Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Kopecký debutoval, Višňovský najproduktívnejší

Jozef Struhár  
21.10.2012

SLOVENSKÍ HRÁČI NHL V EURÓPE

Od vyhlásenia výluky v NHL ubehol už viac ako mesiac a odvtedy sa mnoho hráčov rozhodlo hrať v Európe. Platí to aj o Slovákoch, z ktorých momentálne piati brázdia po európskych ľadoch.

ZDENO CHÁRA, LEV PRAHA (KHL)

Zdeno Chára
Jeden z najlepších obrancov sveta, Zdeno Chára, posilnil počas výluky český tím HC Lev Praha. Od jeho debutu 6. októbra proti Petrohradu rástol jeho čas trávený na ľade z 19 a pol minúty postupne až na 30 minút a 39 sekúnd v predposlednom zápase proti Ufe. V šiestich odohraných zápasoch strávil na ľade v priemere 24 minút a zaknihoval gól a dve asistencie. Svoj prvý gól vsietil 13. októbra proti Kazani, no Lev prehral. Z výhry sa Chára ešte netešil ani raz. Svoje rozhodnutie hrať v Prahe však neľutuje, hoci by bol rád, ak by sa už NHL začala hrať: „Milujem hranie v tej lige. Nakoniec, NHL je najsilnejšia liga na svete.“

Článok pokračuje pod reklamou

ĽUBOMÍR VIŠŇOVSKÝ, SLOVAN BRATISLAVA (KHL)

Ľubomír Višňovský
Obranca Ľubomír Višňovský bol prvým slovenským hráčom z NHL, ktorý sa pripojil k tímu KHL. Svoju premiéru v drese Slovana zažil 22. septembra a hneď strelil gól, aby pomohol slovenskému tímu k výhre 4:2 nad Omskom. Odvtedy odohral ďalších sedem zápasov, pričom pár vynechal pre zranenie lakťa. V ôsmich dueloch strelil spolu dva góly, jeden víťazný, a pridal jednu asistenciu. Na svojom konte má aj tri plusové body a v priemere trávi na ľade takmer 26 minút.

ANDREJ SEKERA, SLOVAN BRATISLAVA (KHL)

Andrej Sekera
Obranca Andrej Sekera posilnil Slovan začiatkom mesiaca. „Rozmýšľal som aj nad ruskými klubmi alebo Švajčiarskom, ale doma je doma,“ vyhlásil vtedy Sekera. Svoj debut zažil v atraktívnom zápase proti moskovskému Dynamu, ktorý sa odohral 7. októbra v Slovnaft Aréne. Dvadsaťšesťročný bojnický rodák odohral ostatných päť zápasov Slovana, v ktorých si na svoje konto pripísal dve asistencie. Jeho priemerný „ice-time“ má hodnotu 21:27 a celkovo dve minúty strávil aj na trestnej lavici.

TOMÁŠ KOPECKÝ, DUKLA TRENČÍN (SVK)

Tomas Kopecky
Útočník Tomáš Kopecký začal počas výluky hrávať najneskôr. Počas tohto týždňa sa pripojil k trenčianskej Dukle, v drese ktorej debutoval v piatok proti Skalici. „Vojaci“ síce už skoro prehrávali o dva góly, no nakoniec vyhrali 4:2. „Našu bojovú zástavu zdvihol Tomáš Kopecký,“ skonštatoval po zápase tréner Kaláber, ktorý mal na mysli kontaktný gól hráča Floridy Panthers, po ktorom si svoje konto Kopecký obohatil aj o prihrávku na vyrovnávajúci presný zásah. Zo zápasu si odniesol aj jeden plusový bod.

MILAN JURČINA, PIRÁTI CHOMUTOV (CZE)

Milan Jurčina
Obranca Milan Jurčina debutoval v Českej extralige 12. októbra na ľade pražskej Slavie. Jeho Chomutov zápas prehral jasne 0:4 a rodák z Liptovského Mikuláša zaznamenal dve trestné minúty a jeden mínusový bod. V ďalších dvoch dueloch (proti Vítkoviciam a Litvínovu) sa tešil z víťazstiev, hoci v oboch prípadoch až po predĺžení. Do bodovania sa ešte nezapísal a na svojom konte má štyri trestné minúty a jeden plusový bod.

Do konca výluky vám budeme každý týždeň prinášať sumár výkonov slovenských hráčov z NHL, ktorí sa rozhodli dočasne pôsobiť v Európe.

Stav k: 20.10.2012 Z G A B +/- TM
1. Ľ. Višňovský (SLO/KHL) 8 2 1 3 +3 2
2. Z. Chára (LEV/KHL) 6 1 2 3 -2 0
3. T. Kopecký (TN/SVK) 1 1 1 2 +1 0
4. A. Sekera (SLO/KHL) 5 0 2 2 0 2
5. M. Jurčina (CHO/CZE) 3 0 0 0 +1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies