrom čelil 24 strelám.

WARD DOVIEDOL HURRICANES K VÝHRE NAD SENATORS

Ottawa už nemôže skončil v konferencii na lepšom než siedmom mieste. Rozhodla o tom výhra Caroliny 2:1, ku ktorej viedol predovšetkým výkon brankára Cama Warda, ktorý zlikvidoval 38 striel Senators. Brandon Sutter (17) a Tuomo Ruutu (18) prekonali Craiga Andersona, ktorý ukončil duel s 29 zákrokmi. Ward mohol vychytať nulu, no radosť mu 13 sekúnd pred koncom zápasu pokazil Jason Spezza (13).

HVIEZDY VEČERA:
1. Mike Smith (PHX), 2. Derek Roy (BUF), 3. Sidney Crosby (PIT)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (BUF) 23:19 0 0 0 -3 2 0
T. Kopecký (FLA) 12:44 1 0 1 +2 1 0
Ľ. Višňovský (ANA) 20:45 0 0 0 0 1 0
Z. Chára (BOS) 23:01 0 0 0 0 4 2
M. Gáborík (NYR) 20:11 1 1 2 +1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies