Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Galchenyuk a Canadiens sú už zmluvne zviazaní

MONTREAL – Tím Montreal Canadiens v nedeľu oznámil, že podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s centrom Alexom Galchenyukom, ktorého draftoval v tomto roku z celkového tretieho miesta.

Osemnásťročný rodák z amerického Milwaukee obliekol dres Sarnie Sting v uplynulej sezóne OHL len v dvoch stretnutiach základnej časti, pretože ho trápilo zranenie kolena. Nezaznamenal v nich ani jeden bod. V play-off nazbieral dva góly a dve asistencie v šiestich dueloch.

„Už ani neviem, koľko ľudí mi počas ostatných dvoch mesiacov kontrolovalo koleno. Vždy to dopadlo skvelo. Vedel som, že s ním nebudem mať žiadne problémy a nemyslím si, že by som bol draftovaný, ak by Montreale nemyslel, že bude v 100% poriadku,“ skonštatoval.

V ročníku 2010/11 sa však stal členom formácie najlepších nováčikov prestížnej juniorskej ligy. Vtedy odohral 68 zápasov, v ktorých nazbieral 83 bodov za 31 gólov a 52 asistencií. Tento rok sa stal najvyššie draftovaným hráčom „Habs“ od roku 1980.

„Vždy je tam tlak, ale necítim ho veľa. Venujem sa tomuto športu od dôb, kedy som bol malým chlapcom. Je to zábava. Viem, že som na to pripravený a vyrovnám sa s tým dobre,“ dodal Galchenyuk, ktorý dúfa, že v tréningovom kempe zaujme a vybojuje si miesto v zostave.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies