Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Halák aj Budaj vyhrali, Vancouver najlepším tímom

V sobotu skončila dlhodobá časť aktuálnej sezóny. V pätnástich stretnutiach nastúpili deviati Slováci a dvaja sa zapísali do bodovania. Obaja brankári sa tešili z víťazstiev. Vancouver získal druhýkrát v rade Prezidentovu trofej.

Montreal porazil Toronto, Budaj hviezdou duelu

Montrealskí hokejisti sa s neúspešnou sezónou rozlúčili víťazstvom nad Torontom v pomere 4:1, no ani zisk dvoch bodov nezmenil nič na tom, že Canadiens obsadili vo Východnej konferencii posledné pätnáste miesto. Max Pacioretty (33) strelil víťazný gól na začiatku druhej časti hry. Tomáš Plekanec (17) v úvode duelu otvoril skóre zápasu v oslabení, Erik Cole (35) pridal gól pri rovnovážnom počte hráčov na ľade a Brad Staubitz dal svojím prvým gólom v tejto sezóne, ktorý dosiahol do opustenej brány, bodku za duelom. Slovenský brankár Peter Budaj, ktorý odchytal posledné štyri zápasy, podal solídny výkon a z 31 striel inkasoval iba jeden gól, ktorého autorom bol v 25. sekunde tretej tretiny kapitán Maple Leafs Dion Phaneuf. Banskobystrický rodák sa stal treťou hviezdou zápasu a svoju prvú sezónu v drese Canadiens ukončil s bilanciou 4-7-5 v 16 stretnutiach.

Článok pokračuje pod reklamou

Blues rozhodli o svojej výhre v presilovkách, Halák chytal

Po dvojzápasovej pauze sa v bráne St. Louis objavil Jaroslav Halák, ktorý prispel svojmu zamestnávateľovi k ukončeniu štvorzápasovej série prehier, ktorá bola pre Blues najhoršou v prebiehajúcom ročníku. Tím z Missouri zvíťazil v Dallase tesne 3:2. David Perron (21) skóroval menej ako sedem minút pred koncom v presilovej hre a postaral sa o víťazný gól. Alex Steen (15) tiež pridal gól v početnej výhode a prvý presný zásah zaznamenal v polovici zápasu Kris Russell (6). Halák chytil 33 striel, aby si pripísal svoje 26. tohtosezónne víťazstvo. Oba góly inkasoval v tretej dvadsaťminútovke. V 10. minúte ho prekonal Ryan Garbutt (2) a tri minúty pred koncom aj Philip Larsen (3). Richard Bachman zlikvidoval 32 striel. Stars budú v play-off chýbať štvrtý raz v rade, Blues vyhrali Centrálnu divíziu a základnú časť ukončili so ziskom 109 bodov.

Trojbodoví Atkinson a Wisniewski doviedli Columbus k výhre

Priaznivci Blue Jackets nemali v tomto ročníku veľa dôvodov na úsmev, pretože „modrokabátnici“ ukončili základnú časť na poslednom mieste v celej NHL. So sezónou sa rozlúčili vysokým domácim víťazstvom 7:3 nad Islanders, ktorí tiež nepostúpili do play-off. James Wisniewski (6) strelil na konci druhej tretiny víťazný gól a pridal aj dve asistencie. Cam Atkinson (7) nadviazal na predchádzajúci zápas proti Avalanche, ktorým strelil hetrik, a pripísal si dva góly a jednu asistenciu. Kapitán Rick Nash (30) skóroval v možno jeho poslednom dueli v drese Columbusu a v listine strelcov nájdeme z hráčov Blue Jackets aj R.J. Umbergera (20), Jacka Johnsona (12) a Vinnyho Prospala (16). Steve Mason chytil 35 striel a v závere duelu sa do brány dostal aj Shawn Hunwick. O góly „ostrovanov“ sa postarali Milan Jurčina (3), Kyle Okposo (24) a Michael Grabner (20). Jurčina nazbieral aj jednu asistenciu počas zhruba 18 a pol minúty, ktoré strávil v akcii. Al Montoya čelil 37 strelám.

Panthers po prvýkrát divíznymi šampiónmi

Mená všetkých postupujúcich tímov sme spoznali už vo štvrtok, ale pred posledným hracím dňom sme nepoznali dvoch divíznych šampiónov. Panthers mali skvelý štart do zápasu proti Caroline a už v siedmej minúte vyhrávali 2:0. Náskok si do konca duelu udržali a po výhre 4:1 sa radovali z prvého divízneho titulu v klubovej histórii. Rozhodujúci gól putoval na konto Johna Maddena (3), ktorému asistoval slovenský útočník Tomáš Kopecký. Marcel Goc (11), Stephen Weiss (20) a Mikael Samuelsson (14, prázdna brána) pridali ostatné góly floridského klubu, ktorý vo Východnej konferencii obsadil tretie miesto. Scott Clemmensen si pripísal 34 zákrokov a Samuelsson aj dve asistencie. Kopecký odohral 15 minút a 45 sekúnd, počas ktorých nazbieral aj jeden plusový bod. Jediný presný zásah Hurricanes, ktorí ukončili základnú časť na dvanástej pozícii vo Východnej konferencii, zaznamenal Joni Pitkanen (5). Brian Boucher urobil 22 zákrokov.

Kane rozhodol v nájazdoch o výhre Chicaga nad Detroitom

Atraktívne stretnutie sa odohralo v Detroite, kde domáci Red Wings čelili Blackhawks z Chicaga, ktorí by sa v prípade víťazstva v normálnej hracej dobe posunuli pred Detroit na piate miesto, zatiaľ čo „červené krídla“ by skončili na konečnej šiestej pozícii. Blackhawks delilo od piatej pozície iba 47 sekúnd. V poslednej minúte ešte vyhrávali 2:1, ale v čase 59:13 poslal zápas do predĺženia Pavel Dacjuk (19) a bolo rozhodnuté. Rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých o výhre Chicaga rozhodol Patrick Kane. Viktor Stalberg (11) a Andrew Shaw (12) pridali góly „Hawks“ v základnej hracej dobe, zatiaľ čo Patrick Sharp dvakrát asistoval. Coreyho Crawforda (30/32) prekonal aj Johan Franzen (29). Slovenský krídelník Marián Hossa odohral viac ako 20 a pol minúty. Zaregistroval iba jeden mínusový bod a dve trestné minúty. Jimmy Howard zlikvidoval 31 striel.

Trojbodový Bergeron doviedol Bruins k víťazstvu

Prvá útočná formácia Bruins v zložení Brad Marchand, Patrice Bergeron a Tyler Seguin hrala skvele v celej dlhodobej časti tohto ročníka a výrazne prispela k 24. divíznemu titulu v klubovej histórii. Spomínaná trojica hráčov mala veľký podiel aj na sobotnej domácej výhre nad Buffalom (4:3 SN). Tyler Seguin (29) strelil dva góly, Brad Marchand (28) jeden a Patrice Bergeron zaznamenal víťazný nájazd a tri asistencie. Bruins eliminovali v tretej tretine dvojgólový náskok Sabres, v drese ktorých sa strelecky presadili Brad Boyes (8) a kapitán Jason Pominville (30). Brankári boli tiež kľúčovými hráčmi duelu. Domáci Tim Thomas si pripísal 25 zákrokov, hosťujúci Jhonas Enroth až 37. Na ľade nechýbali ani dvaja Slováci. Kapitán „medveďov“ Zdeno Chára odohral zhruba 22 a pol minúty. Trikrát ohrozil Enrotha, prezentoval sa jedným bodyčekom a na trestnej lavici strávil dve minúty. Obranca Buffala Andrej Sekera zaknihoval tiež dve trestné minúty a jednu zblokovanú strelu počas viac ako 20 minút.

Capitals mali raketový štart a zdolali Rangers

Washington strelil tri góly v prvej tretine, tretí brankár organizácie Braden Holtby zneškodnil 35 striel, aby tím z hlavného mesta Spojených štátov amerických vyhral v New Yorku nad miestnymi Rangers 4:1. Capitals nevzdávali boj o divízny titul a mali raketový štart. V 138. sekunde viedli po góloch Alexa Ovečkina (38) a Mathieu Perreaulta (16) už 2:0. V závere prvej časti pridal ďalší gól John Carlson (9) a posledný gól strelil Nicklas Backstrom (14). Holtbyho, ktorý sa stal najlepším hráčom stretnutia, prekonal iba Brian Boyle v 33. minúte. Chytil aj šesť striel Mariána Gáboríka, ktorý bol najaktívnejším hráčom. Trenčiansky rodák odkorčuľoval viac ako osemnásť minút a v poslednom stretnutí základnej časti zaregistroval aj jeden mínusový bod a dva bodyčeky. Washington by získal divízny titul, ak by Florida prehrala s Carolinou. Panthers však vyhrali 4:1.

Dvojgólový Boyle rozhodol o dôležitej výhre San Jose

Sharks aj Kings vedeli, že Phoenix vyhral nad Minnesotou a už nemajú šancu na zisk divízneho titulu. Vo vzájomnom dueli bojovali o siedmu pozíciu v Západnej konferencii. Po dvoch tretinách boli bližšie k nej Kings, ktorí po presilovkových góloch Justina Williamsa (22) a Mikea Richardsa (18) viedli 2:0. Sharks sa dokázali do zápasu vrátiť a v priebehu necelých deviatich minút tretieho dejstva vyrovnali. O góly sa postarali Dan Boyle (8) a Patrick Marleau (30). Víťaza sme spoznali až v predĺžení. 62 sekúnd pred koncom zaznamenal Boyle svoj druhý gól v zápase a Sharks sa štvrtým víťazstvom v rade posunuli na celkovú siedmu priečku. Los Angeles obsadili ôsmu pozíciu. Antti Niemi odchytal prvé dve tretiny, Thomas Greiss bol v bráne Sharks v zvyšných minútach. Spolu chytili 29 striel. Na ľade sa objavil aj center Michal Handzuš, ktorý odohral 13 a pol minúty. Svoje štatistiky si obohatil o jednu strelu, dva bloky, dva hity a na vhadzovaniach mal 50% úspešnosť. Vyhral tri zo šiestich.

Pennsylvánske derby ovládli Penguins, Malkin 50-gólový

Po týždni opäť na seba narazili Penguins a Flyers, medzi ktorými je obrovská rivalita. Pred šiestimi dňami vyhrali „letci“ 6:4, v sobotu „tučniaci“ 4:2. A na výhre mali obrovský podiel obe hviezdy Pittsburghu. Jevgenij Malkin zaznamenal svoj 50. gól v tomto ročníku a pridal aj jednu asistenciu. Sidney Crosby (8) opustil zápas s rovnakou bilanciou. Pascal Dupuis (25) a Chris Kunitz (26) tiež skórovali a v bráne Pittsburghu sa vystriedali obaja gólmani. Fleury zneškodnil 14 striel, Johnson päť. Obaja inkasovali jeden gól. Brayden Schenn (12) prekonal Fleuryho, Jaromír Jágr (19) Johnsona. Obe mužstvá na seba narazia aj v play-off.

Purcell strelil hetrik, Stamkos pokoril 60-gólovú métu

Teddy Purcell (24) strelil tri góly, vrátane víťazného v druhej minúte predĺženia, a stal sa prvou hviezdou duelu, v ktorom Tampa Bay porazila Winnipeg 4:3. Strelecky sa v drese „bleskov“ presadil aj hviezdny útočník Steven Stamkos, ktorý strelil svoj jubilejný 60. gól sezóny a pridal sa k 19 hráčom, ktorí to dokázali pred ním. Naposledy zaknihoval minimálne 60 gólov Alex Ovečkin (65) v sezóne 2007/08. Brankár Dwayne Roloson zastavil 28 striel a inkasoval góly z hokejok Nika Antropova (15) a Jima Slatera (13), ktorý skóroval dvakrát. Ondřej Pavelec čelil 25 strelám.

Senators prehrali v Newarku a klesli na ôsme miesto

Ottawa dvakrát viedla a dvakrát o svoj náskok prišla. Na ľade New Jersey nakoniec prehrala 2:4 a v play-off nastúpi proti najlepšiemu tímu Východnej konferencie, NY Rangers, pretože kanadský celok predbehol v tabuľke Washington. Stephen Gionta strelil svoj prvý gól v NHL, ktorým zariadil výhru. Iľja Kovaľčuk (37) skóroval dvakrát a Petr Sýkora (21) tiež pridal gól. Martin Brodeur opustil duel s 31 zákrokmi. Craig Anderson mal na svojom konte taktiež 31 zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili sviatoční strelci – Matt Gilroy (3) a Jim O'Brien (3).

Canucks získali druhú Prezidentovu trofej v rade

Canucks mali v sobotu výhodu, pretože poznali výsledok zápasu medzi Rangers a Capitals. Na zisk druhej Prezidentovej trofeje v rade im stačila aj remíza s Edmontonom, no Canucks zvíťazili rozdielom triedy 3:0. Henrik Sedin (14), Samuel Pahlsson (4) a David Booth (16) strelili góly Vancouveru a Roberto Luongo potreboval na svoj štvrtý shutout v tejto sezóne sezóne len 17 zákrokov. Jeho náprotivok Devan Dubnyk čelil až 42 strelám.

Coyotes získali po víťazstve nad Minnesotou prvý divízny titul

Phoenix Coyotes porazili v St. Paul domácich Wild hladko 4:1, aby zaznamenal svoje piate víťazstvo v rade. Arizonský tím si ziskom dvoch bodov zaistil aj svoj prvý divízny titul v samostatnej histórii klubu. Taylor Pyatt (9), prvá hviezda duelu, strelil dva góly, po jednom presnom zásahu pridali Mikkel Boedker (11) a Radim Vrbata (35). Michal Rozsíval dvakrát asistoval a Mike Smith zlikvidoval 23 striel súpera. Gól mu strelil len Dany Heatley (24). Jeho spoluhráč Niklas Bäckstrom zaknihoval 24 zákrokov.

Avalanche ukončili sezónu vysokou prehrou

Vysokou prehrou sa s aktuálnym ročníkom rozlúčili Avalanche, ktorí v domácej Pepsi Centre podľahli Nashvillu 1:6. Predators zaknihovali tretiu výhru v rade a uchránili si štvrtú priečku na západe. V play-off budú mať výhodu domáceho prostredia. V sobotu prispeli k výhre gólmi David Legwand (19), Craig Smith (14), Patric Hornqvist (27), Roman Josi (5), Brandon Yip (3) a Matt Halischuk (15). V bráne Predators sa vystriedali obaja gólmani. Lindback chytil 34 striel, Rinne desať. Gól inkasoval prvý menovaný z hokejky Matta Duchena (14). Jean-Sebastien Giguere zaregistroval 23 zákrokov.

Dvojgólový Aliu doviedol Calgary k výhre nad Ducks

Pravý krídelník Akim Aliu, ktorý sa narodil v Nigérii, strelil svoje prvé dva góly v zámorskej profilige, aby doviedol Calgary k výhre 5:2 nad Anaheimom. Jay Bouwmeester (5), Anton Babcuk (2) a Lee Stempniak (14) pridali ďalšie góly Flames, ktorí nepostúpili do play-off tretí raz v sérii. Henrik Karlsson si pripísal 23 zákrokov a góly inkasoval iba z hokejky dvojgólového Bobbyho Ryana (31). Jonas Hiller čelil 23 strelám, obranca Ľubomír Višňovský pre zranenie nenastúpil.

HVIEZDY VEČERA
1. Scott Clemmensen (FLA), 2. Braden Holtby (WSH), 3. Teddy Purcell (TBL)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 30/31 (96,8 %) - - - - - -
J. Halák (STL) 33/35 (94,3 %) - - - - - -
M. Jurčina (NYI) 18:27 1 1 2 -1 2 0
T. Kopecký (FLA) 15:45 0 1 1 +1 0 0
M. Hossa (CHI) 20:37 0 0 0 -1 0 2
Z. Chára (BOS) 22:25 0 0 0 0 3 2
A. Sekera (BUF) 20:16 0 0 0 0 0 2
M. Gáborík (NYR) 18:07 0 0 0 -1 6 0
M. Handzuš (SJS) 13:27 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies